Kaasujalka

Uudenlainen autokauppa Jyväskylän Palokan kauppakeskuksessa

Julkaissut:

|

6.12.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudenlainen autokauppa Jyväskylän Palokan kauppakeskuksessa

Eri puolille Suomea vauhdilla laajentunut Vaihtoautomaa tekee uudenlaista autokauppaa Jyväskylän Palokan kauppakeskuksessa. Uutta on show room -tyyppinen autojen myynti pienessä tilassa.

Show room -tyyppinen autokauppa kauppakeskuksessa on Suomessa täysin uusi ilmiö, mutta muualle Eurooppaan se on jo levinnyt viime vuosien aikana. Vaihtoautomaan liike Jyväskylän Palokassa avattiin 17. marraskuuta. Seinänaapureina ovat mm. kampaamo ja kynsistudio, kahvio, eletroniikka- ja lemmikkieläintarvikeliike, sekä lukematon määrä muita kauppakeskuksessasijaitsevia erikoisliikkeitä.
–Ideana on se, että menemme sinne, missä asiakkaat liikkuvat luonnostaan. Emme jää enää odottelemaan valtatien varrella sijaitsevaan myymälään, että he kävelevät ovesta sisään. Nyt he voivat tulla tekemään autokaupat samalla kun asioivat kauppakeskuksessa muutenkin, sanoo Vaihtoautomaan Keski-Suomen myyntipäällikkö Antti Peltola.

Vaihtoautokaupassa uutta

Vaihtoautomaan Palokan liikkeen uusi, perinteisestä autokauppakeskittymästä poikkeava sijainti on jo nyt huomioitu laajasti paikkakunnalla.
–Ihmiset ovat tyytyväisiä palvelutarjontaamme ja asioinnin helppouteen, Peltola  iloitsee.

Palokan kauppakeskuksessa Vaihtoautomaalla on myymälätilaa vain 400 m2, mutta myynnissä on Vaihtoautomaan koko yli 400 auton valikoima!

Autot toimitetaan luovutettaviksi lyhyellä toimitusajalla. Vaihtoautomaa aikoo erottua kilpailussa myös tuoreella ilmeellä ja viihtyisillä odotustiloilla. Huomiota on kiinnitetty myös vihreisiin arvoihin: kaikki myymälän kalusteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Kalustuksesta, suunnittelusta, sekä tilan visuaalisesta ilmeestä on  vastannut Muuramelainen Kalusteita valmistava Silee Oy yhteistyössä Jyväskyläläisen Sisustuskärpäsen kanssa.

Vaihtoautomaalla on kivijalkamyymälät myös Jyväskylän tuntumassa Muuramessa sekä useita toimipisteitä eri puolilla pääkaupunkiseutua: Helsingissä, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Vantaalla.

Kaikkien eri puolilla sijaitsevien myymälöiden autot ovat ostettavissa myös yrityksen muista toimipisteistä. Jos asiakas Etelä-Suomessa on kiinnostunut vaikkapa Muuramen myymälän autosta, se toimitetaan hänelle kotipihalle pientä varausmaksua vastaan välimatkasta riippumatta.

Lisäksi yritys panostaa vahvasti myyntitilikauppaan.

Se on vaihtoehtoinen tapa tehdä kauppaa., jossa omasta autosta saadaan paras mahdollinen hinta. Kuka tahansa voi myös antaa autonsa meille myyntiin: ilman, että hänellä on velvoitetta ostaa meiltä toista autoa tilalle. Kuvaamme, mallinnamme, teemme myynti-ilmoituksen ja hoidamme kaikki muutkin kaupantekoon liittyvät asiat. Tarjoamme siis välitysmyyntinä kuluttajalta tai yrityksiltä -kuluttajalle -palvelua muun muassa niille, jotka vierastavat myyntiä suoraan esimerkiksi verkkosivustoilla. Lisäksi palvelumme on yritysasikkaalle täysin tuloverovähennyskelpoinen, Peltola kertoo.

Kaikki kuntotarkastetaan

Myyntitilille oman auton jättäminen on kätevää myös silloin, kun auton omistaminen ylipäätään on käynyt tarpeettomaksi, eikä uutta haluta ostaa tilalle.’
–Tavatonta ei ole sekään, että asiakas ensin saa myytyä meidän myyntitilin kautta vanhan autonsa ja pyytää

meitä sen jälkeen löytämään itselleen uuden vaihtoauton. Teemme myös perinteisiä ostotarjouksia asiakkaille, mutta myyntitilikaupassa välitysprovisiomme on matalampi kuin silloin, jos ostamme auton omaan taseeseemme. Näin ollen se on asiakkaalle aina kannattavampi vaihtoehto, Peltola jatkaa.

Myös Vaihtoautomaan myyntitiliautot käyvät läpi kuntotarkastuksen.
– Mallinnuskuvamme ovat tarkkoja, niissä on huomioitu kaikki, tuulilasin kiveniskemiä myöten. Jos auto on myynnissä Muuramessa, niin se voi olla Jyväskylässä asiakkaan pihassa koeajoa varten jo vartissa. Ja jos tästä autosta ollaan kiinnostuneita Etelä-Suomessa, niin toimitusaika omalle pihalle on yksi päivä.

Lisäturvaa asiakkaalle

Myyntitilikauppa on asiakkaalle turvallinen vaihtoehto.
– Omistus kiertää lähes aina meidän kautta. Siihen on syynä usein, että vain liike voi tehdä rahoitussopimuksia. Palokan show room -tilaa valikoidaan nähtäväksi vain parhaimman näköisiä, hyväkuntoisimpia ja nopeasti kiertäviä autoja. Lisäksi tilassa voidaan esitellä myös muiden toimipisteiden autoja,  Peltola sanoo.

Vaihtoautomaa myy asiakkaille myös edullista Lisäturvaa rikkoutumisen varalle.
–Lisäturva on voimassa tyypilisesti 12 kuukautta tai 20 000 kilometriä. Myin eräälle asiakkaalle lisäturvan kera viime kesänä Ruotsista tuodun hyvin varustellun ja hienon Volkswagen Passatin, jonka myöhemmin rikkoutuneen kaksoismassapyörän korjaaminen hoidettiin merkkiliikkeessä ilman lisäkuluja. Lisäturva kattaa kalliimatkin mahdolliset rikkoutumiset sen voimassaoloaikana ja antaa turvaa asiakkaan taloudelle ja ostokselle, Peltola kertoo.

 

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

​BMW 8-sarjan Gran Coupé lanseerataan syksyllä
Taina Sikanen Seinäjoelta myynyt lähes 2000 uutta Kia-autoa
600-hevosvoimainen BMW M8

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *