Kaasujalka

Pohjois-Karjalasta palvelua saa nyt vapaa-ajanlaitteillekin

Julkaissut:

|

3.12.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Pohjois-Karjalasta palvelua saa nyt vapaa-ajanlaitteillekin

Harrasteosa -ketju tarjoaa ruohonleikkureiden, mönkijöiden ja moottorikelkkojen kaltaisten vapaa-ajan laitteiden varaosa- ja huoltopalveluiden kysynnälle uudenlaisen vaihtoehdon.

Fixus-yrittäjä Antti Hentunen ihmetteli aikansa, kun Pohjois-Karjalassa vapaa-ajan laitteisiin ei saanut osia paikallisesti ilman että ne tilataan erikseen.

Jos moottorikelkkaan, mönkijään, mopo autoon tai veneeseen tuli ongelmia, niin minun piti asioida useassa merkkiliikkeessä ja varaosia joutui usein odottamaan tai ne piti itse tilata netistä.
-Itselläni on kaikki mahdolliset vapaa-ajan koneet ja laitteet. Ne eivät ole uusia ja niihin jatkuvasti tarvitsee varaosia ja huoltopalveluita. Kyllästyin, kun en saanut mihinkään niistä osaa paikallisesti, yhdestä ovesta, ei nopeasti eikä järkihintaan.

Tämä oli ihme, koska näillä seuduilla moni laittaa juuri näihin vapaa-ajan laitteisiin enemmän rahaa kuin autoon. sanoo Harrasteosa -ketjun perustanut Hentunen.

Hän päätti itse paikata tilanteen. Harrasteosa ketjun toiminnasta vastaa alalla pitkään toiminut myynti- ja varaosapäällikkö Jari Puustinen.

Merkeistä riippumaton

Fixus-yrittäjä Hentunen on itse ollut mukana rakentamassa Fixus-ketjua lähes alusta asti, ja toimi ketjun puheenjohtajakin viime syksyyn asti.

Harrasteosa on kuitenkin täysin itsenäinen ja merkeistä riippumaton bisnes, vaikka toimiikin Joensuussa samassa kiinteistössä Fixus-myymälän kanssa Fixus Center Joensuussa.
– Yhteistä ei ole kuin yritykseni Joensuun Dieselhuolto Oy:n omistama kiinteistö. Etsiessämme uusia jälleenmyyjiä ja huoltopisteitä emme edellytä, että yrittäjän pitäisi kuulua Fixus-ketjuun. Hän voi kuulua mihin tahansa ketjuun tai olla täysin riippumaton mistään ketjusta, Hentunen sanoo.

Konseptin tarkoitus on synnyttää uusia yrittäjiä sekä työllistää työntekijöitä myymälöihin ja huoltopisteisiin.

Harrasteosa tarjoaa kuluttaja- ja korjaamoasiakkaille sekä tee se itse -korjaajille edulliset ja laadukkaat huolto-osat, varaosat sekä lisävarusteet perämoottoreihin, mönkijöihin, moottorikelkkoihin, moottoripyöriin, mopoihin, mopo autoihin, lumilinkoihin, puutarhakoneisiin ym. vapaa-ajanlaitteisiin.
–Laaja varastomme mahdollistaa kattavan palvelun ja tilaustuotteille erittäin nopean toimitusajan merkistä riippumatta, Puustinen sanoo.

Uusi konsepti keskittyy pääasiassa laitteiden tekniikkaan, mekaniikkaan ja huoltoon. Sen myötä varaosia, huolto-osia ja lisävarusteita saa laitteen merkistä riippumatta suoraan myymälöistä.
–Tämä on tärkeä etu, koska varaosia on täällä saanut tähän asti vain tiettyjä merkkejä edustavista liikkeistä, Hentunen sanoo.

Myymälätiloihin tulee laaja varasto varaosia, huolto-osia ja lisävarusteita, työkaluja sekä kemikaaleja.
–Harrasteosa ei myy harrastelaitteita tai edusta mitään laitemerkkiä vaan toimii riippumattomana merkkiorganisaatioista, kuten Fixus-ketju toimii autotarvikkeissa ja varaosissa. Näin se tarjoaa kuluttajille aidon vaihtoehdon hankkia laadukkaita ja edullisia alkuperäisosia vastaavia varaosia muualtakin, kuin perinteisistä koneliikkeistä, Hentunen korostaa.

Ketju laajenee vauhdilla

Helmikuussa 2018 avatun Joensuun myymälän yhteyteen tuli kevään aikana Harrastehuolto, joka on keskittynyt vapaa-ajanlaitteiden huoltoon ja korjaamiseen sekä lisävarusteasennuksiin.

Uusi Harrasteosa myymälä ja -huolto sijaitsee Fixus Center Joensuun yhteydessä Kuurnankadulla.

Toinen Harrasteosa-myymälä ja -huolto avattiin maaliskuussa Kiteellä, Fixus Kiteen yhteydessä Kiteentie 26:ssa.
– Lähitulevaisuudessa Harrasteosa myyntipisteitä sekä harrastehuoltopisteitä on tarkoitus avata lisää Pohjois-Karjalaan ja muualle Suomeen. Konseptin tarkoitus on synnyttää uusia yrittäjiä ja työllistää työntekijöitä myymälöihin ja huoltopisteisiin, sanoo Hentunen.

Yhteistyömyymälöitä Harrasteosalla on jo nyt Outokummussa, Polvijärvellä, Nurmeksessa, Parikkalassa, Anjalankoskella, Vihdissä, Eurassa ja Kemissä.

Joensuun ja Kiteen myymälät Fixus-liikkeiden yhteydessä ovat Hentusen yrityksen Joensuun Dieselhuolto Oy:n omia.
– Paikkakuntia ei vielä ole julkaistu, mutta käytännössä meillä on jo toistakymmentä jälleenmyyntipistettä ja niitä kasvatetaan koko ajan. Etsimme tarvikkeiden ja varaosien jälleenmyyjiä, jotka sitten verkostoituvat omien paikkakuntiensa korjaamoyrittäjien kanssa. Yhteistyökuvioita viritellään lisää Etelä- ja Länsi-Suomeen sekä Pohjois-Suomeen.

Hentunen lupaa myös nopeita toimituksia.
– Ihmettelin omiin laitteisiini osia tilatessani, miten osat voivat maksaa niin paljon ja miten toimitukset voivat olla niin hitaita. Autojen varaosakauppiaana olin tottunut, että kun tänään kello 16.30 lähetän tilauksen, niin se on meillä täällä Joensuussa perillä seuraavana aamuna puoliseitsemältä.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kesällä tehdään suurin osa autoilkivallasta
Audi Q7 uudistuu
Mittava urheiluautojen tapahtuma Helsingin keskustassa sunnuntaina!

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *