Kaasujalka

Koeajo Volkswagen Tiguan Allspace – Seitsemälle veljekselle

Julkaissut:

|

29.11.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Volkswagen Tiguan Allspace – Seitsemälle veljekselle


Volkswagen Tiguan sai kaksi istumapaikkaa lisää ja se tekeekin tästä todella tilavan menopelin.

Toisen sukupolven Tiguan saapui markkinoille muutamia vuosia sitten ja nyt koeajossa oleva Tiguan Allspace on muuten ihan sama auto, mutta tarjoaa vain enemmän tilaa. Eli jatkettu versio, sillä Allspace on 22 senttiä pidempi kuin perus-Tiguan ja siitä peräti 20 senttiä on suoraan mennyt akseliväliin. Eli sisällä on hyvin väljää. 7-paikkaisena tavaratilaa löytyy 230 litraa ja 5-paikkaisena hulppeat 700 litraa.

Yksi vahva haastaja on saman konsernin Skoda Kodiaq, joka on mitoiltaan identtinen. Seat esitteli juuri oman vastaavan tuotteensa, joka saapunee maahamme ensi vuoden puolella. Joten kamppailu tässäkin segmentissä vain kovenee ja oman mausteensa soppaan tuo esimerkiksi Kia Sorento.

Allspaceen on tarjolla kaksi bensiinimoottoria (150 ja 180 hv) ja kolme dieselmoottoria (150, 190 ja 240 hv). Me saimme koeajoon 150 hevosvoimaisen dieselin, jossa on neliveto ja DSG-vaihteisto. Vetokykyä on ilahduttavasti 2500 kiloa. Auton kokonaismassa on noussut yli 1800 kilon ja sen kyllä huomaa maantiellä, sillä mikään rivakka ohittaja tämä ei ole.

Vaikka Tiguanissa ei kunnon maasturin maasto-ominaisuuksia olekaan niin tavallinen autoilija kyllä tällä pärjää oikein mainiosti. Ennemmin loppuu kantti kuin auton ominaisuudet. Löytyy helposti parkkipaikka vaikkapa ralleissa. Tutun kallion ylittäminenkään ei tuntunut missään ristiriipunnasta huolimatta.

Dieseliä kului koeajon aikana 7.3 litraa ja se on varsin kohtuullinen lukema näin isolle nelivetoiselle autolle.

Samoilla varusteilla varustettuun perus-Tiguaniin tulee lisähintaa peräti noin 8000 euroa  varuste- ja moottoriversioista riippuen. Se onkin sitten jokaisen itse päätettävä onko kaksi paikkaa ja 22 senttiä tuon hinnan arvoinen. Selkeästi isomman auton tuntua se ainakin tuo lisää.

Volkswagen Tiguan Allspace 2.0 TDI 4Motion Comfortline DSG
Hinta: 48 371€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 58 222€
Iskutilavuus: 1968cm3
Teho: 150hv / 3500 kierr/min
Vääntö: 340Nm / 1750-3000 kierr/min
Paino: 1815kg
Tavaratila: 230-700l
Vetokyky: 2500kg
Pit.lev.kork.aks.väli: 4701, 1839, 1658, 2787
Kiihtyvyys 0-100km/h: 9.9s
Huippunopeus: 198km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.9l
Päästöt: 153g/km
Koeajon kulutus: 7.3l

Plussat
Tilat
Mukavuus
Laatuvaikutelma

Miinukset

Jälkimaku
Volkswagen Tiguan tarjoaa hulppeat tilat, mutta kuitenkin suhteellisen kompakteissa ulkomitoissa.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Koeajo Mercedes-Benz C180 – Luokkansa uusi mittapuu
Koeajo Nissan Qashqai – Crossover-hitti maustettin kevythybridillä
Koeajo Mercedes-Benz C180 – Luokkansa uusi mittapuu

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *