Kaasujalka

TerUA:n Janne Lindberg tähtää historic-rallimestaruuteen

Julkaissut:

|

18.1.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

TerUA:n Janne Lindberg tähtää historic-rallimestaruuteen

Tervekoskelainen Janne Lindberg on yksi nyt lauantaina 20.1. ajettavan Historic Rally Trophyn avausosakilpailun vahvimmista luokka- ja jopa yleiskilpailuvoittajaehdokkaista.

Lammilta alkavassa HRT-sarjassa ajetaan tänä vuonna aiemmasta poiketen neljästä auton ikäkauden mukaan määräytyvästä trophy-mestaruudesta. Aiemmin kilpailtiin yhdestä mestaruudesta, ja noilta vuosilta Lindbergillä on sikäli huonoja muistoja, että luokan voittaminen kaikissa osakilpailuissa ei riittänyt mestaruuteen.

– Pari kertaa olen jäänyt tasapistemäärällä mestarin kanssa toiseksi tai kolmanneksi. Viime vuosi oli HRT:ssä välivuosi, mutta nyt lähdetään taas tosissaan ajamaan oman ikäkauden mestaruudesta, kertoo ennen vuotta 1982 valmistettujen autojen Historic -81:ssä kilpaileva Janne Lindberg.

Kyseisestä mestaruudesta ajetaan kuuden eri luokan kalustolla – luokan määrää mm. auton viritysaste ja moottorin iskutilavuus. Osa Historic -81:n autoista sijoittuu aikavälille 1970–81, mutta esimerkiksi Lindbergin luokassa ikähaitari on 1976–81. Muut historicin mestaruusikäkaudet ovat 1970–75, 1982–90 sekä 1969 ja sitä ennen.

Yleiskilpailumenestyksestä ei jaeta historic-ralleissa lisäpisteitä, mutta Janne Lindberg pyrkii tietysti tyylilleen uskollisesti ajamaan myös kaikkien historic-autojen kärkiaikoja. Lammin sarja-avauksessa Lindbergin kartturina on numerolla 62 varustetussa Volkswagen Golf GTI:ssä hyvinkääläinen Kai Tarkiainen.

– Osassa HRT-ralleista vieressä istuu auton rakentamisesta vastaava tervakoskelainen Harri Ruokonen. Lisäksi ajan Tarkiaisen kanssa SM-sarjan yhteydessä ajettavia nuotitettavia Suomi Cupin osakilpailuja, kertoo Volkswagenin ”tehdaskuljettaja”.

Tehdaskuljettaja viittaa siihen, että viime keväänä Lindbergin rallitiimin nimi muuttui tehtaan luvalla Volkswagen Historic Rally Teamiksi. Nimenkäyttöoikeus oli tunnustus pitkäjänteisestä työstä Volkswagenin ralliautojen parissa.

Historic Rally Trophy -sarjassa ajetaan kuusi osakilpailua. Sarjan toinen talviosakilpailu ajetaan 10.2. Ähtärissä. Touko–lokakuussa pisteistä ajetaan Mäntsälässä, Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa. Sarjan loppupisteisiin huomioidaan kunkin kilpailijan viisi parasta osakilpailua.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *