Kaasujalka

Turbotukku avasi noutomyymälän Herttoniemeen

Julkaissut:

|

5.11.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Turbotukku avasi noutomyymälän Herttoniemeen

Kunnostettuja turboahtimia maahantuova Turbotukku avasi noutomyymälän autoalan keskittymään Mekaanikonkadulle Helsingin Herttoniemeen.

Helsinkiläinen Turbotukku tuo maahan täysin uusia turboahtimia sekä kunnostaa autonvalmistajien käyttämät turboahtimet GGTurbo-tuotemerkillä. -Avatun myymälän avulla pystymme paremmin palvelemaan sekä korjaamoasiakkaita että ihan tavallisia kuluttajia. Meillä on samat hinnat kaikille, joten meiltä voi tulla noutamaan ahtimen ja vaikka asentaa sen itse autoonsa mikäli taitoa riittää, Santtu Tuominen kertoo.

– GGTurbo tuotemerkillä valmistetut turboahtimet sopivat kaikkiin henkilö-, paketti- ja kevyt kuorma-autoihin täydellisesti koska ne valmistetaan aina autovalmistajien käyttämiin ensiasennus turboahtimiin. Lisäksi meillä on mahdollisuus testata muuttuvasiipiset turboahtimet testerillä, joka on Suomessa ainoa laatuaan, Tuominen jatkaa.

20 vuoden kokemus

Turbojen kunnostuksesta kokemusta Turbotukku.comilla on jo yli 20 vuoden ajalta. GG-ahtimia on asennettu niin siviili- kuin kilpa-autoihinkin.

-Myymälän varaston lisäksi meiltä saa reilun päivän toimitusajalla noin 4000 automalliin kunnostettu turboahdin, Tuominen kertoo.

Kunnostamilleen ahtimille Turbotukku antaa lähtökohtaisesti 24 kuukauden takuun, joka on pidempi kuin monessa uudessa. Vanhempiin autoihin myönnetään 12 kuukauden takuu. – Jos emme itse luottaisi tuotteeseemme, emme tällaista takuuta tietenkään antaisi, Tuominen vakuuttaa.

Kunnostettu turboahdin tulee helposti jopa puolet halvemmaksi kuin tehtaalta tullut uusi. –Jos ahdin maksaa 1500-2000 euroa, niin kunnostettu maksaa aika lailla siinä 700 euron korvilla. Riippuen tietysti siitä, onko se sähköohjattu vai alipainekellolla ohjattu, Tuominen sanoo.

Kaikki merkit hoituvat

Kaikkien henkilöautomallien turboahtimet voidaan korjata.

– Kun kerran pystymme tarvittaessa kunnostamaan asiakkaan oman ahtimen tai tekemään siihen osat, en pysty rajaamaan pois mitään automerkkiä tai –mallia: kunhan turbon kuoret ovat ehjät. Jos turbon kotelo ei ole kunnossa, emme lähde edes yrittämään sen korjausta, vaan etsimme vaikka toisen turbon tilalle ja otamme viallisen palautuksena.

Turboahtimen kierrätys on järkevää myös luonnon kannalta.

– Ahtimen perustekniikka on pysynyt lähes muuttumattomana vuosikymmeniä. Turboahdin on siitä erittäin kuluttajaystävällinen komponentti että lähes jokainen turboahdin malli pystytään kunnostamaan ja näin käyttämään uudelleen, Tuominen sanoo.

-Ostamme myös rikkinäisiä turboahtimia ja niitä kannattaa tarjota meille, Tuominen jatkaa.

Veloitukseton tarkastus

Turbotukku tarkastaa veloituksetta asiakkaan rikkoutuneen turboahtimen.

– Tämä on erittäin tärkeä toimenpide jotta rikkoutuneen tilalle vaihdettu uusi turboahdin ei rikkoudu samasta syystä. Lähes aina kun turboahdin rikkoutuu, on syynä jokin ulkoinen tekijä ja me tutkimme sen. On erittäin tärkeää että ennen uuden asennusta tämä tieto on olemassa. Meiltä kannattaa kysyä rikkoutuneen ahtimen tilalle kustannustehokkainta vaihtoehtoa, Tuominen kannustaa.

Tänä päivänä yhä useammassa pikkuautossakin on jo turbo: se ei ole arkipäivää enää vain diesel-moottoreissa. Ahdin on moottorissa myös erittäin herkkä osa.

– Monet tekijät liittyvät turbon kuntoon. Paljon riippuu siitä, miten moottoria huolletaan. Jos moottorissa on koko ajan likaista öljyä ja suuttimetkin huonossa kunnossa, rikkoutumisen riski kasvaa. Uudessa autossa turbo saattaa mennä rikki jopa alle 100 000 kilometrissä, pääsääntöisesti se kestää 150 000-200 000 kilometriä.
Kunnostettu turboahdin voi olla jopa 50 % uutta ahdinta edullisempi.

– Silti sillä on usein pidempi takuu kuin uudella, kertoo Santtu Tuominen Turbotukku Oy:n teknisestä tuesta.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

8 vinkkiä onnistuneeseen autokauppaan!
Lasit kirkkaina pimeällä
Sähkö-Webasto poistaa  huurteen ja lataa akun

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *