Kaasujalka

Jari Huttuselle tallipaikka rallin MM-sarjaan kaudelle 2018

Julkaissut:

|

27.9.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Jari Huttuselle tallipaikka rallin MM-sarjaan kaudelle 2018

Kuva Nita Korhonen

AKK Driver Academyn rallivalmennusryhmään kuuluva kiuruvetinen Jari Huttunen on valittu Hyundai Motorsportin kuljettajien kehitysohjelmaan. Valinnan myötä Huttunen ajaa rallin MM-sarjassa kaudella 2018.

AKK Driver Academy on AKK-Motorsportin virallinen huippuvalmennusryhmä, jonka kautta maailmalle ovat singahtaneet muun muassa F1-tähdet Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas sekä rallipuolella MM-sarjan WRC-päätasolla tänä vuonna tiensä raivanneet Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Nyt läpimurron MM-sarjaan tehnyt Huttunen lisää suomalaisten määrää entisestään autourheilun huippusarjoissa, joten sinivalkoista menestystä on varmasti lupa odottaa tulevinakin vuosina.

– Tallipaikan saaminen näin menestyneestä tiimistä antaa minulle mahdollisuuden keskittyä täysin ajamiseen ja harjoittelemiseen sekä kuljettajana kehittymiseen. Vaikka olenkin päässyt ajamaan vain hetken i20 R5 -autolla, niin sain siihen nopeasti hyvän tuntuman ja pystyin ajamaan hyvin vaikeissakin olosuhteissa. Odotan todella paljon tulevaa kilpailukautta, Huttunen kommentoi valintaansa Hyundai Motorsportin tiedotteessa.

AKK Driver Academyn valmennustoimen johtaja ja rallin päävalmentaja Tuomo Nikkola kuvaa Huttusen MM-tallipaikkaa pitkäjänteisen työn tulokseksi.

– Olemme tehneet Jarin kanssa töitä neljän vuoden ajan ja kyllä tämä Hyundai Motorsportin uutinen oli upea, sillä helpolla ei Jarikaan huipulle ole kiivennyt. Haasteita ja vaikeuksia on matkalla riittänyt, mutta Jari on tehnyt koko ajan erittäin määrätietoisesti töitä tämän eteen ja nyt se työ palkitaan, Nikkola hehkuttaa.

– On ilo nähdä näiden nuorten kavereiden raivaavan tiensä maailmalle ja kun ottaa huomioon, että meillä Suomessa asuu vain 5,5 miljoonaa ihmistä ja muihin maihin verrattuna harrastajamäärät sekä resurssit ovat aika paljon pienemmät, niin kyllähän tämä lämmittää mieltä. Iso kiitos myös muille tahoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa näiden AKK Driver Academyn kasvattien urakehityksen jatkumista, Nikkola lisää.

Kartingin kautta ilmiömäisen nopeasti rallin huipulle

Kartingia aikaisemmin ajanut Huttunen teki vuonna 2013 päätöksen keskittyä ainoastaan ralliin ja jälki on sen jälkeen ollut huimaa. Vuonna 2015 Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo voittivat rallin SM3-luokan suomenmestaruuden sekä Tulevaisuuden Tähti -palkinnon, jolla he saivat täydellisen osallistumispaketin Neste Ralliin.

Samana vuonna Huttunen taustajoukkoineen tekivät myös päätöksen lähteä ajamaan Saksaan ADAC Opel Adam Cupia, jonka hallitseva mestari 23-vuotias kiuruvetinen on. Helppo ei tie huipulle ole ollut.

– Rahat olivat viime vuonna jopa niin tiukalla, että sitä riitti vain kauden puoliväliin asti. Jostain Jari aina taustatiimeineen ne sai kuitenkin kasaan ja päästiin kisa kerrallaan eteenpäin. Se varmasti näkyy Jarissa erityisenä sisukkuutena ja päättäväisyytenä, Nikkola kommentoi.

Tänä vuonna Huttusen ura on ottanut entistä enemmän tuulta alleen.

– Jarin hyvät otteet rallin EM-sarjassa tällä kaudella, Neste Rallin WRC2-luokan voitto Jyväskylässä heinäkuulta ja nyt tämä Hyundai Motorsportin uutinen kyllä kertovat, minkälainen lahjakkuus on kyseessä. Erityiskiitos täytyy antaa Marcus Grönholmille, joka uskoi Jariin ja otti hänet suojiinsa, Nikkola kiittelee.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vetomiehiä peräti 83
Mika Häkkinen: Kimin ja Lewisin osuma ei ollut tahallinen
Autoglym Ralli tarjoaa kovan kattauksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *