Kaasujalka

Veli-Matti Havelin mestariksi

Julkaissut:

|

5.9.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Veli-Matti Havelin mestariksi

Tälle vuodelle uudistuneen BMW Xtreme Rally -sarjan kesäkauden toisena osakilpailuna ajettu 2-päiväinen Pohjanmaa-ralli kulki sarjan mestariksi ajavan Laihian UA:n Veli-Matti Havelinin komennossa.

Havelin sai kahdeksasta erikoiskokeesta muodostuneessa Pohjanmaa-rallissa tiukan vastuksen Anssi Valkoselta, ja yötauolla AL-Härmän kuljettaja oli vain kymmenen sekunnin päästä kaikki EK:t siihen saakka voittaneesta Havelinista.

Havelin voitti kaikki kolme talvella ajettua BMW-merkkiluokan osakilpailua, mutta kesän avanneessa Salon TeijoTalot-rallissa hän joutui tunnustamaan B-juniori Jere Ämmälän paremmakseen. Raision UA:n Ämmälä ajoi hienosti myös Pohjanmaa-rallissa ja piti avauspäivän jälkeen hallussaan luokan kolmospaikkaa.

Valkonen voitti sunnuntain kaksi ensimmäistä EK:ta ja siirtyi kuudennella EK:lla BMW-luokan kärkeen. Tekniikkaongelmat alkoivat kuitenkin vaivata Valkosta, eikä hän päässyt maaliin. Havelin ja Ämmälä muodostivat päätöspätkillä luokan kärkiparin.

Veli-Matti Havelin saavutti kauden neljännen BMW Xtreme Rallyn osakilpailuvoiton 58,6 sekunnin erolla jälleen hienosti ajaneeseen Jere Ämmälään. AL-Kangasniemen Hannu Hokkanen hävisi Ämmälälle 11,2 sekuntia.

Havelin on jo varmistanut BMW Xtreme Rallyn yleismestaruuden, ja B-juniorien mestaruus on tulossa Jere Ämmälälle – mutta se ei riitä Ämmälälle, joka tavoittelee vahvasti koko luokan hopeatilaa.

BMW Xtreme Rally -sarjan päätösosakilpailu on 7.10. ajettava Naantalin Rantaralli.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Suomi sai siirrettyä Neste Rallin elokuun alkuun
Jaakko Lavio nopein BMW-rallisarjan päätöskisassa
Mika Häkkinen: F1:ssä on pakko ottaa riskejä

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *