Kaasujalka

Veli-Matti Havelin mestariksi

Julkaissut:

|

5.9.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Veli-Matti Havelin mestariksi

Tälle vuodelle uudistuneen BMW Xtreme Rally -sarjan kesäkauden toisena osakilpailuna ajettu 2-päiväinen Pohjanmaa-ralli kulki sarjan mestariksi ajavan Laihian UA:n Veli-Matti Havelinin komennossa.

Havelin sai kahdeksasta erikoiskokeesta muodostuneessa Pohjanmaa-rallissa tiukan vastuksen Anssi Valkoselta, ja yötauolla AL-Härmän kuljettaja oli vain kymmenen sekunnin päästä kaikki EK:t siihen saakka voittaneesta Havelinista.

Havelin voitti kaikki kolme talvella ajettua BMW-merkkiluokan osakilpailua, mutta kesän avanneessa Salon TeijoTalot-rallissa hän joutui tunnustamaan B-juniori Jere Ämmälän paremmakseen. Raision UA:n Ämmälä ajoi hienosti myös Pohjanmaa-rallissa ja piti avauspäivän jälkeen hallussaan luokan kolmospaikkaa.

Valkonen voitti sunnuntain kaksi ensimmäistä EK:ta ja siirtyi kuudennella EK:lla BMW-luokan kärkeen. Tekniikkaongelmat alkoivat kuitenkin vaivata Valkosta, eikä hän päässyt maaliin. Havelin ja Ämmälä muodostivat päätöspätkillä luokan kärkiparin.

Veli-Matti Havelin saavutti kauden neljännen BMW Xtreme Rallyn osakilpailuvoiton 58,6 sekunnin erolla jälleen hienosti ajaneeseen Jere Ämmälään. AL-Kangasniemen Hannu Hokkanen hävisi Ämmälälle 11,2 sekuntia.

Havelin on jo varmistanut BMW Xtreme Rallyn yleismestaruuden, ja B-juniorien mestaruus on tulossa Jere Ämmälälle – mutta se ei riitä Ämmälälle, joka tavoittelee vahvasti koko luokan hopeatilaa.

BMW Xtreme Rally -sarjan päätösosakilpailu on 7.10. ajettava Naantalin Rantaralli.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mika Salo Arctic Lapland Rallyyn
Sébastien Loeb liittyy Hyundain tiimiin
BMW Motorsportin johtaja Kaasujalan erikoishaastattelussa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *