Kaasujalka

Koeajo Ford Mondeo Wagon AWD ST-Line – Loistava perhefarkku

Julkaissut:

|

5.6.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Ford Mondeo Wagon AWD ST-Line – Loistava perhefarkku

Koeajossa Ford Mondeo Wagon. Viime syksynä koeajoimme Focuksen ST-Linen ja mikä olisikaan parempi aika koeajaa nelivetoista Mondeo ST-Linea kuin liukas talvikeli. ST-Line on tarjolla koko Mondeo -mallistoon, mutta nelivetoisena saatavana vain muiden varustetasojen tavoin vain 150- ja 180-heppaisen dieselin kanssa. 

ST-Line tuo Mondeoon upean ulkonäön, sillä perusvarusteinen on aika pappamallinen. Tämä punaisen hohtava farkku sai hurjasti kehuja, eikä yhtään ihme.

Kabiini huokuu tyylikkyyttä ja jopa ylellisyyttä. Kuljettajan paikalla todella istuu mielellään ja ajoasennon saa mieleisekseen hyvin helposti.

Nelivetoinen Mondeo vetää normaaliajossa taloudellisesti vain etupyörillään. Liukkaissa olosuhteissa järjestelmä kytkee nelivedon päälle ja voiman siirtymistä voi seurata näytössä olevasta kuvasta. Voimaa siirtyy taakse enimmillään 50 prosenttia koko voiman määrästä. Ajotuntumaltaan selkeästi etuvetopainotteinen ja takapään saa irti, mutta vaatii ronskimpaa kaasun käyttöä. Mielestäni neliveto saisi olla selkeästi takapainoisempi, jolloin talviajo olisi mielekkäämpää. Etenkin tässä ST-Linessä. Nyt autolla on toisinaan taipumusta vähän puskea. Ohjaus on tunnokas ja tarkka, mutta ei ihan niin makea kuin Focuksessa. Mondeon suurempi koko ja massa vie sporttista tuntumaa pois.

Maukas alusta

 

ST-Linen alusta esimerkillisen hyvä. Alusta on mukavan jämäkkä, mutta silti oikein miellyttävä arkiajossa. Harvoin tulee vastaan näin toimivia alustoja muissa kuin kolmessa premiumluokan saksalaisessa.

Mondeossa on uudistuneen Kugan tavoin uusin versio SYNC3 -infoaudiojärjestelmästä ja se on erittäin monipuolinen, mutta vieläkin parempia ja helppokäyttöisempiä järjestelmiä markkinoilta löytyy.

Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCI A AWD ST-Line
Hinta: 44 469€
Koeajoauton hinta lisävarusteineen: 49 234,78
Iskutilavuus:1997cm3
Teho: 180hv / 3500 kierr/min
Vääntö: 400N

m / 2000-2500 kierr/min
Paino: 1771kg
Vetokyky max:2000kg
Tavaratila: 525l
Pit.lev.kork.aks.väli: 2867, 1911, 1501, 2850
Kiihtyvyys 0-100km/h: 9.5s
Huippunopeus: 216km/h
Kulutus (valm.ilm): 5.4l
Päästöt: 141g/km
Koeajon kulutus: 8.2l

Plussat
Tilat
Ajettavuus

Miinukset
Infonäytön toiminta
Kulutus

Jälkimaku
Ford Mondeo Wagon ST-Line on tällä tekniikalla varustettuna muutamaa säröä vaille täydellinen perheauto. Pitkästä aikaa “tavallinen” menopeli, jonka palauttaminen maahantuojalle vähän jopa harmitti.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *