Kaasujalka

Kaasujalka Rallissa juniorit taistelevat SM-pisteistä

Julkaissut:

|

21.5.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kaasujalka Rallissa juniorit taistelevat SM-pisteistä

Rallin junioreiden SM-sarja (RSJM) jatkuu toukokuun viimeisenä viikonloppuna Auran ympäristössä, kun sarja viidestä osakilpailusta on vuorossa kolmas, Kaasujalka Ralli.

Edelliset kaksi osakisaa ajettiin talvisissa olosuhteissa Hankasalmella ja Kemissä, nyt päästään vihdoin sorapinnalle.

Raision Urheiluautoilijat ry:n järjestämä Kaasujalka Ralli alkaa kilpailukeskuksen, Auran Nuortentalon alueelta lauantaina 27.5. kello 11.01. Kilpailijoilla on noin 236 kilometrin reitillä edessään seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 72 kilometriä.

Pistetaulukon kärjessä talven kahden; Hankasalmella ja Kemissä ajetun, osakilpailun jälkeen on suonenjokilainen Aleksi Korhonen. Vain yhden pisteen perässä on hinthaaralainen, Hyvinkään UA:ta edustava Tuomo Vanhala. Kumpikin on voittanut luokkansa kahdesti, mutta osanottajamäärän mukaan kilpailijat saavat lisäpisteitä. Korhosen luokassa oli Kemissä sen verran kilpailijoita, että hän sai yhden pisteen enemmän saldoonsa. Laihialainen Joonas Lehtonen on kolmantena, mutta ero kärkeen on kahdeksan pistettä.

Loppupisteisiin neljä parasta viidestä

RSJM-sarjassa on viisi osakilpailua, mutta kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan neljä parasta kilpailua. Tässä vaiheessa kautta pistetaulukon kahdeksan ensimmäistä kuljettajaa on saanut pisteitä molemmista alkukauden kisoista. Yhdeksäntenä tasapistein olevat Henri Hokkala ja Aki Hirvioja keskeyttivät toisen, joten heidän on mestaruutta tavoitellessaan onnistuttava kauden lopuissa osakisoissa.

Hokkala oli ennen kauden alkua sievoinen ennakkosuosikki tämän vuoden mestariksi. Nykyään jyväskyläläinen Hokkala sijoittui viime vuoden sarjassa hopealle. Kausi alkoi häneltä loistavasti; luokkavoitto ja maksimimäärä lisäpisteitä. Seuraavan osakisan keskeytyksen vuoksi pisteitä Hokkalalla on vasta 21.

RSJM:ssä juniorit ajavat viidessä eri luokassa, autojen moottorin koon sekä viritysasteen perusteella. Kun pisteitä kerätään luokittain, on mestaruuteen mahdollisuus myös pienemmällä ja vähemmän tehokkaalla autolla. Tuomo Vanhala on luokan 1 kuljettajana tästä oiva esimerkki. Luokan 3 paras kuljettaja on Aleksi Korhonen, luokan 4 Joonas Lehtola, luokan 2 Riku Rantasalo ja luokan 5 Henri Marjanen.

RSJM-sarjassa kuljettajilla ei enää ole enintään 25 vuoden ikärajoitusta, oikeus osallistua junioreiden SM-sarjaan määräytyy kilpailukokemuksen mukaan. Kuljettajat ovat A- tai B-junioreita. Kerättyään tietyn määrän nousupisteitä juniorikuljettajat nousevat yleiseen luokkaan, mikä oikeuttaa osallistumaan Ralli SM -sarjaan.

Kaasujalka Rallin aikataulu:
klo 8.00 Lehdistötoimisto avataan
klo 11.01 Kilpailun lähtö Auran Nuortentalon alueelta
n. 14.35 Huoltotauko Auran nuortentalon alueella
n. klo 19.00 Kilpailun maali Auran Nuortentalon alueella

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Mersu paskaksi routakuopassa – vakuutus ei korvaa
Ääripäät korostuvat autoilusta väitellessä
Miksi ette sitten osta dieseleitä?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *