|

14.5.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Raision UA:n Jere Ämmälä järjesti Perniön ympäristössä ajetussa TeijoTalot-rallissa melkoisen yllätyksen, sillä B-juniori juhli tiukan sekuntikilpailun jälkeen BMW Xtreme Rallyn yleiskilpailuvoittoa yhdessä kartturinsa Matias Peipon kanssa

Talven kolmessa BMW-rallisarjan osakilpailussa sijat 8, 7 ja 8 ajanut Jere Ämmälä aloitti kesäkauden todella huimasti. B-juniori jäi TeijoTalot-rallin avaus-EK:lla kaikki talvikisat voittaneelle Laihian UA:n Veli-Matti Havelinille vain 0,2 sekuntia.

Kun EK:n pituus tuplaantui, Ämmälä löi Havelinin 1,8 sekunnilla. EK 3:lla konkarikuljettaja siirtyi 5,9 sekunnin johtoon. EK 4:n voitti lopulta kolmanneksi sijoittunut Raision UA:n Pasi Paappanen. Kärjessä tilanne kiristyi, ja EK 5:llä Ämmälä siirtyi taas kärkipaikalle. Yllätysvoittaja ajoi päätös-EK:lla kolmannen EK-voittonsa ja kasvatti eron Haveliniin 4,8 sekuntiin. Paappanen hävisi seurakaverilleen 25,5 sekuntia.

Talvella BMW-luokassa koettiin minimaalisesti keskeytyksiä, mutta TeijoTalot-ralliin startanneista 14 parista vain kahdeksan ajoi maaliin.

BMW Xtreme Rally -sarja jatkuu syyskuun alussa Seinäjoella ajettavalla Pohjanmaa-rallilla.