Kaasujalka

Mercedes-Benziltä jatkosopimus Valmet Automotivelle

Julkaissut:

|

22.3.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mercedes-Benziltä jatkosopimus Valmet Automotivelle

Mercedes-Benz jatkaa menestyksellistä yhteistyötään Valmet Automotiven kanssa: suomalainen sopimusvalmistaja tulee valmistamaan seuraavan sukupolven kompaktiautoja (Next Generation Compact Cars, NGCC) Uudenkaupungin tehtaallaan. Nykyistä A-sarjaa on valmistettu siellä jo vuodesta 2013.

”Positiiviset Suomi-uutiset jatkuvat. Tämä on hieno osoitus pitkäjänteisen yhteistyön voimasta päämiehemme Daimlerin ja Valmet Automotiven välillä. Samalla tämä on osoitus suomalaisen työn erinomaisesta laadusta ja johdonmukaisesti rakennetusta kumppanuudesta. Tätä kehitystä Uudessakaupungissa on ollut ilo seurata. Uskallan väittää, että viimeistään nyt myös jokaiselle suomalaiselle on selvinnyt aiheen mittasuhteet ja merkitys koko Suomen taloudelle. Olen lisäksi pannut ilolla merkille, että tämä saa myös jokaiselle veholaiselle hymyn kasvoille, ja syystäkin,” toteaa Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

Mercedes-Benzin seuraavan polven kompaktiautojen päävalmistuspaikka on Rastatt Saksassa. Muita valmistuspaikkoja ovat Mercedes-Benzin tehdas Unkarin Kecskemétissä, Kiinan BBAC Pekingissä ja myöhemmin myös Meksikon Aguascalientes. Osana yhteistyötä Renault/Nissan-allianssin kanssa Meksikoon on yhteinen tehdas, joka on rakenteilla.

Uudenkaupungin tehtaallaan Valmet Automotive täydentää optimaalisesti kompaktiluokan autojen tuotannon kokonaisuutta: Mercedes-Benzin A-sarjan lisämäärät on vuodesta 2013 valmistettu siellä. Kovan kysynnän vuoksi tätä sopimusta on jo jatkettu vuoden 2017 loppuun. Sekä A-sarjaa että GLC-mallia on valmistettu samalla kokoonpanolinjalla siitä lähtien, kun keskiluokan SUV-mallien lisävalmistus alkoi helmikuussa 2017.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *