Kaasujalka

Perheauto nelivedolla ja kunnon maavaralla

Julkaissut:

|

4.9.2015

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Perheauto nelivedolla ja kunnon maavaralla
Volkswagen Cross Golfeja on tarjolla niukasti, Nettiautossa niitä oli toukokuun lopulla myynnissä vain kolme. Tästä 93 000 kilometriä ajetusta Cross Golf 1.4 TSI Comfortlinesta vuosimallia 2007 Autosilta Espoossa pyysi 11 499 €.

Volkswagen Cross Golfeja on tarjolla niukasti, Nettiautossa niitä oli toukokuun lopulla myynnissä vain kolme. Tästä 93 000 kilometriä ajetusta Cross Golf 1.4 TSI Comfortlinesta vuosimallia 2007 Autosilta Espoossa pyysi 11 499 €.

Nelivetoinen perheauto korotetulla maavaralla ja näyttävyyttä tuovilla muovilevikkeillä on hyvä kompromissi vaihtoauto järeälle maasturille tai perusperhefarkulle.

Vaihtoehtoja tässä sarjassa riittää pienestä Suzuki X-Coverista Audin All Road-malleihin ja Volvon XC70:een. Siihen väliin asettuu sitten vaikkapa Volkswagen Cross-Golf tai Subarun Outbackit tai Forresterit.
– Nämä autot menevät kaupaksi ihan kivasti, enkä yhtään ihmettele: itsekin tykkään tämän tyyppisistä autoista. Toki nämä autot maksavat hieman enemmän kuin perusperheversiot, mutta niinhän niillä on ollut hintaa enemmän uusinakin, sanoo Jami Multisilta espoolaisesta Autosillasta.

–Neliveto on aina pelkkää etuvetoa turvallisesti ja toisaalta ulkonäöllisestikin kylkien muovilevikkeiden ja pohjapanssarien takia näissä on hieman enemmän muhkeutta kuin perusautossa. Korotetun maavaran ansiosta niissä istutaan korkeammalla ja se tuo hiukan lisää turvallisuudentunnettakin.

Naapuri ihailee

Melko usein nelivetoisen perheauton korotetulla maavaralla ostaa aktiivinen harrastaja:  mökkeilijä, veneilijä tai vaikkapa innokas laskettelija.
– Ja kyllähän jo pihaan ajaessakin Volvo XC70 herättää porukan huomiota paremmin kuin perusmallin V70. Eikä toisaalta perusversio ole välttämättä edes oikein vaihtoehto sellaiselle, joka haluaa tällaisen auton, Multisilta sanoo.

Monesti vaikkapa juuri Volvo XC70:n ostaja on aikaisemmin ajanut perus-V70:llä.
– Sitten ajatellaan, että voisihan se olla kiva, kun auto olisi hieman korkeampi. Jos on ostettu mökki Tahkolta ja pyryttää, tuntuu Cross-Golfilla sinne lähteminen turvallisemmalta kuin perus-Golfilla: alla on sentään neljä tassua ja jos traktorimies ei ole ajanut lumia, tuntuu paremmalta kuin pohjan alle jää vähän enemmän maavaraa.

Multisilta ei osaa arvioida, onko juuri mikään tietty automalli tässä sarjassa muita halutumpi.
– Melkoista hakuammuntaa sitä on arvioida. Kaikille löytyy ostajansa, Volkkareiden, Volvon ja Audien lisäksi myös näille japanilaisille Subaruille ja Suzukeille.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Golf-kokoluokan dieselit palasivat suosikeiksi
5 halvinta – Soiva ajopeli alle 1000 €!
Vaihtoautovertailu 15-20 000 € 3-pyttyiset litran turbot

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *