Kaasujalka

Laulajatähti Juha Tapio luottaa nelivetoon

Julkaissut:

|

24.3.2015

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Laulajatähti Juha Tapio luottaa nelivetoon

Lauluntekijä Juha Tapio kuuluu suomalaisen viihdekartaston kiintotähtiin. Ystävällinen poplaulaja tunnetaan lukuisista hittilauluistaan kuten ”Kaksi puuta”, ”Mitä silmät ei nää”, ”Ohikiitävää” ja ”Tykkään Susta Niin Että Halkeen”.

Tuusulassa asuva Juha Tapio on myös innokas automies. Tällä hetkellä laulajatähti kurvailee valkoisella Audi Q7 3.0 TDI-katumaasturilla.

”Audissa ihastuin ensin Q7-mallin muotoiluun ja ulkonäköön. Kun näen autoni parkkipaikalla koen, että tämän peliin rattiin on kiva hypätä. Kyseinen yksilö on toinen peräkkäinen Q7. Kokeilin muutamia erilaisia autoja ennen Audin hankintaa, mutta lopulta valinta oli helppo”, Juha Tapio tunnustaa.

”Arvostan, että autossa on tilaa perheelle, soittimille ja harrastusvälineille. Pienten poikien isänä turvallisuus liikenteessä on tärkeässä roolissa.”

Vuositasolla kansansuosikki ajaa Audillaan 40000-50000 kilometriä. Kesällä Juha Tapio pyrkii kiertämään Suomea bändin keikkabussilla.

”Audissa istutaan korkealla. Lisäksi ajo-ominaisuudet ja mukavuus on huipputasoa. Mitään negatiivista sanomista en oikein löydä. Nelivedosta on tullut mieluisa juttu ja varmasti seuraavasta autosta löytyy tämä ominaisuus, vaikka merkki vaihtuisikin. Myös perheen toinen auto on nelivetoinen.”

Myrkynvihreä Saab

Juha Tapion ensimmäiset automuistot ovat perua perheen mökki- ja mummolamatkoilta Etelä-Pohjanmaalla.

”Myrkynvihreä Saab 96 kuuluu vahvasti lapsuuden autoilumuistoihin. Sillä Tapion perhe painoin pitkin pohjanmaan maateitä. Näitä kyseisiä autoja oli monta peräkkäin. Odotin innolla, kun isäni lähti auton vaihtoon. Pikkupojalle oli melkoinen pettymys, kun pihalle kaartoi samanlainen ja samanvärinen Saab. Se oli vain päivitetty uuteen”, Juha Tapio nauraa.

Ensimmäiset omat autokokemukset ovat perua autokoulusta.

”En harrastanut peltoautoilua pohjanmaalla, se ei ollut minun juttu. Autokoulussa pääsin enemmän tutuksi autojen kanssa. Toki vähän kokeilin metsätiellä appiukon Volvoa ja kävin treenaamassa isän kanssa perheen Saabilla.”

Muusikon ensimmäinen oma autoni oli Honda Civic, siinä oli 1.2-lirainen kone. Japanilaisesta pikkuautosta Juha Tapiolla on mukavia muistoja.

”Honda oli luetettava peli, mutta ei sillä paljon ohiteltu. Muistan yhden keikkamatkan Turun suuntaan, auto oli lastattu täyteen soittajia ja bändikamoja aina kattotelinettä myöten. Ajoin rekan perässä ja yritin päästä siitä ohituskaistalla ohitse. Ylämäessä voima ei riittänyt ja jouduin palamaan rekan taakse. Silloin kyllä hävetti!”

Urheiluauto haaveena

Kulttilaulaja pitää itseään taitavana kuljettajana.

”Tutkimusten mukaan 90 prosenttia suomalaisista pitää itseään keskiveroa parempana pilottina. Lukeudun tähän ryhmään. Me suomalaiset ollaan oman tien kulkijoita ja se näkyy varmasti liikenteessä liikaa. Kaikkiaan autoilu sujuu Suomessa, toki yhteispeliä, huomavaisuutta ja joustavuutta tarvitaan lisää”, Tapio vakavoituu.

Muusikon työssä maanteiden olosuhteita, aikatauluja tai keliä ei voi valita.

”Liialliseen ylimielisyyteen ei ole varaa, realismi liikenteessä pitää säilyttää. Vuosien varrella kilometrejä on tullut nieltyä ja varmasti se on koulinut miestä. Yritän aina suhteuttaa vauhdin olosuhteiden ja kelin mukaan.” Yltiöpäisten ohitusten ja niitä seuraavien vaaratilanteiden ja onnettomuuksien määrän on puhuttu olevan kasvussa. Paljon kun tiellä liikkuu, niin tätä tosiaan aika ajoin näkee. Jokainen riskinottoa seurannut onnettomuus on turha. Sooloilu kuuluu musiikkiin ja muihin lajeihin, mutta sopii huonosti liikenteeseen.

”Tähän autoon on kiva hypätä?

”Nykyinen Q7 oli siinä vaiheessa unelma-auto, kun kartoitin asiaa. Jossain vaiheessa matala, pieni urheiluauto olisi haaveissa. Sitten kun lapset ovat kasvaneet ja olemme rouvan kanssa kahdestaan.” Olen aina tykännyt valtavasti Jaguarin klassisesta XJ-mallista, ja haaveillut jossain vaiheessa etsiväni jonkun hyvin pidetyn yksilön. Siinä on tyyliä ja arvokkuutta kuin klassikkobiisissä!

”TT olisi makea tai legendaarinen Ferrari olisi vieläkin päheempi. En ole koskaan kokeillut rallia tai formula-autoa kilparadalla. Jokainen poika haluaisi niitä kokeilla, mutta vielä ei ole tullut sopivaa paikkaa testata. Toivottavasti joku päivä onnistuu”, Juha Tapio päättää.

Kuka?
Juha Tapio
Sanoittaja, säveltäjä ja kitaristi

Perheen autot: Audi Q7 ja BMW 500.
Kotipaikka: Tuusula
Uusi hitti: ”Copacabana ja Ipanema”

 

 Mauri Nurmi

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

LUKIJAN AUTO! Rami luottaa vanhaan Primeraan ja Volvoon
Tero Vaara ajanut Volvollaan liki puoli miljoonaa kilometriä
Ansko Pitkänen on ainut suomalainen naispuoleinen stunt-näyttelijä.

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *