Kaasujalka

Uusi Audi R8 syksyllä Suomeen

Julkaissut:

|

26.2.2015

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Audi R8 syksyllä Suomeen

Uusi Audi R8 saapuu Suomeen syksyllä 2015. Hintoja ei ole vahvistettu.

Audi esittelee Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä toisen sukupolven Audi R8:n.

Keskimoottorinen urheiluauto saa uuden V10 Plus -moottorin sekä uusitun quattro-nelivedon, jotka takaavat huikean suorituskyvyn: 449-kilowattiselta (610 hv) huippuversiolta kiihdytys 0-100 km/h taittuu vain 3,2 sekunnissa ja 0-200 km/h:kin sujuu 9,9 sekunnissa. Mallin huippunopeus on 330 km/h. Uusi R8 V10 Plus on Audin kaikkien aikojen tehokkain ja nopein sarjatuotantomalli.

Audi R8:n 5,2 FSI -moottori on tarjolla kahdessa teholuokassa: 397 kW (540 hv) ja 449 kW (610 hv). Vapaasti hengittävän V10-moottorin äänet ovat aiempaakin täydellisemmät ja terävämmät. Moottorin suurin vääntömomentti on käytettävissä kierrosalueella 6500 r/min. R8 on varustettu uusitulla quattro-nelivedolla sekä 7-vaihteisella S tronic -automaattivaihteistolla. Ääritilanteissa jopa 100 % vääntömomentista voi jakautua kokonaan etu- tai taka-akselille. Audi drive select -järjestelmä tarjoaa uuden, suorituskykyä vaativimpiin ajotilanteisiin optimoivan, Performance mode -tilan, joka mukauttaa ajodynamiikkaa säätelevät parametrit tien pidon mukaisesti.

Uusi Audi R8 painaa 1 454 kg. Huolimatta lukuisista uusista lisävarusteista ja vääntö-jäykemmästä rungosta, uutuus painaa jopa 50 kg edeltäjäänsä vähemmän. Audin kehittämä erittäin kevyt alumiinia ja CFRP-hiilikuitumuovia yhdistävä Audi Space Frame (ASF) -runko mahdollistaa akselikuorman optimaalisen jakautumisen. Auton aerodynaaminen pohjalevy auttaa siirtämään kaiken voiman tien pintaan myös kovissa nopeuksissa.

Ilmeeltään uusi Audi R8 on matala, leveä ja maskuliininen. Led-ajovalot mallissa ovat vakiona, lisävarusteena voi valita uudet laser-kaukovalot ja dynaamiset etuvilkut. Auton takana dynaamiset vilkut ovat vakiovarusteena. MMI Navigation Plus ja virtuaalinen mittaristo Audi Virtual Cockpit ovat uudessa R8:ssa vakiovarusteena.

Uusi Audi R8 valmistetaan käsityönä Neckarsulmin lähellä quattro GmbH:n uudella urheiluautoihin erikoistuneella tehtaalla Böllinger Höfessa Heilbronnin kaupungissa Saksassa.

Toisen sukupolven Audi R8:sta tulee myöhemmin tarjolle myös sähköautoversio R8 e-tron. Teholtaan se on 340 kW ja vääntömomenttia on kiitettävät 920 Nm. 0-100 km/h R8 e-tron kiihtyy 3,9 sekunnissa. Toimintamatka on yli 450 km.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *