Kaasujalka

Koeajo Skoda Octavia – Nyt Octaviakin litran mitalla

Julkaissut:

|

4.1.2017

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Skoda Octavia – Nyt Octaviakin litran mitalla

skoda_1Skodan korimalli uudistui vuonna 2014. Tekniikassa uusimpia edistyksiä on tämän 1-litraisen ja 3-pyttyisen bensamoottorin tulo valikoimaan. Tehoja Skoda on ottanut tästä moottorista 115 hevosvoimaa.

octaviaOctavian litrainen uutuusmoottori korvasi aiemman 1,2-litraisen bensiinimoottorin. Silti siitä otetaan jopa pikkuisen enemmän tehoa kuin edeltäjästään: 1,2-litraisen tehot olivat 105 hevosvoimaa. Vääntöä on 200 Newtonia kierrosalueella 2000-3 500 r/min, eli sekin on kasvanut 25 Nm entiseen 1,2-litraiseen TSI-moottoriin verrattuna. Riittävän väännön ansioista arkiajo on mukavan leppoisaa.

Eikä litran Octavialla jää jalkoihinkaan, sillä kiihtyvyyttäkin on tullut lisää. Kun edeltäjä kiihtyi nollasta sataan 10,6 sekunnissa, vie se aikaa uutukaiselta 10,2 sekuntia. Huippunopeuttakin luvataan peräti 200 kilometriä tunnissa.

Käyntiäänien karkeus ja samat moottorien värinät on saatu pidettyä kurissa niin, että kolmipyttyisen raakkumisen kuulee vasta, kun nostaa kierroksia oikein kunnolla.

Päällimmäisin tunne on mukavuus. Myös rengasäänet on saatu pidetty korin ulkopuolella. Samoin tuulensuhinat. Ohjaus on täsmällinen ja Octavialla muutenkin matka taittuu kevyesti pintakaasulla losottelemalla.

Skodan ostajakunnassa saattaa olla niitäkin, jotka arvostavat ekologisuutta. Päästöt ovat 106 grammaa kilometrillä ja se on aika vähän, kun sen vuoksi ei kuitenkaan tarvitse tinkiä tavaran- ja ihmistenkuljetuskapasiteetista.

Octavia Combi 1.0 TSI DSG-automaatilla on perusvakaa menijä, jossa kolmipyttyisyyden ja yksilitraisuuden takia ei tarvitse tinkiä ajamisen leppoisuudesta.

Skoda Octavia Combi 1.0 TSI Style DSG Autom.
Hinta ilman lisävarusteita 27 739 €
Moottori: 999 cm3, 3-sylinterinen, turbo
Vaihteisto: 7-lovinen automaatti
Teho: 115 hv
Vääntö: 200 Nm
Tavaratila 610
Huippunopeus: 200 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 10,2 s
Yhdistetty kulutus: 4,6 l /100 km (ilmoitettu)
Co2: 107 g/km

Teksti ja kuvat Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *