Kaasujalka

Koeajo Skoda Fabia – Hauska väriläiskä

Julkaissut:

|

5.9.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Koeajo Skoda Fabia – Hauska väriläiskä

Skoda Fabia

Skoda Fabia Monte Carlo näyttää hyvältä ja on myös mainio ajettava.

En ole tällä uudemman korimallin Fabiaa aiemmin ajanutkaan ja täytyy heti kärkeen todeta, että kylläpä Fabia istuu hyvin käteen ja tuntuu isolta autolta.

Koeajettu Fabia on erikoismalli Monte Carlo, joka tarjoaa sporttista ulkonäköä sekä ulos että sisälle. Koeajoautoon oli lisäksi laitettu 18-tuumaiset alut vakiona tulevien tuumaa pienempien sijasta. Lisäksi auton tunnistaa Monte Carloksi mustista osista ja isosta panoraamakatosta. P_MG_3433ientä spoileria löytyy sieltä täältä luoden sporttisen ilmeen. Monte Carlo on saatavana sekä farmarimallisena Combina että koeajettuna hatcbackinä.

Skoda FabiaAiemman korimallin Fabiaan oli tarjolla RS -malli, mutta tästä uudesta ei sellaista ilmeisesti tule. Siksipä tähän Monte Carlo -versioon on päädytty. Yhdeksi syyksi RS:n puuttuminen on se, että Briteissä RS:n pitäisi olla diesel ja muilla markkinoilla bensa. Koeajoauton moottorina on 1.2-litrainen turbo ja vaihteistona DSG-automaatti. Monte Carlon saa myös kahtena eritehoisena dieselinä sekä 90-heppaisena bensana.

Hauska ajaa

Fabia on todella hauska auto ajaa mutkaisilla teillä. Alusta toimii fantastisesti. Mutkat pystyy ajamaan aika vauhdikkaasti. Parhaimmillaan tämä on jouheilla teillä, jolloin voi keskittyä vain fiilistelyyn. Moottoritielläkin tämä kulkee mallikelpoisesti. Moottorissahan voisi aina olla enemmän tehoa, eikä tämänkään kohdalla yhtään haittaisi, jos kulkuvarat olisivat paremmat. Ainakin ajo-ominaisuuksista se ei jää uupumaan.

Vaikka alla onkin isot renkaat, ne eivät tee Fabiasta epämukavaa. Alusta nielee tien epätasaisuudet hyvin. Melutaso saattanee olla pienemmillä renkailla alhaisempi, mutta näilläkään se ei noussut häiritseväksi.

Ainoastaan hiekkatiellä nämä leveät renkaat ovat surkeat, sillä jo pienikin määrä irtohiekkaa sai renkaat menettämään pidon. Torpparin asfaltilla pitoa tunnetusti on. Koeajon kulutus nousi yli 7 litran.

Skoda Fabia 1.2 TSI DSG Monte Carlo
Hinta: 22160,74€
Iskutilavuus: 1197cm3
Teho: 110hv / 4600-5600 kierr/min
Vääntö: 175Nm / 1400-4000 kierr/min
Paino: 1259kg
Tavaratila: 330l
Kiihtyvyys 0-100km/h: 9.4s
Huippunopeus: 196km/h
Kulutus (valm.ilm): 4.8l
Koeajon kulutus: 7.4l

Plussat
Ajettavuus
Tilat

Miinukset
Suorituskyky (varauksin)

Jälkimaku
Todella hauska ajaa ja tuo sellaista isomman auton tuntua maantieajoon. Käy ihan mainiosti perheen ainoaksi autoksi, jos mukuloita ei ole yhtä enempää.

Teksti ja kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Koeajo BYD Dolphin – Pelittää kovillakin pakkasilla
Koeajovideo Volvo EX30 – Tehokas, mutta bugeja täynnä
Koeajo Mitsubishi Colt – Kokoluokkansa mukavimpia

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *