Kaasujalka

Gasum avasi uuden kaasutankkausaseman Tampereen Lielahteen

Julkaissut:

|

3.9.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Gasum avasi uuden kaasutankkausaseman Tampereen Lielahteen

Suomen kaikilta kaasutankkausasemilta on syyskuusta lähtien mahdollista tankata biokaasua.

Gasum on avannut uuden bio- ja maakaasutankkausaseman Tampereen Lielahteen 28. elokuuta. Kyseessä on Gasumin 18. ja Suomen 23. kaasutankkausasema.

Tampereella toimii uuden aseman avauduttua kaksi tankkausasemaa: Lielahden asema osoitteessa Energiankatu 5 sekä Nekalan asema osoitteessa Viinikankatu 40.

”Uudelle asemalle on Tampereen seudulla kysyntää, sillä keväällä Nekalan tankkausasemalta ostettiin kaikista Gasumin tankkauspisteistä eniten kaasua. Juuri markkinoille tulleet uudet kaasuautomallit luovat hyvät edellytykset entistä useammalle siirtyä puhtaaseen ja edulliseen autoiluun.”, kertoo Gasumin Liiketoimintayksikön päällikkö Jussi Vainikka.

Gasum järjestää Tampereen uuden tankkausaseman avajaistapahtuman Lielahden tankkausasemalla tiistaina 16.9. klo. 14 – 18. Paikalla on mahdollisuus koeajaa kaasuautoja ja tankata ilmaista biokaasua.

Mäntsälän tankkausasemalta saa jatkossa biokaasua

Suomen kaikilta kaasutankkausasemilta on syyskuusta lähtien mahdollista tankata biokaasua, kun Mäntsälän Sähkö vaihtaa maakaasun biokaasuun Mäntsälän tankkausasemalla. Vuonna 2008 toimintansa aloittanut asema on Mäntsälän Sähkön ja St1:n yhteishanke.

Gasum on toistaiseksi keskittynyt kehittämään tankkausasemaverkostoaan nykyisen kaasuputkiverkoston alueella, mutta biokaasun ja nesteytetyn maakaasun (LNG) myötä tankkausasemaverkostoa voidaan laajentaa myös Suomen kaasuputkiverkoston ulkopuolelle.

Biokaasu on kotimainen, uusiutuva energianlähde ja biopolttoaine, jonka hiilidioksidipäästöt ovat jopa 90 % pienemmät kuin bensiinillä. Hinnaltaan Gasum-biokaasu on kaikkein edullisinta liikenteen uusiutuvista polttoaineista kun taas maakaasu on edullisin liikenteen polttoaine. Kaasuauton bensiiniautoa pienempien hiilidioksidipäästöjen ansiosta myös autovero ja ajoneuvoveron perusosa ovat kaasuautolla bensiiniautoa edullisemmat.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

BMW M4 CS – Kilpa-ajon tuntua arkiajoon
Uudistunut Volkswagen ID.3 77 kWh Pro S hinta alkaen 42 620 euroa
Sähköskootterit liikennevakuutuksen piiriin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *