Kaasujalka

Mercedes-Benz kasvattaa mallistonsa sähköistämistä EQA:lla

Julkaissut:

|

20.1.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mercedes-Benz kasvattaa mallistonsa sähköistämistä EQA:lla

Mercedes-Benzin EQ-sähköautoperhe kasvaa kompaktikokoluokan EQA:lla, joka on läheistä sukua Mercedes-Benz GLA:lle.  Uutuusmallia valmistetaan Saksan Rastattissa ja Kiinassa Beijingissä. Auton litiumioniakut valmistaa Mercedes-Benzin tytäryhtiö Accumotive. EQA:n myynti alkaa Q1 aikana ja ensimmäiset autot saapuvat asiakkaille kevään aikana.

”EQA osoittaa käytännössä, kuinka kykenemme räätälöimään sähköautomallistomme asiakkaidemme tarpeisiin. Tulemme portaittain tarjoamaan kokonaisen EQA-mallisarjan 140–200 kW:n teholuokissa sekä etuveto- että nelivetoversioita. Ja niille, joille sähköauton toimintamatka on erityisen tärkeä valintaperuste, mallisto tulee myöhemmin sisältämään myös EQA-version, jonka toimintamatka ylittää 500 kilometriä WLTP-syklin mukaan mitattuna”, Mercedes-Benzin operatiivinen johtaja ja Daimlerin tutkimusjohtaja Markus Schäfer lupaa.

Ensimmäisenä julkistettavan EQA 250 keskikulutus on 17,9 kWh/100 km, teho 140 kW (190 hv) ja toimintamatka 424 kilometriä (WLTP). ”Kaksikerroksisen”, 200 kennosta koostuvan litiumioniakun hyötykapasiteetti on 66,5 kWh. Myöhemmin markkinoille saapuva 500 km toimintamatkaan yltävä malliversio tulee sijoittumaan hinnaltaan malliston yläpäähän.

Pieni ilmanvastus, uusittu värimaailma ja ylellisen mukana matkustamo

Läheisesti SUV-autoa muistuttavasta korimuotoilusta huolimatta EQA on erittäin aerodynaaminen, sillä mallin Cd-arvo on ainoastaan 0.28. Keula ja lähes koko alusta ovat rakenteeltaan suljetut, ja autossa hyödynnetään ilmavirtausten suhteen optimoituja Aero-vanteita, etu- ja takapyörien ilmanohjaimia, taka- ja sivuspoilereita sekä sivupeilejä. Rengaskoko vaihtelee 18–20 tuumaan, ja saatavana on erityisesti EQA-mallia varten kehitettyjä kaksi- tai kolmesävyisiä kevytmetallivanteita. Osassa vanteita käytetään korostevärinä ruusukultaa tai sinistä.

Varustetasosta riippuen ruusukullan sävyä löytyy myös takaluukun vaakasuorasta valolistasta, ilmastoinnin puhallinaukkojen kehyksistä, istuimista ja jopa autonavaimesta. Vakiovarusteisiin kuuluu lämpöpumppu, joka huolehtii miellyttävästä sisälämpöätilasta kaikissa olosuhteissa. Auto voidaan myös esilämmittää tai -ilmastoida ennen liikkeelle lähtöä MBUX-järjestelmän tai Mercedes me -sovelluksen avulla. Mercedes-EQ-näyttötilan avulla kuljettaja voi selailla latausvaihtoehtoja ja seurata auton energiavirtoja ja -kulutusta. Näyttöruutuihin on valittavana neljä erilaista esitystyyliä ja värimaailmaa kuljettajan mieltymysten mukaan.

Navigaattori laskee optimaalisen reitin

WordPress 5.6 on saatavilla! Päivitä heti.

Lisää uusi artikkeli


Sanojen määrä: 393 Luonnos on tallennettu 12.57.

Julkaise

 Add To Featured Slider?

 Set Featured Video

Kategoriat

 Add To Spotlight?

 Sticky Post?

Artikkelikuva

Muokkaa tai päivitä kuvaa klikkaamalla sitä.

Poista artikkelikuva

Avainsanat

Erottele avainsanat pilkulla

Yoast SEO Premium

Preview as:

Url preview:

kaasujalka.fi › mercedes-benz-kasvattaa-mallistonsa-sahkoistamista-eqalla

SEO title preview:

Mercedes-Benz kasvattaa mallistonsa sähköistämistä EQA:lla – Kaasujalka

Meta description preview:

Please provide a meta description by editing the snippet below. If you don’t, Google will try to find a relevant part of your post to show in the search results.

EQA:n vakiovarusteisiin kuuluvat LED High Performance -ajovalot mukautuvalla kaukovalotoiminnolla, sähköinen Easy-Pack-takaluukku, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet, 64 värisävyn tunnelmavalaistus, premium-mukavuusistuimet nelitoimisella ristiseläntuella, peruutuskamera sekä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä. Autossa on toisen sukupolven MBUX-käyttöjärjestelmä, joka sisältää uudet älykkäät navigaatiotoiminnot. Varustetasot ovat Electric Art ja AMG Line, ja saatavana on myös Night Package -varustepaketti. Auton älykäs navigaatiotoiminto (Navigation with Electric Intelligence) laskee nopeimman ajoreitin kohteeseen – latausajat ja -tarpeen huomioiden – ja vähentää siten myös kulutusta. Mahdollisen lataustarpeen lisäksi järjestelmä huomioi reitin topografian ja säätilan. Se kykenee myös reagoimaan reaaliajassa muutoksiin, jotka johtuvat esimerkiksi liikennetilanteesta tai kuljettajan ajotavasta.

EQA:n turvapuolen vakiovarusteisiin kuuluvat aktiivinen kaista-avustin ja aktiivinen jarruavustin, joka reagoi taajamanopeuksissa paikallaan seisoviin ajoneuvoihin ja esimerkiksi katua ylittäviin jalankulkijoihin. Ajoavustinpaketin uusia ominaisuuksia ovat kääntymisavustin, niin sanottu hätäkäytäväavustin (reagoi auton takaa ilmestyviin hälytysajoneuvoihin), poistumisvaroitin (varoittaa autosta poistuvaa kuljettajaa takaa lähestyvistä jalankulkijoista ja pyöräilijöistä) sekä varoitustoiminto, joka reagoi suojatien tuntumassa liikkuviin jalankulkijoihin.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *