Kaasujalka

Jo 30 miljoonaa valmistettua VW Passatia

Julkaissut:

|

5.4.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Jo 30 miljoonaa valmistettua VW Passatia

 

Huhtikuun 3. päivä – Volkswagenin Emdenin tehtaalla rikottiin uusi ennätys, kun Passatin 30. miljoonas auto rullasi ulos tuotantolinjalta. Mitään muuta keskiluokan automallia ei ole myyty niin paljon kuin Volkswagen Passatia.

Passatin 30. miljoonas auto oli Passat Variant GTE: ladattava hybridi Pyrit Silver -metallivärisenä. Volkswagen Passat saapuu tänä vuonna markkinoille teknisesti päivitettynä ja tämä juhlaversio oli yksi ensimmäisistä valmistetuista uusiutuneista Passateista. Tulevina kuukausina tätä 30 miljoonatta Passatia pääsevät ajamaan kansainvälisiin lehdistötapahtumiin osallistuvat toimittajat.

”Passat on yksi Volkswagenin tärkeimpiä ja menestyneimpiä autoja – 46 vuotta sitten tapahtuneen lanseerauksen jälkeen, 30 miljoonaa asiakasta on luottanut tähän Volkswagenin malliin. Sen seurauksena Passatista on tullut yksi maailman suuruksista, auto joka on kotonaan niin Pekingin, Berliinin, Sydneyn, Johannesburgin, Helsingin, Tampereen kuin San Francisconkin teillä. Me Volkswagenilla olemme ylpeitä tämän mallin menestyksestä, se on tänä päivänäkin edelleen yksi luokkansa mittapuista, kertoo Volkswagen-henkilöautojen operatiivinen johtaja Ralf Brandstätter.

”Tällä hetkellä valmistamme Passatia kolmessa maanosassa, kymmenessä tehtaassa ja yli 100 markkinalle. Tämä tekee Passatista todellisen myyntimenestyksen”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen tuotannosta vastaava johtaja Andreas Tostmann.

Volkswagen tarjoaa Passatista useita eri malliversioita riippuen maanosasta. Euroopassa kahdeksannen sukupolven teknisen päivityksen saavat Sedan- ja Variant-mallit esitellään kesällä. Kuljettajaa avustavat IQ.DRIVE-järjestelmät astuvat Passatissa uuden Travel Assist -järjestelmän myötä uudelle tasolle – Passatista tulee ensimmäinen Volkswagen, jota voidaan ajaa osittain avustavan järjestelmän turvin 0–210 km/h nopeuksissa. Uudistuneeseen Passatiin tulee myös saataville interaktiiviset IQ.Light-led-matriisiajovalot sekä uuden sukupolven MIB3-infotainmentjärjestelmä.

Uudistuvan Passatin GTE-malli tulee olemaan myös tärkeässä osassa, sillä tulevaisuudessa ladattavien hybridien toimintamatka sähköllä kasvaa. Toimintamatka WLTP-syklillä mitattuna on noin 55 km. Uudistunut Passat GTE (160 kW / 218 hv) täyttää jo nyt Euro 6d -päästöstandardin, joka tulee voimaan vuonna 2021.

Volkswagen aloitti Passat-mallien tuotannon Wolfsburgin tehtaalla 14.5.1973, mottonaan ”Uuden Volkswagen-aikakauden alku”. Malli oli merkkinä kokonaan uudesta malliperheestä, joissa oli vesijäähdytteiset moottorit, etuveto ja ultramoderni teräsalusta. Passat asemoitiin keskikokoluokkaan ja se oli VW 1600 -mallin seuraaja (Type 3 ilmajäähdytteinen takamoottori takavedolla). Tuona toukokuisena päivänä 46 vuotta sitten kukaan Wolfsburgissa ei voinut aavistaa, että Passatia myytäisiin 30 miljoonaa ja se ohittaisi jopa legendaarisen Kuplan myynnin (21,5 miljoonaa). Yhdessä Golfin (35 miljoonaa) ja Kuplan kanssa Passat muodostaa Volkswagenin historian myydyimmät mallit.

Suomen teillä Passateja liikkuu 71 483 kappaletta. Näistä 57 % on varustettu dieselmoottorilla, 40 % bensiinimoottorilla ja bensiini/-maakaasumalleja näistä on 2 %. Volkswagenin ladattavia hybridejä (GTE) Suomessa liikkuu tällä hetkellä noin 620 kappaletta, tämä luku tulee vielä tänä vuonna kasvamaan merkittävästi kun uudistuneen mallin toimitukset alkavat.

Nykyistä vuonna 2014 esiteltyä Passatia on myyty Suomessa yli 11 000 kappaletta. Vuonna 2018 Volkswagen Passat oli Volkswagen-malliston kolmanneksi eniten rekisteröity malli 1 822 autolla.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Nelipyörästä ostetuista autoista saa jatkossa Bonusta
Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *