Kaasujalka

Kehäkessalta Kaivokselan Teboilille

Julkaissut:

|

22.8.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kehäkessalta Kaivokselan Teboilille

Legendaarista Kehäkessa -liikenneasemaa Kehä III:n varrella Vantaalla 16 vuotta johtaneesta Kimmo Malmgrenistä tulee syyskuussa Teboil-kauppias Vantaan Kaivokselaan. Mukaansa Kehäkessalta Malmgren ottaa muun muassa osaavan henkilökunnan ja kehuja niittäneen noutopöytälounaan.

 

Kaivokselan Teboilin avaimet Malmgrenilla oli taskussaan jo elokuussa. Kehäkessan K-kauppiassopimus päättyi heinäkuun lopussa ja yrittäjälle jäi aikaa suunnitella tulevaisuutta Teboil-kauppiaana Vantaan Kaivokselassa.

Malmgrenin kauppiassopimuksen lopettaminen oli osa Kesko suunnittelemaa vetäytymistä Neste K -liikenneasemien operoinnista vuoden 2024 aikana.

Malmgren avaa Kaivokselassa ovet asiakkaille 4. syyskuuta, samana päivänä koko Teboil-ketju viettää 90-vuotissyntymäpäiviä. Kaivokselan Teboilin omia avajaisia vietetään 16. syyskuuta. Kumpanakin juhlapäivänä asiakkaille on tarjolla kakkukahvit.

Uutuutena aamiaisbuffet

Malmgren ehti olla yrittäjänä Kehäkessalla vajaat 16 vuotta. Hänen aikanaan Kehäkessa uudistui monipuoliseksi liikenneasemaksi.  Samasta kompleksista sai paitsi palveluja autolle, myös lounasta noutopöydästä, Kotipizzan pizzoja ja Subwayn täytettyjä patonkeja.

Neste K Kehä III eli tuttavallisemmin Kehäkessa vakiintui monen motoristiporukan keitaaksi heti alusta, eli vuodesta 1983 asti. Siellä kokoontuivat niin klassikkoautoilijat, kääpiöautoharrastajat kuin moottoripyöräporukatkin. Malmgren loi sisustuksestakin vahvasti motoristihenkisen. Salista yksi nurkka moottoripyörineen ja valokuvineen oli omistettu ratamoottoripyöräilijä Jarno Saarisen muistolle.

Lopetus Kehäkessalla ei ollut helppoa. Kesko tammikuussa ilmoitti irtoavansa ketjusta ja että heillä on vuokravelvollisuutta vajaa vuosi enää jäljellä. Jatkoajasta neuvoteltiin, mutta en päässyt sopimukseen, Malmgren sanoo.

Malmgrenin mukaan Kehäkessalla aiemmin kokoontuneet harrastekerhot ovat kuitenkin luvanneet seurata hänen mukanaan myös Kaivokselaan. Siksi mieli on luottavainen.
–Kaivokselan Teboililla Hämeenlinnantien varrella on myös legendaarinen maine ja uskon vahvasti sen uuteen tulevaisuuteen. Meiltä tulee Kehäkessalta tänne kokenut ryhmä henkilökuntaa, pelkkiä vahvoja osaajia. Aion nostaa tämän samalla tavalla kukoistukseen kuin nostin Kehäkessankin. Nyt pitää vielä katsoa, mitä Kehäkessan motoristi- ja autoiluhenkisestä rekvisiitasta otetaan mukaan Kaivokselaan, Malmgren juttelee.

Malmgrenin siirtymisessä Kehäkessalta Kaivokselaan Teboil-kauppiaaksi on hiukan kuin kohtalon sanelemaa.
–Kaivokselan Teboilin ensimmäinen yrittäjä oli myös ensin Kehäkessa-yrittäjä, Malmgren naurahtaa.

Kehäkessalta Kaivokselaan tulee runsas ja monipuolinen lounastarjonta.
–Panostamme omaan ja itse tekemäämme tarjontaan, lounaspöytään ja ala carte -listaan. Kotipizzan ja Subway-pikaruokaketjun kaltaisia ulkopuolisia konseptituotteita Kaivokselaan ei nyt ainakaan aluksi tule.  Hyvän kotiruokalounaan ja ala carte -listan lisäksi tuomme Kaivokselaan uutuustuotteena aamiaisbuffetin, noutopöytäaamiaista täällä ei ole aiemmin ollut.

Alueen perinteitä kunnioittaen

Vaikka Malgmren tuokin Kaivokselaan Kehäkessan henkeä, hän aikoo sisustuksessa tuoda esille myös alueen omaa historiaa ja teemoja. Formulatähdet Mika Häkkinen ja Mika Salo viettivät lapsuutensa ja nuoruutensa Kaivokselan naapurilähiössä, Martinlaaksossa. He molemmat nousivat karting-junioreista F1-kuljettajiksi.

Malmgren aloitusta helpottaa edellisen yrittäjän tekemä remontti.
–Aseman pihalla on luonnollisesti polttoainemyynti, mutta se on ketjun business. Minulla ainoastaan oma kahvio, myymälä ja ravintola. Huolehdin ainoastaan siitä, että mittarikentät pysyvät siistinä.

Kaivoksela on paitsi vahvaa työpaikka-aluetta, siellä on paljon myös asutusta. Malmgren aikookin kuunnella herkällä korvalla myös Myyrmäen, Martinlaakson ja Malminkartanon lähialueiden asukkaiden toiveita.
–Juuri lähialueen asutus erottaa Kaivokselan Teboilin vahvasti Kehäkessasta. Koivuhaassahan ei ollut lähellä asutusta. Toivonkin, lähistön työpaikkaruokailijoiden lisäksi myös alueen asukkaat ottaisivat kahviomme ja sen viihtyisän ison ravintolan sekä kotiruokalounaamme omakseen.

 

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Mika Salomaa

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Kentsu korjaa jatkossakin vain polttomoottoriautoja
Vanhasta Nissanista tehtiin sähköauto
LUKIJAN AUTO! Rami luottaa vanhaan Primeraan ja Volvoon

Tietoa julkaisijasta

Mika

(2) Lukijan kommenttia

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *