Kaasujalka

BMW 3-sarja uudistui – Toimintasäde sähköllä jopa 101 kilometriä

Julkaissut:

|

30.5.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW 3-sarja uudistui – Toimintasäde sähköllä jopa 101 kilometriä

Uuden  BMW 3-sarjan autoverolliset hinnat Suomessa alkavat BMW 320i A xDrive Sedanin Active Editionin 55 946,12 eurosta. Autoja voi jo tilata. Uuden 3-sarjan tuotanto alkaa heinäkuussa.

 

BMW 3 -sarja on jo lähes 50 vuoden ajan edustanut BMW-merkin ydintä. Se ilmentää urheilullista ajonautintoa premium-keskikokoluokassa ja on vaikuttanut merkittävästi muotoiluun, ajamiseen dynamiikan ja teknologisiin innovaatioihin tässä segmentissä kerta toisensa jälkeen seitsemän mallisukupolven aikana. Vuodelle 2022 esitellyt laajat muutokset muotoiluun, voimansiirtoon, digiratkaisuihin ja laitteisiin saavat nyt toisen päivityksen, joka nostaa autojen visuaalisen vetovoiman ja edelläkävijyyden uudelle tasolle.

Uuden BMW 3 -sarjan lataushybridit vievät sähköistämisen askeleen pidemmälle. Mallistossa on nyt BMW 330e Sedan- ja BMW 330e Touring -mallit, joihin on saatavissa klassinen takaveto tai BMW xDrive. Autoissa on nelisylinterinen bensiinimoottori ja kahdeksanvaihteiseen Steptronic-vaihteistoon integroitu sähkömoottori, joiden yhteisteho on 215 kW/292 hv.

BMW 3 -sarjan uusimmat lataushybridit ovat entistä tehokkaampia ja niiden toimintamatka on merkittävästi pitempi. Tämän on mahdollistanut siirtyminen uuteen 19,5 kWh:n korkeajänniteakkuun. Viidennen sukupolven BMW eDrive -tekniikan edustajana sen energiatiheys on paljon suurempi kuin aiemmin BMW 3 -sarjan lataushybrideissä käytetyllä akulla.

Uusi BMW Gen5 korkeajänniteakku on suuri harppaus eteenpäin kaikilla teknisillä parametreillä mitattuna. Korkea energiatiheys sekä kenno- että akkutasolla yhdistettynä korkeampiin jännitteisiin kasvattaa järjestelmän tehokkuutta. Tämä johtaa merkittävästi pidentyneeseen sähköiseen toimintamatkaan. Vaikka korkeajännitteisen akun käyttöenergia on lähes kaksinkertaistunut, auton sisä- ja tavaratilat ovat ennallaan, samoin polttoainesäiliön tilavuus.

Toimintasäde jopa 101 kilometriä

Akkutekniikan kehittyminen avaa lisämahdollisuuksia nauttia ajamisesta. BMW 330e Sedanin sähköinen toimintamatka on 85–101 kilometriä, BMW 330e xDrive Sedanin 81–96 kilometriä, BMW 330e Touringin 87–98 kilometriä ja BMW 330e xDrive Touringing 84–91 kilometriä. Kaupunkiajamisen ja työmatkojen lisäksi päästöttömästi voi siis ajaa pitempiäkin matkoja.

Kehittynyt lataustekniikka auttaa kuljettajaa käyttämään ajossaa sähköä mahdollisimman paljon. Uusi latausyksikkö tukee kolmivaiheista vaihtovirtalatausta jopa 11 kW:n teholla. Näin tehokas lataus on nyt ensimmäistä kertaa saatavissa BMW lataushybridiin.

Ajomukavuus on parantunut selvästi kaikissa ajotiloissa, mutta tuttu dynaamisuus on säilynyt ennallaan. Aiempaa jäykempi takavaimentimien kiinnitys runkoon lisää tarkkuutta ja parantaa akustiikkaa, kun tien pinta vaatii autolta eniten. Ohjauspyörän kääntämiseen tarvittava voima Comfort-tilassa on pienentynyt.

 

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Audi Q5 – Nyt jo kolmas sukupolvi
Volkswagen Golf GTI Clubsport ja Golf R sekä Golf R Variant nyt myynnissä
Nelipyörä ostaa Etelä-Karjalan Osuuskaupan autokaupan liiketoiminnan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *