Kaasujalka

Palanderit ostivat Turun Best Drive -liikkeen

Julkaissut:

|

22.5.2024

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Palanderit ostivat Turun Best Drive -liikkeen

Palanderien perheyritys vahvistaa asemaansa Turun kilpaillussa rengasmarkkinassa. Rengasmarket Turun rinnalle perhe osti maaliskuussa Turun ainoan Best Drive -liikkeen. Molemmat toimipisteet tarjoavat rengaspalveluita, mutta Best Driven palveluvalikoimaan kuuluvat myös kevyen kaluston autohuollot ja raskaankaluston rengaspalvelut.

 

BestDrive Finland Oy (ent. Rengasmaailma Oy) on saksalaiseen Continental AG-emoyhtiöön kuuluvan Continental Rengas Oy:n tytäryhtiö Suomessa. Toiminta-ajatuksemme mukaisesti tarjoamme autoilijoille kattavat palvelut saman katon alta ammattitaidolla.

Continentalin maailmanlaajuinen vähittäiskauppabrändi, BestDrive, on otettu Suomessa käyttöön maaliskuussa 2020. BestDrive eteläisessä Suomessa monipuolisella tuote- ja palveluvalikoimalla. Henkilöautojen rengas- ja autohuoltopalveluiden lisäksi Best Drive tarjoaa myös raskaan kaluston palveluita.

Yhteistä Rengasmarket Turulla ja Best Drivelle onkin Continental-renkaiden edustus.

–Rengasmarket -liikkeessämme ei kuitenkaan ole huoltopuolta, eikä sen rengasvalikoimissa ole myöskään raskaan kaluston renkaita. Siksi Turun ainoan Best Driven -liikkeen liiketoiminnan ostaminen tuntui luontevalta, sanoo yrittäjä Tomas Palander.

Kahdessa osoitteessa

Palanderit saivat yrityskaupassa mukana myös Turussa jo pitkään toimineen Best Drive -liikkeen kaikki viisi osaavaa työntekijää sekä asiakkaat.  Yritykset jatkavat kuitenkin omina brändeinään ja eri puolilla kaupunkia: Best Drive Turun Uhrilähteentie 8:ssa ja Rengasmarket Turku Kärsämäentie 5:ssä.
–Best Drivellä on kohtuullisen paljon yritysasiakkaita, mutta meillä on tarkoitus lisätä sinnekin kuluttajamyyntiä. Rengasmarket Turullahan on jo ennestään enemmänkin kuluttaja-asiakkaita, Palander sanoo.

Rengasalan kilpailu on Turussa kovaa.
–Pienemmän vahvuuksia tässä kilpailutilanteessa on toiminnan notkeus. Meillä on kummassakin toimipisteessä noin 1000 rengassarjan hotelli. Jollain isommalla liikkeellä voi olla vaikka 5000 rengassarjaa pelkästään säilytyksiä ja silloin on aikamoinen haaste saada renkaanvaihdolle aika nopeasti. Meillä on myös tosi hyvä tuotepaletti, rengas löytyy joka hintaluokkaan.

Kevään hittejä on varsinkin Continentalin NXT-kesärengas, jonka valmistuksessa ekologisuus on viety huippuunsa: se on valmistettu jopa 65-prosenttisesti uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista.
–NXT on aika poikkeuksellinen rengas tällä hetkellä. Ekologisuus painottuu asiakkaiden rengasvalinnoissa yhä enemmän, mutta NXT on huippua muiltakin ominaisuuksiltaan. NXT on saanut parhaan EU-merkinnä, myös vierintävastuksen, märkäjarrutuksen ja hiljaisuuden osalta se on renkaiden huippua.  Myös Continentalin oma Best Drive -rengas on laadukas valinta huokeammassa hintaluokassa, Palander sanoo.

Best Drive -toimipisteiden tunnettuja ja arvostettuja rengasmerkkejä ovat Continental- ja BestDrive -rengasbrändien lisäksi myös mm. mm. Gislaved ja Matador.

Tuotepaletti kohdallaan

Rengasmarket Turku, Rengas ja Tarvike Oy, on vuonna 1998 perustettu Palanderien suvun palveleva perheyritys, Tomas Palander on perheyrittäjä jo toisessa polvessa. Yritys myy ja asentaa paitsi renkaita ja vanteita, myös niihin liittyviä tarvikkeita. Nyt näitä palveluita saa Turussa niin Rengasmarket -liikkeestä Kärsämäentie 5:stä kuin BestDrive liikkeestä Uhrilähteentie 8:sta.
–Molemmista liikkeistämme saa myös joukon muita palveluita kuten pyöränkulmien säädöt, ilmastoinnin täyttöhuollot, rengashotelli ja tuulilasien vaihdot ja korjaukset. Lisäksi BestDrive liikkeestämme saa nyt myös kevyenkaluston autohuollot ja raskaankaluston renkaat

Tomas Palander sanoo yritystensä vahvuudeksi paitsi joustavuuden ja hyvän palvelun, myös työntekijöiden ammattitaidon.
–Ammattitaito on hyvällä tasolla niin Rengasmarket Turussa kuin BestDrive -liikkeessämmekin. Lisäksi meillä on todella hyvä tuotepaletti. Renkaita löytyy joka hintaluokkaan.

 

Teksti Timo Kiiski

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Audi Q5 – Nyt jo kolmas sukupolvi
Volkswagen Golf GTI Clubsport ja Golf R sekä Golf R Variant nyt myynnissä
Nelipyörä ostaa Etelä-Karjalan Osuuskaupan autokaupan liiketoiminnan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *