Kaasujalka

Mitsubishi Colt tekee paluun Suomeen

Julkaissut:

|

9.6.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mitsubishi Colt tekee paluun Suomeen

Uusi Mitsubishi Colt esiteltiin ja kyseessä on seitsemännen sukupolven Colt, joka täydentää merkin mallistoa keväällä lanseeratun ASX:n jälkeen.

Vuonna 1978 ensimmäisen kerran Euroopassa esitelty Colt on ollut todellinen klassikko Mitsubishi-mallistossa. Autoa myytiin kuuden ensimmäisen sukupolven aikana yhteensä 1,2 miljoonaa kappaletta.

Seitsemännen sukupolven Colt perustuu Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin CMF-B-alustalle. Auto on suunniteltu eurooppalaisille markkinoille tarjoamalla edistyksellisiä voimalinjoja, älykästä suunnittelua sekä modernia teknologiaa.

Mitsubishillä on ollut perinteisesti erittäin merkkiuskolliset asiakkaat Suomessa. Mitsubishi Brand Director Jyrki Mäkinen Astara Finlandilla uskoo, että Colt puhuttelee niin nykyisiä kuin uusiakin asiakkaita.

”B-segmentistä on poistumassa luokkaa vuosikausia hallinneita kilpailijoita. Tämä avaa uudelle Coltille mahdollisuuksia varsinkin, kun malli on saatavana täyshybridinä. Coltin vetovoimaa kilpailijoihin nähden lisää Mitsubishin viiden vuoden tehdastakuu sekä viiden vuoden ajoturvapalvelu Euroopassa”, Mäkinen kertoo.

Täysin uusi Mitsubishi Colt tarjoaa valikoiman edistyksellisiä voimalinjoja, jotka vastaavat segmentin tarpeita. Tarjolla on kolme bensiinimoottoria: 1.0L MPI (65 hv), 1.0L MPI-T (90 hv) sekä malliston keihäänkärkenä 1.6L Hybrid (145 hv). Hybridimalli on varustettu kahdella sähkömoottorilla ja automaattisella monitilavaihteistolla. Sen yhdistetyt CO2-päästöt ovat 93-101 g/km.

Täysin uusi Colt tarjoaa dynaamista ja modernia muotoilua sekä auton ulko- että sisäilmeessä. Etuosaa hallitsevat näyttävät LED-päiväajovalot, jotka korostavat Mitsubishin Dynamic Shield -keulailmettä. Auton muotoilua täydentävät viisi värivaihtoehtoa, jotka ovat: Onyx Black, Sunrise Red, Royal Blue, Volcanic Grey ja Arctic White. Auton ohjaamoa hallitsee digitaalisuus, joka on ollut suunnittelun keskiössä. Kuljettajalla on käytössään varustetasosta riippuen 10” tuuman digitaalinen mittaristo ja 9,3” tuuman kosketusnäyttö. Uusi Colt on saatavana neljänä eri varustetasona: Inform, Invite, Intense ja Instyle.

Uusi Colt valmistetaan allianssin Bursan tehtaalla Turkissa. Suomeen uusi Colt saapuu marraskuussa. Auton hinnat julkaistaan lähempänä lanseerausta.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Audi Q5 – Nyt jo kolmas sukupolvi
Volkswagen Golf GTI Clubsport ja Golf R sekä Golf R Variant nyt myynnissä
Nelipyörä ostaa Etelä-Karjalan Osuuskaupan autokaupan liiketoiminnan

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *