Kaasujalka

BMW 1-sarja uudistui

Julkaissut:

|

16.1.2015

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW 1-sarja uudistui

Lisäksi saatavana on myös xDrive-neliveto useisiin moottorivaihtoehtoihin.

Uudistuksen kokenut BMW 1-sarjan mallisto on julkaistu ja tulee Suomen markkinoille huhtikuussa. Muutoksia on ulkoisessa muotoilussa, sisätiloissa, varusteluissa ja moottorivalikoimassa.

BMW 1-sarjaa on myyty maailmanlaajuisesti lähes kaksi miljoonaa kappaletta. Nyt mallisto on kokenut suuren muodonmuutoksen. Keula on muotoiltu uudelleen ja auto on saanut nokalleen hiljakkoin uudistuneen BMW:n omintakeisen ”munuais-kuvioisen” maskin. Ilmanottoaukot ovat suuremmat, valot terävämmät, LED-päivävalot ovat vakiovarusteiset ja lisävarusteena voi valita täydelliset LED-valot.

Myös takavalot ovat täysin uudet. Ne noudattavat BMW:lle tunnusomaista L-muotoa ja hyödyntävät LED-teknologiaa Kaikki muutokset tekevät autosta entistäkin haluttavamman. Myös sisätiloissa voi aistia uudistuneen BMW 1-sarjan premium-laadun. Koko olemus tiivistyy mustapohjaiseen, kromikoristeiseen ylempään keskikonsoliin, mistä löytyvät radion ja ilmastoinnin säädöt. Ratkaisu korostaa koko malliston hienostuneisuutta.

Kaikki toteutetut uudistukset alleviivaavat BMW:lle tyypillistä muotokieltä, joka ilmentää urheilullisuutta ja laadukkuutta. Uutuudessa on vakiona automaattinen ilmastointi, BMW Radio Professional, suomenkielinen BMW iDrive -käyttöjärjestelmä sekä sadetunnistin. iDriven monitorina on korkearesoluutioinen, 6,5 tuuman näyttö. Yksilöllisyyttä voi korostaa valitsemalla varusteluvaihtoehdoksi joko Sport Line, Urban Line tai M Sport -varusteversion. Lisäksi saatavana on kattavasti varusteltu Business-varustelu.

BMW 1-sarjan malliston moottorivalikoimaa on uudistettu kattavasti, minkä ansiosta se toteuttaa erinomaisesti tuttua EfficientDynamics –filosofiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että kuljettajalla on täysi mahdollisuus nauttia tehokkaan auton tarjoamista ominaisuuksista, mutta ajaa silti taloudellisesti. Viimeisimmän teknologian bensiini- ja dieselmoottoreiden yhdistelmäkulutukset vaihtelevat 3,45 – 8,0 litran välillä ja CO2-päästöt ovat 89 – 188g/km.

Alhaista kulutusta ja pieniä päästöjä

Moottorivalikoimassa on 3-sylinterisiä, 4-sylinterisiä sekä 6-sylinterisiä vaihtoehtoja. Kaikki ovat luonteeltaan kiertäviä sekä vääntäviä ja hyödyntävät BMW:n TwinPower Turbo teknologiaa. Kun tämä vielä yhdistetään segmentissään poikkeukselliseen takavetoisuuteen, BMW 1-sarja todellakin tarjoaa jäljittelemätöntä ajettavuutta ja määrittelee omat laatustandardinsa.

Tarjolla olevat moottorit ovat BMW:n moottoriperheen uusia edustajia. Malliston todellinen talousihme on kolmisylinterinen BMW 116d EfficientDynamics Edition. Sen 85 kW/116 hevosvoiman moottorin keskikulutus on vain 3,4 l/100 km ja CO2-päästö ainoastaan 89 g/km. Muut lanseerausvaiheessa saatavilla olevat moottorit ovat 116i, 118i, 120i, 125i, M135i, M135i xDrive, 116d, 116d EfficientDynamics Edition, 118d, 118d xDrive, 120d, 120d xDrive ja 125d.

Perinteisen kuusiportaisen manuaalivaihteen sijaan voi valita myös kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston, joka on vakiona BMW 125d, BMW 120d xDrive ja BMW M135i xDrive –malleissa. Lisäksi saatavana on myös xDrive-neliveto useisiin moottorivaihtoehtoihin.

Päivitetty moottorivalikoima ja laajennettu BMW EfficientDynamics –teknologia varmistavat sen että BMW 1-sarjan mallisto asettaa uudet standardit kulutuksen pienentämiselle ja päästöjen alentamiselle.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Dacia Duster nyt Suomessa
Volkswagen ID. Buzz sai odotetut versiot
Tässä se on! Uudistunut Volvo XC90

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *