Kaasujalka

Uudistunut Mitsubishi Outlander saapui

Julkaissut:

|

11.10.2012

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uudistunut Mitsubishi Outlander saapui

Ympäristöystävällinen tehokkuus, edistykselliset ajo- ja turvallisuusominaisuudet, monikäyttöiset sisätilat sekä hienostunut muotoilu yhdistyvät Mitsubishin uutuusmallissa tyylikkääksi kokonaisuudeksi.

Uusi EURO5 -päästönormit täyttävä moottorivalikoima koostuu 2,0-litraisesta MIVEC-bensiinimoottorista (150 hv) sekä 2.2-litraisesta Clean Diesel -moottorista (150 hv). Mitsubishi Outlanderin nelivetojärjestelmä on myös täysin uusi: yksi kolmesta ajotavasta on taloudellisuutta edistävä eco-tila, joka on normaaliajossa etuvetoinen, mutta tarvittaessa jakaa aktiivisesti vetoa myös takapyörille. Lisäksi Mitsubishi Outlanderin uusi ympäristöystävällisyydestä kertova järjestelmä pitää kuljettajan ajan tasalla ajon polttoainetaloudellisuudesta ja auttaa näin kuljettajaa ajamaan mahdollisimman taloudellisesti. Uusia malliin saataville tulevia turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa aktiivinen vakionopeudensäädin ja automaattisesti jarruttava etutörmäysvaroitin.

Uuden Mitsubishi Outlanderin pituus on 4655 mm, leveys 1800 mm ja akseliväli 2670 mm. Uutuusmallin aerodynamiikkaa ja taloudellisuutta edistää kohonneen suurlujuusteräksen käytön ansiosta peräti 145 kg pienentynyt kokonaispaino. Ovien sisäpintojen, keskikonsolin ja kojelaudan laadukkain materiaalein toteutetut yksityiskohdat luovat myös sisätiloihin viimeistellyn vaikutelman. Ohjaamossa muun muassa ohjauspyörän säätimet sekä helppolukuiset, korkearesoluutioiset näytöt helpottavat kuljettajaa pitämään huomion ajossa.

Muunneltavat ja käytännölliset tilat tekevät uutuusmallista aiempaakin monikäyttöisemmän ja mallivalikoimaan kuuluu 5-paikkaisen lisäksi myös 7-paikkainen malliversio. Toisen istuinrivin liikkumavara on 250 mm, mikä helpottaa käyntiä kolmannelle penkkiriville. Penkkien uusi kaatomekanismi on helppokäyttöinen ja mahdollistaa täysin tasaisen tavaratilan pohjan. Uuden Mitsubishi Outlanderin tavaratila on kasvattanut pituuttaan 335 mm ollen 2. ja 3. rivin penkit alastaitettuna 1685 mm. Penkit normaaliasennossa ja kolmannen istuinrivin ollessa käytössä aiempaa 104 mm pidempi tavaratila on venähtänyt 872 mm:iin. Tavaratilan lattian alla on lisälokero pienemmille tavaroille.

Moottorivaihtoehdot ovat 2.0-litrainen MIVEC-bensiinimoottori, joka kehittää 150 hevosvoimaa maksimiväännön ollessa 195 Nm. Bensiinimoottorin yhdistetty kulutus on alkaen 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 157 g/km. Mitsubishin omaa kehitystyötä oleva 2.2-litrainen Clean Diesel -moottori on niin ikään 150 hevosvoimainen. Vääntöä dieselmoottorissa on enimmillään 380 Nm. Dieselmoottorin keskikulutus on luokkansa johtava: vain 4,9 l/100 km ja CO2-päästöt alimmillaan 130 g/km. Bensiinimoottorin yhteydessä vaihteisto on CVT-automaatti dieselin tulessa saataville kuusipykäläisenä niin manuaalina kuin perinteisenä automaattina. Ensi kertaa Outlander-mallistossa nähtävä joutokäyntiä vähentävä ja poiskytkettävä Auto Stop & Go -järjestelmä tulee vakiona diesel manuaalimallin lisäksi myös bensiinimalleihin.

Mitsubishi Outlanderin elektronisesti hallitussa nelivetojärjestelmässä uutta on taloudellinen eco-ajotila, joka on normaalitilanteessa etuvetoinen, mutta takapyörien luistaessa järjestelmä jakaa vetoa myös takapyörille tarpeen mukaan. Automaattinen neliveto -tila on tarkoitettu normaaliajoon. Haastavimpiin keleihin sopii ajotavaksi lukittu neliveto, joka jakaa voiman 50-50 suhteessa etu- ja taka-akselille taaten vakaan etenemisen myös vaikeissa olosuhteissa. Toivotun ajotilan nelivetojärjestelmään saa kytkettyä kätevästi keskikonsolin painonapista. Mitsubishi Outlander -mallisto on kokonaisuudessaan nelivetoinen ja lisäksi diesel-moottorin saa myös pelkästään etuvetoisena.

Saataville tulevat kattavat varustetasot Intense ja InstyleNavi. Intense-tasosta lähtien vakiona tulee muun muassa 7 turvatyynyä, uudistettu RISE-turvakori, kaksitasoinen ajovakauden- ja pidonhallintajärjestelmä M-ASTC (ESC), lukkiutumattomat ABS-jarrut, elektroninen jarrupaineen jako ja hätäjarrutehostin, mäkilähtöavustin, vakionopeudensäädin, automaattinen kaksialueilmastointi, bluetooth hands-free, peruutuskamera ja 18”-kevytmetallivanteet. Instyle Navissa on edellä mainittujen lisäksi Rockford Fosgate® premium -audiojärjestelmä, älykäs avaimeton keskuslukitus, nahkaverhoilu, MMCS-navigointijärjestelmä 7” -kosketusvärinäytöllä, sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin, piiloontaitettava 3. istuinrivi, laaja-alaiset Xenon-ajovalot ja sähkötoiminen takaluukku. Varustelluimman diesel Instyle Navi automaattimallin edistyksellisiin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat muun muassa malliin vakiona tulevat kaistavahti, aktiivinen vakionopeudensäädin, joka säilyttää turvallisen välimatkan edessä ajavaan sekä etutörmäysvaroitin, joka auttaa kuljettajaa estämään yhteentörmäykset jarruttamalla automaattisesti. Näkyvyyttä ja turvallisuutta lisäävät myös tehokkaat Xenon-ajovalot.

Laadun takeena on Mitsubishin 5 vuoden/150 000 km tehdastakuu.

Mitsubishi Outlander -mallisto täydentyy ladattavalla hybridimallilla loppukesästä 2013.

Mitsubishi Outlander -hinnat: Bensiinimallit 2.0 MIVEC Intense CVT-AT 4WD 5P alkaen 39 995,00 €, autoveroton hinta 29 782,45 €, arvioitu autoveron osuus 10 212,55 € CO2-päästöillä 155 g/km. Dieselmallit 2.2 DI-D Intense MT 2WD 5P alkaen 38 990,00 € (autoveroton hinta 30 878,03 €, arvioitu autoveron osuus 8 111,97 € CO2-päästöillä 130 g/km).

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *