Henri Tuomaala uusi Legends Trophy -mestaruutensa

8.8.2016

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Tuomaala_

Legends Trophy -luokan Henri Tuomaala uusi vuoden takaisen mestaruutensa, ja Gran Turismo -luokassa jaettiin historian ensimmäiset mestaruudet Kari Aarniolle sekä Miika Toivoselle.

Sunnuntaipäivän päättänyt Legendsien A-finaali muodostui varsinaiseksi trilleriksi. Kymmenen autoa jäi matkan varrelle useamman ulosajon seurauksena ja lippuvirheen aiheuttaman joukkokolarin vuoksi lähtö jouduttiin uusimaan. Uusintalähdön voiton vei kahden vuoden tauon jälkeen lappeenrantalainen Marko Kilpiä. ”Ensimmäinen voitto kahteen vuoteen, onhan se hieno juttu”, sanoi Kilpiä tyytyväisenä lähdön jälkeen. Henri Tuomaalalla oli kuitenkin hymy herkimmässä, sillä mies varmisti jo toisen peräkkäisen Legends Trophy -mestaruutensa. ”Ei tätä vielä oikein hahmota kun ei ole tänä vuonna tullut seurattua niin tarkasti tilannetta. Kuulin vasta ennen viimeistä lähtöä, että mestaruus voi varmistua. Mutta hienoa, eihän se paremmin olisi voinut taas mennä”, totesi mestaruudesta häkeltynyt Tuomaala ja suunnitteli tulevansa vielä Ahvenistollekin ajamaan kauden päätösosakilpailun: ”Ahvenisto on lempiratani, joten harmittaisihan se jättää välistä”.

TuomaalaGran Turismo -luokka sai historian ensimmäiset mestarinsa Vauhtiajojen sunnuntaipäivänä. Pienemmän A-luokan mestaruuden vei Kari Aarnio ratsunaan Honda Civic, kun taas isomman B-luokan mestaruuden ja Vauhtiajojen kierrosennätyksen otti nimiinsä Miika Toivonen mustalla Lotuksellaan. ”Hyvät fiilikset mestaruudesta. Gran Turismo luokka on tuntunut todella hyvältä, kalustoa toki saisi olla vieläkin enemmän”, totesi Aarnio palkintohumussa ja samaan tunteeseen yhtyi myös Toivonen: ”Hemmetin hyvät fiilikset vaikkei voitto ja sitä kautta mestaruus tullut tänään helpolla, kun Jyrki (Peltola) antoi hyvää vastusta”, kertaili tuore mestari tunnelmiaan. ”Meidän tiimi hieman mokasi kun myöhästyimme lähtöjärjestelystä ja jouduin starttaamaan viimeiseltä paikalta. Siinä jo vähän manasin, että taisi Jyrkille mennä mestaruus”, Toivonen virnisti. Mies kuitenkin nousi viimeiseltä sijalta Peltolan taakse ja lopulta ohi. Toivonen kirjasi samalla Vauhtiajojen uuden rataennätyksen numeroin 55.027. Gran Turismo -luokan autoja nähdään kilpailemassa vielä kauden päätösosakilpailussa Ahvenistolla 10.-11.9., vaikkakaan osakilpailusta ei lasketa enää virallisia pisteitä.

Jari Nurminen ajoi näytöstyyliin V8 Thunder -luokan voittoon sunnuntain kilpailulähdössä. Mekaanikot olivat saaneet auton takaisin nippuun eilisen kolaroinnin jälkeen ja Nurminen voitti lähdön ylivoimaisesti: ”Kisa oli melko helppo kun Toni (Lähteenmäki) puuttui ja pääsin hyvin irti viivalta”, tokaisi Nurminen maalissa. Nurminen on voiton myötä lähes varma mestari, ellei epäonni iske vielä kauden päätösosakilpailussa Ahvenistolla. ”En hirveästi ajattele mestaruutta, ajattelen jokaista lähtöä. Haluan voittaa jokaisen lähdön jos mahdollista. Lähden hyvällä fiiliksellä Ahvenistolle ja haluan voittaa myös Ahvenistolla”, suunnitteli viittä vaille valmis mestari.

Markus Grönthal oli Xtreme Race -luokan sunnuntaipäivän tähti vieden molempien kisalähtöjen voitot nimiinsä. ”Eilen meni kaikki päin metsää. Osittain omasta ajovirheestä ja huonoista jarruista johtuen betoniseinän kautta auto hieman huonoon kuntoon. Pojat tekivät onneksi hyvää työtä pitkälle yöhön ja nyt auto oli hyvässä iskussa ja helppo ajaa”, totesi Grönthal ensimmäisen lähdön jälkeen. ”Toinen lähtö meni aikalailla identtisesti kuin ensimmäinenkin lähtö; hyvä startti ja siitä keulille. Auto toimi hyvin niin oli helppo pitää johtopaikka maaliin asti”, Grönthal summaili ja kertoi katuradan vaativan ajajalta enemmän kuin muut moottoriradat: ”Vaatii vielä kovempaa keskittymistä, ei ole pitkiä suoria missä pääsisi huilaamaan”.

V1600 -luokan viikonlopun toinen kilpailulähtö jouduttiin keskeyttämään kaksi kierrosta ennen maalia ulosajojen vuoksi. Yksi ulosajaneista oli Jaakko Louhi, jonka auto meni vähintäänkin lyttyyn peräpäästä. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin. V1600-luokan mestaruus ratkeaa Ahvenistolla kauden finaalikilpailussa 10.-11. syyskuuta. Lähdön voittajalta Aleksi Kalstalta alkaa olla mestaruushaaveet haudattuna, mutta se ei vielä miehen mieltä lannistanut: ”Lähtö meni aikalailla eilisen tapaan; sain hyvän lähdön ja heti rakoa perässä ajaviin. Mestaruus alkaa olla jo aika kaukana, alkukausi oli sen verta huono. Lähdetään kuitenkin Ahvenistolle hakemaan tuplavoittoa, jos se vähän piristäisi”, hymyili Kalsta.

Vauhtiajoilla nähtiin lisäluokkana Touring Cars, jonka ensimmäisen lähdön voiton vei suvereenisti Ronnie Westman Opel Kadetillaan. Toisen kilpailulähdön voiton vei Viron Margus Pihlak BWM 325:lla.

Seuraava ja sitä myöten kauden viimeinen RATA-SM -osakilpailu ajetaan Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla 10.-11. syyskuuta.