Kaasujalka

Uusi Jetta saapui Suomen markkinoille

Julkaissut:

|

22.10.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Jetta saapui Suomen markkinoille

Uuden Jetan hinnat alkavat 23 657,34 eurosta.

Vuodesta 1979 lähtien Jettaa on myyty yli 14 miljoonaa kappaletta, pelkästään viime vuonna 925 000 kappaletta.

Tämä tekee Jetasta yhden Volkswagen-konsernin myydyimmistä malleista. Jetta on jo vuosia ollut myydyin Volkswagen-malli USA:n markkinoilla.

Hienosäätöä

Jetan etu- ja takaosa on muotoiltu uudelleen. Etuosan jäähdyttimen säleikön kolme kromattua lamellia leventävät keulaa optisesti ja antavat siitä arvokkaan vaikutelman. Volkswagenin uudelle muotokielelle tyypillisesti jäähdyttimen säleikkö jatkuu katkeamattomana ajovaloumpioihin saakka. Uudelleen muotoiltu puskuri, jäähdyttimen säleikkö ja ilmanottoaukko luovat Jetan ilmeestä entistä vahvemman. Ajaton muotoilu takaa hyvän haluttavuuden vielä vuosien jälkeenkin. Myös Jetan takaosa on muotoiltu uudelleen. Uudelleen muotoiltu takaluukku, -puskuri ja uudet takavalot tuovat takaosaan urheilullista ilmettä. Lisävarusteena saatavat Bi-Xenon-ajovalot mukauttavat valokeilaa ajotilanteen mukaan ja takaavat näin kuljettajalle parhaan mahdollisen näkyvyyden jokaisessa ajotilanteessa. Xenoneihin liittyvät päiväajovalot on toteutettu 15 ledillä, jotka muodostavat L-kuvion. Entistä leveämmän ilmanottoaukon kulmiin on sijoitettu lisävarusteena tilattavat sumuvalot.

Yhdessä matalamman vierintävastuksen renkaiden kanssa polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat laskeneet. Esimerkiksi DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla varustetutun 1,4 TSI:n yhdistelmäkulutus on pudonnut 0,8 l/100 km ja CO2-päästöt 19 g/km edellismalliin verrattuna.

Uuden Jetan pituus on 4 659 mm, mikä on 15 mm edellismallia enemmän. Auton leveys ja korkeus (1 778 mm / 1 482 mm) ovat pysyneet muuttumattomina. Tavaratilan tilavuus, 510 litraa, on vähintäänkin riittävä. Takapenkin selkänojat voidaan helposti kaataa tavaratilassa sijaitsevista kytkimistä kahdessa osassa eteen, jolloin tavaratilaa voidaan jatkaa matkustamon puolelle. Monikäyttöisyyttä lisää myös vakiovarusteena oleva suksiluukku. Takaluukku voidaan avata myös kuljettajan ovessa olevasta kytkimestä ja avaimen painikkeesta. Tavaratilan katossa sijaitsevaan ankkurikoukkuun on kätevä kytkeä ostoskassit, jolloin tavarat pysyvät varmasti paikoillaan.

Uutta ilmettä myös ohjaamoon

Ohjaamoon Jetta on saanut kokonaan uudet mittaristot ja ohjauspyörän. Ne edustavat uusinta, Golfista tuttua sukupolvea. Nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä kuuluu Jetan vakiovarusteisiin. Merkittävä mukavuustekijä on myös vakiovarusteena oleva täysautomaattinen Climatronic-kaksialueilmastointi. Uuden Jetan ohjaamon hienostuneisuutta korostaa uusi Sienna-istuinverhoilu. Ajoergonomiaa parantaa pituus- ja korkeussuunnassa säädettävä keskikyynärnoja. Ovissa ja kojelaudassa on arvokkuutta tuovat “Engineered Zebrano” -koristelistat.

Uuteen Jettaan on saatavana katvealueen varoitin Blind Spot. Se tukee kuljettajaa kaistanvaihdoissa. Sivupeilien led-symbolit varoittavat kuljettajaa kuolleessa kulmassa olevista kanssa-autoilijoista. Symboli syttyy keltaiseksi, kun kuolleessa kulmassa on ajoneuvo. Jos kuljettaja kytkee vilkun, symboli rupeaa vilkkumaan ja kiinnittää kuljettajan huomion uhkaavaan vaaratilanteeseen. Blind Spot varoittaa myös peruutettaessa takaa tulevasta risteävästä liikenteestä. Tämä on kätevä ominaisuus peruutettaessa parkkiruudusta, josta on rajoitettu näkyvyys sivuille.

Jetan moottorit ovat Volkswagenin uusinta TSI- ja TDI-sukupolvea. Suomen markkinoille tulevat kysytyimmät teholuokat TSI-bensiini- ja TDI-dieselmoottoreista. Bensiinimoottorit ovat 1,2 TSI 77 kW (105 hv) käsivaihteistolla ja 1,4 TSI 92 kW (125 hv) DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla. Dieselvaihtoehtona on 2,0 TDI 81 kW (110 hv) sekä käsivaihteisena että DSG-automaattina. Kaikki moottorit täyttävät EU6-päästöstandardin.

Uusi Jetta tulee saataville yhdellä, Comfort-varustetasolla. Vakiovarustelu on kattava; mm. automaatti-ilmastointi, Bluetooth, monitoimiohjauspyörä, radio/cd 6½” kosketusvärinäytöllä sekä 16″ kevytmetallivanteet. Lisävarusteina on tarjolla esim. tekniikka- ja design-paketit sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin kauko-ohjaimella ja ajastimella.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *