Kaasujalka

Teijo-Talot on vahvasti mukana autourheilussa

Julkaissut:

|

1.10.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Teijo-Talot on vahvasti mukana autourheilussa

Valmistalotehdas Teijo-Talot Häme ja Lammin Urheiluautoilijat tekevät jo kolmatta yhteistä rallia. 11.10. Tuuloksessa ajettava TeijoTalot-ralli päättää historic-rallisarjan

Teijo-Talot Oy:n historia alkaa vuodesta 2000, jolloin Perniön Teijolle perustettiin valmistalotehdas, jonka tuotteet rakennetaan perustuksineen kaikkineen valmiiksi sisätiloissa.

Nykyisin Teijo-Talot on koko maan kattava talotehdasverkosto: Perniössä toimiva Teijo-Talot Oy on saanut rinnalleen neljä itsenäistä talotehdasta. Hämeenlinnan Tuuloksessa on Teijo-Taloja rakennettu vuodesta 2007 alkaen.

Teijo-Talojen huimat palkinnot

– Vuonna 2009 meillä heräsi ajatus tehdä Lammin Urheiluautoilijoiden kanssa yhteistyöstä rallin merkeissä. Vastaavaa yhteistyötä oli Perniössä tehty jo useamman vuoden ajan. Ensimmäinen Tuuloksen TeijoTalot-ralli ajettiin helmikuussa 2011, muistelee Teijo-Talot Hämeen toimitusjohtaja Olavi Hallikainen yhteistyötä, joka on jo ehtinyt kolmanteen lukuun.

Tai itse asiassa lukuja on 3,5, sillä Tuuloksessa ajetaan 26.9. ensimmäinen TeijoTalot-AS. TeijoTalot-rallissa Tuuloksen talotehdas toimii kilpailukeskuksena, mutta autosuunnistuksen Pohjois-Euroopan NEZ-mestaruussarjan Suomen osakilpailussa tehtaan piha-alueet ja jopa tehdashallit toimivat osana kilpailureittiä.

– Ryhdyimme nelisen vuotta sitten suunnittelemaan Teijo-Talot Oy:n perustajan Lasse Ojasen sekä Salon Urheiluautoilijoiden myötävaikutuksella Tuuloksen TeijoTalot-rallia ja TeijoTalot-rallisarjaa. 2011 ajettiin kaksi TeijoTalot-rallia, jotka muodostivat TeijoTalot-rallisarjan, jonka pääpalkintona ole n. 28 000 euron arvoinen varastollinen autotalli.

Talotehtaalla monenlaista ohjelmaa

– Teijo-Talot Hämeen väelle rallin tekeminen oli uusi, opettavainen ja haastava kokemus. Se into, millä rallia tehtiin, teki meihin suuren vaikutuksen. Rakkaus lajiin näkyi ja kuului, muistelee autourheilukärpäsen puraisun tuohon aikaan kokenut Hallikainen.

Yhteistyö antoi molemmille osapuolille niin paljon, että sen jatkuminen oli selviö. Lokakuussa 2012 ajettu LamUA:n toinen TeijoTalot-ralli oli kolmen rallin arvosarjan päätösosakilpailu. Yhden huilivuoden jälkeen ajettava kolmas Tuuloksen TeijoTalot-ralli päättä Teijo-Talot Historic Rally Trophyn, jossa on palkintoina Teijo-Talot Oy:n valmistama autotalli ja kaksi huvimajaa!

– Rallia tehdään samalla tavalla kuin taloja. Ensin päätetään, mitä tehdään, ja koska sen pitää olla valmis. Koko prosessi – rallin teko tai talon rakentaminen – aikataulutetaan ja valitaan vastuuhenkilöt. Ja siiten lähdetään systemaattisesti rakentamaan koko hommaa.

– Yhteistyö antaa meille monenlaista näkyvyyttä. Rallilehti jaetaan lähes 35 000 talouteen, ja tehtaalla on kisapäivänä avoimet ovet ja monenlaista ohjelmaa, mm. bändejä

– Olemme todella tyytyväisiä rallintekijöihin – kyseessä on uskomattoman hieno porukka. Lisäksi löysin itselleni uuden harrastuksen, iloitsee keltaisessa historic-luokan Ford Escortissa LamUA:n Anssi Laurellin konttoripäällikkönä toimiva Olavi Hallikainen.

Teksti Pekka Virtanen

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Teslan saa jo ”taviskin” – Vaihtoautovertailu 25 000–30 000 €
Vaihtoautovertailu 5000-10 000€ – Halvat ja isot nelivetomaasturit
Pieni bensa-auto käy aina kaupaksi

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *