Kaasujalka

Avoautoja katukuvassa viimevuotista enemmän

Julkaissut:

|

23.7.2014

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Avoautoja katukuvassa viimevuotista enemmän

3-sarjan BMW käytettynä avoautona kiinnostaa kesäautoa etsiviä perheitä nelipaikkaisuutensa takia. Tämä 318 i Ci Cabriolet vuosimallia 2003 oli 174 000 kilometriä ajettu ja myynnissä Lahden Autosalvassa 14 800 eurolla.

Kesäteillä voi bongata viimevuotista enemmän avoautoja niiden liikennekäyttömäärien kasvettua, kertoo Trafi. Suomen teillä liikkuu tämänhetkisen tilastotiedon mukaan 16 212 avoautoa – noin 500 menopeliä viime vuotta enemmän.

Trafin vuoden 2014 tammi-kesäkuun ensirekisteröintitilastojen mukaan moni hankkii avoautonsa käytettynä ulkomailta. Alkuvuonna 2014 käytettyjä avoautoja tuotiin maahan 547 ja uusia ensirekisteröitiin vain 62. Avoautojen ensirekisteröintimäärät ovat laskeneet noin viidelläkymmenellä viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna, mikä johtunee taloudellisesta tilanteesta. Uusia avoautoja hankitaan kuitenkin enemmän kesää kohti siirryttäessä.

Suosituimmat Suomen teillä kulkevat avoautomerkit ovat Mercedes-Benz, BMW, Ford, Peugeot ja Volkswagen. Myös tämän vuoden tammi-kesäkuussa ostettiin eniten Mercedes-Benz -merkkisiä avoautoja. Yleisin avoautojen väri on sekä tämän vuoden uudessa että koko Suomen vanhassa avoautokannassa musta.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Nelipyörästä ostetuista autoista saa jatkossa Bonusta
Uusi Tesla Model 3 Performance
Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *