Kaasujalka

Volkswagen ID. 2all – Sähköauto alle 25000€

Julkaissut:

|

17.3.2023

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID. 2all – Sähköauto alle 25000€

Volkswagen ID. 2all -konseptiauto näyttää Volkswagenin uuden muotokielen, sarjatuotantoversio tulossa vuonna 2025. Toimintamatkaa jopa 450 km, tilaa kuten Golfissa, hintaluokka Polon tasoa eli alle 25 000€

Volkswagen-henkilöautot jatkaa kompaktin kokoluokan autojensa tarinaa sähköisen liikkumisen aikakaudella ja tarjoaa ID. 2all -konseptiauton myötä ensisilmäyksen tulevasta täyssähköautomallista, joka maksaa alle 25 000 euroa. Tässä muutamia yksityiskohtia konseptista: etuvetoinen, 5-ovinen, toimintamatkaa jopa 450 km, innovatiivisia teknologisia ominaisuuksia kuten Travel Assist, IQ.LIGHT -matriisiajovalot ja älykäs reitinsuunnittelija sekä Volkswagenin ID.-mallien uusi muotokieli. Sarjatuotantoversio tulee perustumaan pienemmän kokoluokan autoille tarkoitettuun MEB-alustarakenteeseen ja on yksi kymmenestä uudesta täyssähköautomallista, jotka Volkswagen lanseeraa vuoteen 2026 menneessä.

-Muutamme Volkswagenia nopeasti ja perusteellisesti – meillä on selkeä tavoite tehdä Volkswagenista rakastetuin brändi. ID. 2all -konseptiauto näyttää mihin suuntaan haluamme viedä brändiä. Haluamme olla lähempänä asiakasta ja tarjota huippuluokan teknologioita yhdistettynä upeaan muotoiluun. Kiihdytämme muutoksen nopeutta, jotta voimme tarjota täyssähköautoja yhä useammalle”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen toimitusjohtaja Thomas Schäfer.

Volkswagen ID. 2all -konseptiautosta esitellään sarjatuotantoversion, joka tulee Euroopan markkinoille vuonna 2025. Tavoitteena on, että auton alkaen hinta tulisi olemaan alle 25 000 euroa.

Etuvetoinen sähköauto

Volkswagen ID. 2all -konseptiauton kehityksen perustana on viimeisimmän sukupolven versio MEB-alustarakenteesta. “ID. 2all tulee olemaan ensimmäinen MEB-alustarakennetta hyödyntävä etuvetoinen täyssähköauto. Hyödynnämme MEB-alustarakenteen erinomaista muokattavuutta ja asetamme uudet standardit pienemmän kokoluokan MEB-alustarakenteella niin teknologian kuin jokapäiväisen käytettävyydenkin saralla”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Kai Grünitz.

Uudistettu pienemmän kokoluokan MEB-alustarakenne toimii ID. 2all -konseptiauton perustana ja tarjoaa erityisen taloudellista ajoa sekä suorituskykyistä akku- ja latausteknologiaa. Sen sähkömoottori tarjoaa tehoa 166 kW (226 hv) ja toimintamatkaa jopa 450 kilometriä (WLTP).

Auton tunnusmerkkeinä mm. klassinen C-pilarin muotoilu

Uuden muotokielen yksi pääelementeistä on aiemmista Volkswageneista tuttu C-pilarin muotoilu, joka juontaa juurensa aina ensimmäiseen Golfiin. ID. 2all -konseptiauto on ensimmäinen Volkswagen, josta voi havaita tämän tunnusmerkin uudelleentulkinnan. C-pilarin yhteyteen on sijoitettu myös takaovien ovenkahvat, korostaen auton kylkilinjan puhdasta muotokieltä.

Auton sisustan muotoilu on myös hyvin selkeää, intuitiivisilla toiminnoilla varustettu infotainment-järjestelmä perinteisellä äänenvoimakkuuden säätimellä ja erillisillä ilmastointipainikkeilla. 5-ovisuus tuo käytännöllisyyttä ja joustavuutta arjen tarpeisiin kaikille käyttäjäryhmille. Tavaratilaa on tarjolla jopa 490–1,330 litraa, joka ylittää jopa isomman kokoluokan autojen lukemat.

Kymmenen uutta täyssähköautomallia vuoteen 2026 mennessä

Volkswagen ID. 2all -konseptiauton sarjatuotantoversio on yksi kymmenestä uudesta täyssähköautomallista, jotka Volkswagen lanseeraa vuoteen 2026 mennessä. Tänä vuonna näemme jo uuden ID.3-mallin, ID. Buzzin pidemmän akselivälisen version ja ID.7 sedan-mallin. Näitä seuraa kompaktin kokoluokan täyssähköinen SUV-malli vuonna 2026, ja haasteista huolimatta, Volkswagen työskentelee myös parhaillaan täyssähköautomallin parissa, jonka hinta tulisi olemaan alle 20 000 eroa. Tällä mallistotarjonnalla Volkswagenilla on kilpailijoihin verrattuna laajin täyssähköautovalikoima. Samalla Volkswagen-henkilöautot päivittää suunnitelmaansa ja tavoittelee, että sen Euroopassa myymistä autoista 80 % olisi sähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Volkswagen-henkilöautojen aikaisempi tavoite tähtäsi 70 % osuuteen.

Volkswagen ID. 2all -konseptiauton tekniset tiedot
Voimalinja Pienemmän kokoluokan MEB-alustarakenne, etuveto
Teho 166 kW / 226 hv
Toimintamatka jopa 450 km (WLTP)
Latausaika 10 -> 80% noin 20 min.
0–100 km/h < 7 s
Huippunopeus 160 km/h
Pituus 4,050 mm
Leveys 1,812 mm
Korkeus 1,530 mm
Akseliväli 2,600 mm
Tavaratila 490 – 1,330 litraa
Rengaskoko 225/40 R20

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Opel Astra Sports Tourer hinta alkaen reilut 30 000 euroa
Tässä se on! Uusi kolmannen sukupolven Dacia Duster

Tietoa julkaisijasta

Mika

(1) Lukijan kommentti

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *