Kaasujalka

Hintavertailu 10-15 000€ käytetyt pienet pystyperäiset

Julkaissut:

|

14.7.2022

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hintavertailu 10-15 000€ käytetyt pienet pystyperäiset

Volkswagen Caddy 1.6 TDi tekee todennäköisesti parhaiten kauppansa tässä sarjassa, vaikka mittarilukema on jo 198 700 km. Jakohihna on kuitenkin vaihdettu ja mukaan luvataan hyvät renkaat sekä jousta rahoitus. Hintapyyntökin on suhteellisen kova, kun ottaa huomioon paitsi kilometrilukeman, myös auton iän, kuvan Caddy on vuosimallia 2012. Kurun Autohuollon hintapyyntö on 10 800 €.

Kun pienet pystyperäiset tila-autot on uusinakin hinnoiteltu muodikkaita pieniä crossovereita edullisemmiksi, voi nyt vaihtoautomarkkinoilla saada vähällä rahalla vähän kilometrejä, mutta paljon tilaa ja muunneltavuutta.

Näinä aikoina on vaikea löytää vähemmän seksikästä autoryhmää, kuin pienet ja pystyperäiset tila-autot. Siis sellaiset kuin esimerkiksi Citroen Berlingo, Volkswagen Caddy, Ford Tourneo Connect, Skoda Roomster ja Peugeot Partner.

Jos Toyota Yaris Versoa vielä tehtäisiin, sen paikka olisi ilman muuta tässä sarjassa.

Mutta nyt näitä autoja tarkastellaan 10 000-15 000 euron hintaluokasta. Yleensä näinkin kalliin hintaluokan pienet tila-autot ovat vuosimallia 2014 tai tuoreempia. Niillä on myös ajettu pääsääntöisesti vasta vähän 100 000 kilometrin alle tai päälle.
–Kyllähän näitä pystyperäisiä pieniä tila-autoja j vähän hinnalla saa myydä, koska ne eivät ole niin trendikkään näköisiä kuin saman kokoluokan katumaasturityyppiset crossover-mallit, sanoo J. Rinta-Jouppi Oy:n Helsingin Ala-Tikkurilan toimipisteen myyntipäällikkö Teemu Horkama.

Horkama on uusien autojen myyntipäällikkö, mutta arvioi jatkuvasti myös käytettyjen autojen hinnoitteluja asiakkaiden päivittäessä autojaan uuteen.
–Näiden autojen crossover-malleja edullisempi hinnoittelu selittyy paitsi vähemmän trendikkäällä ulkonäöllä, myös niiden edullisemmilla uushankintahinnoilla. Moni valmistaja on luopunutkin näiden mallien valmistamisesta, mutta jotkut ovat ottaneet niitä nyt taas takaisin tuotantoon, Horkama sanoo.

Horkaman mielestä käytetty pystyperäinen tila-auto saattaakin olla vaikkapa harrastavalle lapsiperheelle täyskympin hankinta, jos on valmis tinkimään trendikkyydestä.
–Kun takaluukku aukeaa puskurista kattoon ja takapenkit saa nurin, ostaja saa tavarankuljetuskapasiteettia, eikä tarvitse ostaa välttämättä kärryä perään. Usein nämä autot ovat myös erittäin hyvin varusteltuja. Pienet crossoverit ovat hyvännäköisiä autoja, mutta moneen käyttötarkoitukseen vääräntyyppisiä, Horkama sanoo.

Nelipyörä-autokauppaketjun Lahden myymälän vaihtoautopäällikkö ja uusien Toyotojen myyntipäällikkö Jere Issakainen vakuuttaa, että Lahdessa käytettyjen pienten pystyperäisten tila-autojen kauppa käy kuten muidenkin.
–Hyvinhän ne menevät kaupaksi. Ihmiset tarvitsevat aina tilaa, mutta kaikki eivät tarvitse kaupunkimaasturia. Ei tämä sarja ole ollenkaan aikansa elänyttä. Crossovereista ei myöskään juuri löydy 7-paikkaisia versioita. Ja jos löytyykin, niin niihin ei sitten enää tavaraa mahdukaan, jos kaikki penkit ovat ihmisten käytössä, Issakainen sanoo

Autosein Seinäjoella pyytää kuvan Skoda Roomster 1,2 TSI 105 Adventuresta 11 790 euroa.  Pieneen mökkiremonttiin tämä manuaalivaihteinen Roomster vuosimallia 2015 lienee kompakti vaihtoehto, vaikka sitä liikuttaakin vain 105-hevosvoimainen bensaturbomoottori ja auto on etuvetoinen tuleehan mukana peräkoukkukin.

Opel Combo  1.6-litraisella ja 105-hevosvoimaisella dieselmoottorilla ei ehkä voita autojen kauneuskilpailuja, mutta tavaroiden ja ihmisten kuljetukseen se on varmasti vielä ”soiva peli”, vaikka mittarilukema onkin jo 170 346 km.  Kuvan Combo on etuvetoinen ja manuaalivaihteinen. ARM Auto Oy:n hintapyyntö Vantaalla on 10 450 €.

 

Joe etsii ensisijaisesti mahdollisimman tuoretta ja vähän ajettua pystyperäistä tila-autoa,  ranskalaiset ovat vahvoilla. Kuvan  Citroen Berlingo BlueHDi:llä -dieselillä on ajettu vasta 108 000 kilometriä ja auto on niinkin tuore kuin vuosimallia 2016. Mukavuutta lisää 6-lovinen automaattivaihteisto. Kamux Jyväskylässä pyytää tästä Sitikan tilaihmeestä 11 900 €.

Ranskalainen Peugeot Partner Tepee Active BlueHDi 100 pistää maanmiestään Ciitroeniakin paremmaksi. Auto on vuosimallia 2017 ja mittarilukema joukon pienin, vain 86 000 km. Manuaalivaihteisessa Peugeotissa on sama 1.6-litrainen dieselmoottori kuin Berlingossakin, mutta vaihteisto on kepitettävä eli manuaali. Kuopion J. Rinta-Jouppi pyytää tästä Partner Tepeestä 12 600 €.

Kuvan Ford Tourneo Connect 1,6 TDCi Titanium vuosimallia 2015 ei varustelun suhteen jätä juuri toivomisen varaa: siitä löytyy niin Webasto, panorama-ikkuna kuin vetokoukku ja parkkitutkakin. Moottori on 95-hevosvoimainen ja 1.6-litrainen turbodiesel ja vaihteisto on manuaalinen.   PKS-Car & Auto55 Oy Vantaalla pyytää tästä 157 000 km ajetusta Tourneo Connectista 14 500 €.

Teksti Timo Kiiski

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaihtoautovertailu 7-23 000 € – Sama pikkuauto, eri käyttövoima ja hinta
Hintavertailussa kolme sähköautomallia: Samanlaiset vaihtoautot, kaksi hintaa
Vaihtoautovertailu 20-25 000€ – Bensa -premiumia koko rahalla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *