Kaasujalka

Cupra Born nyt myynnissä ja koeajettavissa

Julkaissut:

|

7.12.2021

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Cupra Born nyt myynnissä ja koeajettavissa

Cupra eriytettiin Seatista omaksi bändikseen vain kolme vuotta sitten vuonna 2018. Nyt markkinoille saapuu tämän poikkeuksellisen haastajabrändin ensimmäinen täyssähköauto – Cupra Born.

 

Cupra Born perustuu Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteelle. Suomessa lanseerausvaiheen Born -mallit on varustettu 58 kWh:n akulla (nettokapasiteetti). Tämän version sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 160 km/h. Toimintamatka voi olla jopa 421 kilometriä (WLTP).

Bornissa on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä 120 kW:n latausteholla toimintamatkaa tulee lisää 100 kilometriä vain 8 minuutissa. Tehdas tarjoaa autolle 5 vuoden tai 100 000 kilometrin takuun ja akulle puolestaan takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

Cupra Bornin lanseerausvaiheen varustelutasot Suomessa

Born -mallin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, lämmitettävä monitoimiohjauspyörä, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja Front Assist ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, led-ajo- ja takavalot, digitaalinen mittaristo 5,3”, Navi System audio- ja navigointijärjestelmä 12” värikosketusnäytöllä, älypuhelimen langaton lataus ja Full Link älypuhelimen peilaus, pysäköintitutkat edessä ja takana, peruutuskamera ja kaukovaloavustin, Kessy Advanced, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys sekä bucket seat -erikoisurheiluistuimet kangasverhoilulla (istuimen keskiosa SEQUAL-kierrätysmateriaalista). Kuljettajaa avustavista järjestelmistä on tässä varustelutasossa vakiona mm. liikennemerkkien tunnistus ja Lane Assist -kaistanpitoavustin. Lisäksi mukana tulee latauslaite (Mode 2) suko-pistokkeella ja julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli.

Cupra Born -mallin hinnat alkavat 42 390,00 eurosta.

Cupra Born MAX -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla mm. seuraavat varusteet: AR-HUD-tuulilasinäyttö lisätyn todellisuuden Augmented Reality -toiminnolla, Top View Camera -ympäristön tarkkailujärjestelmä, panoraamalasikatto aurinkoverholla sekä Side Assist -kaistanvaihtoavustin ja Exit Assist -takana risteävän liikenteen varoitus sekä CUPRA bucket seat -erikoisurheiluistuimet sähkösäädöllä, hierontatoiminnolla ja kierrätysmateriaaleista valmistetusta Dinamica-mikrokuituverhoilulla.

Cupra Born MAX -mallin hinnat alkavat 46 990,00 eurosta.

Kuuden värin (Vapor Gray, Glacial White, Geyser Silver, Rayleigh Red, Quasar Grey ja eksklusiivinen Aurora Blue) valikoiman ansiosta Bornin persoonallisuutta voidaan viimeistellä oman maun mukaiseksi. Kaikki värit korostavat brändin ensimmäisen täyssähköisen auton persoonallisuutta ja päättäväisyyttä.

Lisäksi molempiin malleihin on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki.

Born -mallien ensimmäiset asiakastoimitukset Suomeen alkavat tammikuussa 2022 ja toimitusaika uusille tilauksille myynnin alkaessa on noin 3 kuukautta.

Luvuilla ilmaistuna Born on 4 322 mm pitkä, 1 809 mm leveä, 1 540 mm korkea ja akseliväli on 2 766 mm. Omapaino on 1811-1934 kg ja maksimi kokonaismassa 2260 kg, riippuen auton varustuksesta. Ilmanvastuskerroin on 0,27 ja sen kääntöympyrä on vaivaiset 10,15 metriä. Tavaratilan koko on 385 litraa.

Cupra Born  tarjoaa urheilullisen mukautuvan alustansäädön (DCC Sport) sekä elektronisen ajovakauden hallinnan (ESC Sport) myötä täyssähköisen, huippusuorituskykyisen ja dynaamisen auton, jota on mukava ajaa. Vakiona löytyy progressiivinen ohjaus, erityinen urheilullinen ajovakauden hallinta (ESC Sport) sekä parannetut jarrut. Auto mukautuu kuljettajan tarpeisiin viidellä erilaisella ajotilalla: Range, Comfort, Performance, Individual ja Cupra, joista viimeinen on saatavana vain e-Boost-paketin kanssa. Ajotilojen avulla voi muuttaa moottorin vastetta, ohjausta ja jousitusta.

Cupra Bornia voidaan ladata sekä vaihto- että tasavirralla (AD/DC). Akun lataaminen on nopeaa ja vaivatonta, olitpa sitten tien päällä tai kotona. Easy Charging -sovelluksella hallitaan kaikkea lataamisen liittyvää. Riippumatta siitä, millainen latausinfrastruktuuri on käytettävissä, kaikki toiminnot ovat aina käden ulottuvilla. Sovelluksella voi lisäksi helposti löytää julkiset latausasemat ja maksaa latauksen niissä.

Suomessa Cupra Born mallisto laajenee edelleen vuoden 2022 aikana. Ensi vuonna  markkinoille tulevat vielä Born -mallit pienemmällä akkukoolla, 45 kWh, jonka toimintamatka on noin 340 kilometriä. Saataville tulee myös 58 kWh:n akku e-Boost-paketilla varustettuna sekä isommalla 77 kWh:n akulla ja e-Boost ja Range-paketeilla varustettu malliversio, jonka toimintamatka on jopa 540 km.

Ensimmäiset Cupra Born -mallit ovat jo saapuneet jälleenmyyjille.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Uuden Range Roverin sähköinen toimintamatka jopa 113 km
Polestar Helsinki on avattu Herttoniemeen
Teboilin voiteluaineille alan ainoa Avainlippu-tunnus

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *