Kaasujalka

Kotilataaminen vähentää lataushybridien kulutusta yli kolmanneksella

Julkaissut:

|

23.12.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kotilataaminen vähentää lataushybridien kulutusta yli kolmanneksella

Autoleasing-yhtiö LeasePlan Finlandin autokannan datasta selviää, että kotilatauslaitteen käyttäminen voi alentaa vapaan autoedun lataushybridien polttoaineen kulutusta yli kolmanneksella.

Osa LeasePlanin asiakkaista tarjoaa jo nyt kuljettajilleen kotilatausmahdollisuuden. Heillä fossiilisen polttoaineen kulutus on keskimäärin reilut 38 prosenttia vähemmän kuin niiden, joilla latauslaitetta ei ole.

”Näkemyksemme on, että yksittäisistä asioista kotilataus on kaikkein merkittävin ladattavien hybridien polttoaineenkulutukseen vaikuttava tekijä. Erityisesti vapaaetulaisten kohdalla on tärkeää, että kotona ladatun sähkön lasku voidaan helposti ohjata työnantajalle, jolle se kuuluukin, kun auton käyttökulut sisältyvät jo käyttäjän maksamaan vapaan autoedun arvoon. Jos vapaaetulainen joutuu maksamaan autoon lataamansa sähkön itse, se ei varsinaisesti kannusta auton lataamiseen”, LeasePlan Finlandin kaupallisen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Tiina Märijärvi sanoo.

Auto käyttövoiman mukaan

Auton käyttövoima pitäisi valita auton käyttötarpeen perusteella. Ladattavaa sähköautoa valittaessa on syytä miettiä etukäteen, miten ja missä autoa voi ladata. Esimerkiksi taloyhtiöissä asuvan kannattaa selvittää, onko kotilataus mahdollista ja millä edellytyksillä.

”Lataamisen pitää olla autoilijalle yksinkertaista, latauspisteitä on oltava riittävästi ja niiden pitää olla helposti saatavilla. Silloin autoja käytetään, kuten on tarkoitettu. Latausverkkoa pitää kehittää nykyistä ripeämmin tarjoamalla investointitukia.”

”Lataushybridit ovat tärkeä osa autokantaa, kun siirrymme kohti fossiilivapaata liikennettä. Ladattavan hybridin omistajalla on enemmän kuin kellään mahdollisuuksia vaikuttaa autoilunsa hiilijalanjälkeen”, Märijärvi sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kaasujalka kausi 7 jakso 7
Kaasujalka kausi 7 jakso 6
CTEK Njord GO -sähköautojen latauslaite Suomeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *