Kaasujalka

5 halvinta – Soiva ajopeli alle 1000 €!

Julkaissut:

|

23.11.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

5 halvinta – Soiva ajopeli alle 1000 €!

Paljon kilometrejä, mutta leimaa jäljellä 3. marraskuuta asti. Ulospäinkin Opel Astra 1.6i-16 Club näyttää 490 euron hintaansa nähden kelpo peliltä, vaikka auto on vuosimallia 1999 ja mittarilukema 255 000 km. Hintapyyntö turkulaisessa Autotalo Sherifissä oli 490 €.

Nettiauto.comin ”halpisautoista” valtaosa on yksityisten myymiä, mutta alle 1000 eurolla liikkeestäkin voi löytää katsastetun ja edelleen ”soivan pelin”. Kaasujalka poimi joukosta viisi helmeä.

Alle 1000 euron autoa etsiessä ei kannata odottaakaan saavansa alle uudenveroista menopeliä. Jo voimassa oleva katsastusleima riittää kertomaan, että satasille voi odottaa täyttä vastinetta. Autoliikkeetkin myyvät näitä halpisautoja pääasiallisesti korjattavaksi tai purettavaksi, ilmoituksella ”ei tieliikennekelpoinen”.

Kaasujalka onnistui kuitenkin löytämään ainakin viisi alle 1000 euron autoa, joilla vielä elokuun loppupuolella oli katsastusleimakin  voimassa.

Autokauppaa yksityisyrittäjänä ja suuremmissä liikkeissä palkattuna automyyjänä tehnyt askolalainen Petri Matikainen tuntee näiden halpisten miinat ja mahdollisuudet.
–Autoliikettäkin sitoo tällaisia autoja myydessä puolen vuoden virhevastuulaki, joka koskee mm. moottoria ja voimansiirtoa. Jos matkamittarissa on yli 300 000 kilometriä, työkseen autokauppaa tekevä pistää tällaisen auton useimmiten huutokauppaan. Autokauppias ei ota sellaista riskiä, että hajonneen automaattivaihteiston korjaaminen tulee moninkertaisesti kalliimmaksi kuin autosta saatu hinta, Matikainen sanoo.

Matikainen myykin nämä muutaman sadan euron autot ei-tieliikennekelpoisina niin, että kauppakirjassa lukee selkeästi, että auto myydään purettavaksi tai korjattavaksi.
– Sellaisella ehdolla myin itse yhden parinsadan euron vanhan Toyota Carinan, sellaisella toiveella, että ” en enää koskaan halua nähdä sinua edessäni tämän auton kanssa”, Matikainen nauraa.

Joskus on halvasta autosta jäänyt kaupat tekemättä Matikaisen omalla päätöksellä.
–Olen sanonut silloin asiakkaalle, että jos haluat virheettömän auton pilkkahinnalla, niin parasta etsiä se muualta.

Matikainen pitääkin voimassaolevaa katsastusleimaa vahvimpana merkkinä, että kyseessä ei ole täysi pommi.
–Jos Punto maksaa 490 euroa ja katsastusleima on voimassa kevääseen 2021 asti, niin johan sen katalysaattorin myynnistäkin saa muutaman kympin. Silloin se on hintansa väärti.

Matikaisen mukaan vasta yli 2000 euron autolta voi jo kohtuudella jonkunlaista luotettavuutta odottaakin.
–Vaikka voihan jollakin papalla olla tallissaan hänen 20 vuotta sitten ostamansa ja hyvin huoltamansa Nissan Almera, josta ei myydessä kuitenkaan voi pyytää muutamaa satasta enempää. Näitä helmiä on kuitenkin erittäin harvassa.

Matikainen näkeekin tässä sarjassa luotettavimmiksi kulkupeleiksi japanilaiset autot.
– Niissä on iäkkäinäkin vielä yleensä tekniikka toimivaa.

Tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. Vain 170 000 km ajettu Ford Escort Station Wagon 1,8i 16V vuosimallia 1997 oli myynnissä 480 000 eurolla Rinta-Joupin Autoliikkeessä Tervajoella. Leimaa elokuussa oli jäljellä vielä kuukaudenpäivät.

Nissan Sunny 1,4i LX 4d vuosimallia 1995 oli vain 175 000 km ajettu. Katsastusleimaakin oli elokuun lopulla vielä jäljellä syyskuuhun asti. Mukaan luvattiin uudet talvirenkaatkin. Keuruulla Rinta-Joupin Autoliike pyysi kuvan autosta 980 €.

Autoni.com Helsingissä mainosti kuvan Fiat Puntoa vuosimallia 2003 ikiliikkujaksi. Mittarilukema oli 226 000 km, jakopää oli tehty 6000 km sitten ja seuraava katsastus on edessä vasta toukokuussa 2021. Hintapyyntö oli 490 €.

Ei muuta kuin lisää hanaa. 435 000 kilometriä ajettu diesel-Golfin on vasta sisäänajettu ja takaluukun punainen väri vain piristää valkoista ilmettä. Leimaakin kuvan autolla oli jäljellä vielä joulukuulle saakka. Volkswagen Golf 1.9 TDI PwD Firstline Variant vuosimallia 2006 oli myynnissä 395 eurolla Hyvinkään Autotukussa.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Vaihtoautovertailussa tila-autot n. 15 000 € – Ehkä epätrendikäs, mutta järkevä
Vaihtoautovertailu 20 000-25 000 € – Kakkosketjun premium-katumaasturit
Hyvästit kymppitonnin murhalohkoille?

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *