Kaasujalka

Kia korvaa Ceedin dieselmoottorit uusilla kevythybrideillä

Julkaissut:

|

9.7.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kia korvaa Ceedin dieselmoottorit uusilla kevythybrideillä

Kia jatkaa mallistonsa sähköistämistä Suomessa. Suositun Ceed-malliperheen (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed ja XCeed) dieselit on korvattu kevythybridiversioilla. Uudet kevythybrididieselit vähentävät CO2-päästöjä viidestä kymmeneen prosenttiin korimallista ja vaihteistosta riippuen. Kyseessä on Kian vähäpäästöisin diesel, jonka merkki on koskaan valmistanut.

Ceed-malliston kevythybridit ovat saatavana kahtena eri tehoversiona: 115 hv ja 136 hv. Voimalinja käsittää 1,6-litraisen dieselmoottorin ja 48 voltin litiumioniakun. Järjestelmä ottaa talteen energiaa hidastettaessa ja tuottaa lisävääntöä kiihdytettäessä. Kevythybridi on saatavana sekä automaatti- ja manuaalivaihteistona. Ceed on Kian ensimmäinen malli Euroopassa, jossa manuaalivaihteisto on varustettu uudella sähköisellä kytkimellä tehden ajamisesta entistäkin mukavampaa. Sähköinen kytkin parantaa myös auton polttoainetaloudellisuutta.

Ceedin kevythybridiversiot valmistetaan Kian Euroopan tehtaalla Slovakiassa malliston uusien ladattavien hybridimallien tavoin. Autot on varustettu Kian ainutlaatuisella 7 vuoden takuulla.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *