Kaasujalka

Volkswagen ID.3 1ST -mallin ennakkomyynti on alkanut

Julkaissut:

|

17.6.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volkswagen ID.3 1ST -mallin ennakkomyynti on alkanut

Volkswagen ID.3 1ST -mallin hinnat alkavat 39 984,95 eurosta ja ennakkovaraajilla etuosto-oikeus. 

Volkswagenin virallinen maahantuonti Suomeen alkoi 70 vuotta sitten 9.6.2020, kun maahan tuotiin 12 ensimmäistä Volkswagen Kuplaa. Toinen virstanpylväs saavutettiin syksyllä 1974 kun ensimmäiset Volkswagen Golfit saapuivat maahan. Merkkipaaluun merkitään nyt kolmas päivämäärä: 17.6.2020. Päivä, jolloin Volkswagen aloittaa täyssähköautoilun uuden aikakauden Suomessa ja muualla Euroopassa samaan aikaan Volkswagen ID.3 1ST -täyssähköauton ennakkomyynnillä. Volkswagen ID.3 1ST -mallin Euroopan laajuinen ennakkoerä on 30 000 autoa, ja joihin ennakkovaraajilla on etuosto-oikeus.

Ensimmäisissä syksyllä toimitettavissa autoissa ei ole vielä aktivoituna App Connect -toimintoja eikä Max-varusteluversion HUD-tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet päivitetään autoihin ohjelmistopäivityksellä vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana. Mikäli on valmis odottamaan auton toimitusta loppuvuoteen, silloin autossa on jo kaikki toiminnot käytössä luovutushetkellä.

Volkswagen ID.3 1ST -varustelutasot Suomessa

Volkswagen ID.3 1ST -mallin erittäin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, Discover Pro navigointilaite 10” kosketusnäytöllä, langaton App Connect -älypuhelinliitäntä (saatavana myöhemmin ohjelmistopäivityksenä), kaistanpitoavustin Lane Assist, täysautomaattinen 2-alueinen ilmastointilaite Climatronic, pysäköintitutkat edessä ja takana, 18” kevytmetallivanteet sekä 2 kpl:tta USB C -pistoketta. Lisäksi mukana tulee latauslaite (Mode 2) suko-pistokkeella ja julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli.

Volkswagen ID.3 1ST -mallin hinnat alkavat 39 984,95 eurosta.

Volkswagen ID.3 1ST Plus -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla mm. seuraavat varusteet: IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot, led-takavalot dynaamisilla vilkuilla, Ambiente-valaistus ohjaamossa, Design-istuimet edessä (kangasverhoilu), avaimeton lukitus Keyless Access, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, keskikonsolissa kannellinen valaistu säilytystila, takalasi ja takasivulasit tummennettu sekä 19” kevytmetallivanteet.

Volkswagen ID.3 1ST Plus -mallin hinnat alkavat 45 588,14 eurosta.

Volkswagen ID.3 1ST Max -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla mm. seuraavat varusteet: tuulilasinäyttö AR-HUD (saatavana myöhemmin ohjelmistopäivityksenä), sähkösäätöiset ErgoActive-istuimet edessä (kangasverhoilu), sähkösäätöinen ristiseläntuki hierontatoiminnolla, panoraamakatto sähköisellä kaihtimella, metalliväri, Travel Assist, hätätilanneavustin Emergency Assist, kaistanvaihtoavustin Side Assist ja matkapuhelinvalmius Comfort ulkoisella antenniliitännällä ja langattomalla latauksella sekä 20” kevytmetallivanteet.

Volkswagen ID.3 1ST Max -mallin hinnat alkavat 49 990,63 eurosta.

Lisäksi kaikkiin malleihin on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki ja vuoden ilmainen latausmahdollisuus julkisista latauspisteistä Volkswagenin We Charge -latauspalvelun kautta (max. 2 000 kWh ja 600 euroa).

Volkswagen ID.3 1ST -mallit

Volkswagen ID.3 on Volkswagenin ensimmäinen malli, joka tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle täysin CO2-neutraalina. Kestävä kehitys otetaan huomioon Zwickaun tehtaan koko tuotantoketjussa. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.

Volkswagen ID.3. on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköauto, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. Volkswagen ID.3 1ST -mallit on aina varustettu 58 kWh:n akulla (nettokapasiteetti). Volkswagen ID.3 1ST -mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 160 km/h. ID.3 1st -erikoismallin toimintamatka on jopa 420 kilometriä (WLTP).

Volkswagen ID.3:ssä on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä 100 kW:n latausteholla toimintamatkaa tulee lisää 290 kilometriä vain 30 minuutissa. Tällä saavutetaan merkittävästi enemmän toimintamatkaa kuin ennen on ollut mahdollista saman kokoluokan täyssähköautolla. Volkswagen turvaa myös akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Volkswagen ID.3 on suunnilleen yhtä pitkä kuin Golf mutta akseliväli on suurin kuin missään muussa autossa samassa kategoriassa. Luvuilla ilmaistuna neliovinen ID.3 on 4 261 mm pitkä, 1 809 mm leveä, 1 552 mm korkea ja akseliväli on 2 765 mm. Omapaino on 1 719 kg ja maksimi lastauskapasiteetti 416–541 kg, riippuen auton varustuksesta. ID.3:n ilmanvastuskerroin on 0,267 ja sen kääntöympyrä on vaivaiset 10,2 metriä. Polkupyörän ja muiden tavaroiden kuljetusta varten on saatavilla erillinen pidike, johon voidaan kiinnittää pyöränkuljetus- tai muu teline, jonka maksimikuorma on 75 kg. Tavaratilan koko on 385 litraa. Kaikkiin Volkswagen ID. 1ST -malleihin on valittavissa neljä ulkovärivaihtoehtoa.

Suomessa ID.3-mallisto laajenee edelleen loppuvuoden aikana. Myöhemmässä vaiheessa markkinoille tulevat vielä ID.3.-mallit pienemmällä akkukoolla, 45 kWh, jonka toimintamatka on noin 330 kilometriä. Saataville tulee myös malliversio isommalla 77 kWh:n akulla, jolla toimintamatka on jopa 550 km.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Uudistunet Audi Q7 TFSI e quattro ja Q8 TFSI e quattro palaavat myyntiin
Nelipyörässä uusien autojen myynti rajusti valtakunnallista tasoa korkeammalla
Täysin uusi Dacia Duster hinta alkaen 24 399 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *