Kaasujalka

Volvo käynnistää uuden akkukokoonpanolinjan Gentissä

Julkaissut:

|

6.3.2020

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Volvo käynnistää uuden akkukokoonpanolinjan Gentissä

Volvo Cars vihki  virallisesti käyttöön uuden akkukokoonpanolinjan Belgiassa Gentin-tehtaalla, missä se myöhemmin tänä vuonna alkaa valmistaa uutta XC40 Recharge P8 -täyssähköautoa.

Uusi kokoonpanolinja on viimeisin osoitus Volvon kunnianhimoisesta sähköistämisstrategiasta ja ilmastosuunnitelmasta. Yhtiö aikoo vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeään 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana. Tämä on ensimmäinen askel tavoitteessa tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Volvo julkaisee seuraavan viiden vuoden aikana uuden täyssähköauton joka vuosi ja tavoittelee täyssähköautoille 50 prosentin osuutta maailmanlaajuisesta myynnistä vuoteen 2025 mennessä loppujen autojen ollessa hybridejä. Recharge on yleisnimi kaikille ladattaville Volvoille, joissa on joko täyssähkö- tai lataushybridivoimansiirto.

– Olen iloinen voidessani juhlistaa tätä suurta hetkeä työntekijöidemme kanssa täällä Gentissä. Tämä on ensimmäinen tehtaamme, joka saa uuden akkukokoonpanolinjan, ja Gentillä on uraauurtava rooli jatkaessamme tuotantoverkostomme valmistelemista sähköistämistä varten, kertoo Volvon kansainvälisten tuotantotoimintojen johtaja Geert Bruyneel.

Akkujen kokoonpanosta tulee seuraavina vuosina tärkeä osa Volvon kansainvälistä tuotantotoimintaayhtiön jatkaessa koko mallistonsa sähköistämistä. Gentin tehdas tarjoaa tärkeää oppia muille tuotantolaitoksille prosessin optimoinnista ja tehokkuudesta.

Volvo ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna suunnittelevansa akkukokoonpanolinjaa USA:n Etelä-Carolinassa sijaitsevaan Charlestonin-tehtaaseen. Rakennustöiden odotetaan käynnistyvän ensi syksynä.

Volvo aikoo valmistaa akkusähköajoneuvoja myös tehtaallaan Luqiaossa, Kiinassa, missä rakennetaan CMA-alustalle perustuvia Volvo -autoja Polestar- ja LYNK & CO -sisarmerkkien mallien kanssa.

Volvo solmi viime vuonna pitkäkestoisen sopimuksen kahden johtavan akkutoimittajan kanssa. Kiinalaisen CATL:n ja eteläkorealaisen LG Chemin kanssa solmitut sopimukset käsittävät akkujen toimituksen tulevana vuosikymmenenä uuden sukupolven Volvo- ja Polestar -malleihin, kuten XC40 Recharge P8:aan.

Gent on toinen Volvon tuotantolaitoksista Euroopassa, ja siellä on valmistettu Volvoja vuodesta 1965 lähtien. Se työllistää tällä hetkellä noin 6 500 ihmistä.

XC40 Recharge P8 on ensimmäinen täysin sähköinen Volvo, ja siinä on ensimmäisenä täysin uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä.

XC40 Recharge P8 on täysin sähköinen versio huippusuositusta XC40 SUV -mallista, joka oli ensimmäinen Vuoden auto Euroopassa -palkinnon voittanut Volvo. Auto perustuu edistykselliselle CMA-moduulialustalle, joka on kehitetty Geely Groupin sisäisessä yhteistyössä.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Uusiin Audeihin mahdollista hankkia lisävarusteita jälkikäteen
Romutuspalkkio uudistamaan ikääntyvää autokantaa
Kaasujalka kausi 7 jakso 4

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *