Kaasujalka

Uusi Volkswagen Golf keväällä Suomeen

Julkaissut:

|

17.12.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Uusi Volkswagen Golf keväällä Suomeen

VW GOLF 8
Limonengelb

Uuden Volkswagen Golfin myynti alkaa Suomessa vuoden 2020 alussa, jonka vakiovarusteita on enemmän kuin koskaan.

Golfin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. kaistanpitoavustin Lane Assist, ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutusjärjestelmällä, joka on varustettu jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella, Car2X-palvelut, digitaalinen ohjaamo, aina verkkoon liitetty infotainment-järjestelmä kosketusnäytöllä ja langaton älypuhelinliitäntä App-Connect sekä led-ajo- ja takavalot.

Uusi Volkswagen Golf on 4 284 mm pitkä, 1 789 mm leveä ja 1 456 mm korkea. Sen akseliväli on 2 636 mm. Uuden Golfin tavaratila on 380 litraa, ja takaistuimet alas käännettyinä jopa 1 237 litraa. Uusi Golf on myös aikaisempaa hiljaisempi ja mukavampi. Tuulitunnelia hyväksikäyttäen uuden Golfin ilmanvastusta on saatu laskettua edelleen ja sen Cd-arvo nyt vain 0,275 (0,3).

Täysin digitaalinen ohjaamo

Volkswagen Golfin ohjaamo on täysin digitaalinen ja uudet toiminnot ja online-infotainment-järjestelmä sulautuvat yhteen. Uudenlaiset kosketuspainikkeet ja liukunäppäimet sekä luonnollinen ääniohjaus täydentävät digitaalisen maailman. Lisävarusteena saataville tulee myös tuulilasinäyttö Head-up display. Uuden Golfin järjestelmät on myös linkitetty auton ulkopuoliseen maailmaan OCU-online-liitettävyysyksikön avulla. Nämä palvelut tekevät esimerkiksi navigoinnista interaktiivista; näytöllä kerrotaan automaattisesti reitin varrella olevat kiinnostavat kohteet (POI), jolloin älypuhelimen Bluetooth-yhteyden avulla voidaan varata mm. halutusta ravintolasta pöytä.

Golfin kahdeksan uutta moottoriversiota

Ensimmäistä kertaa Golfista tulee saataville kahdeksan eri moottoriversiota. TSI, TDI, TGI, eTSI ja ladattava hybridi: uuden Golfin moottorivalikoimassa ovat niin bensiini-, diesel- ja kaasumoottori, hybridi kuin ladattava hybridikin. Kaikki turboahdetut bensiini- ja dieselmoottorit on varustettu suorasuihkutuksella. Suomessa valikoima alkaa teholuokasta 81 kW (110 hv) ja malliston huippumallina tulee olemaan Golf R yli 300 hv:lla.

Suomessa myyntiin tuleva mallisto täydentyy nopeasti kevään ja kesän aikana. Mallistoon tulevat sekä 1,0-litrainen 81 kW (115 hv) bensiinimoottoriversio että hybridi ja molemmat ladattavat hybridit teholuokissa 150 kW (204 hv) ja GTE 180 kW (245 hv), kuten myös GTI, GTI TCR ja R –malliversiot. Golfin 1,5 TGI 96 kW (130 kW) -kaasuversio tulee saataville syksyllä. Myöhemmin mallisto täydentyy vielä 1,5 eTSI 96 kW hybridiversiolla, 2,0 TSI 140 kW (190 hv) 4MOTION-neliveto DSG-automaattiversiolla sekä GTD-mallilla.

Suomessa lanseerausvaiheessa tulee saataville nelisylinterinen 96 kW (130 hv) bensiinimoottori sekä 110 kW (150 hv) hybridiversio. Dieselmoottoreista puolestaan nelisylinterinen 85 kW (115 hv). Varsinkin uudet TSI-bensiinimoottorit kuluttavat entistä vähemmän polttoainetta ja tuottavat entistä vähemmän päästöjä, innovatiivisen TSI Miller -paloprosessin ansiosta. Uusissa TDI-dieselmoottoreissa on puolestaan käytössä kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus, joka vähentää huomattavasti NOx-päästöjä. Uuden TDI-dieselmoottorin kulutus on jopa 17 % alhaisempi kuin ennen.

Kolme hybridiä ja kaksi ladattavaa hybridiä

Uusi Golf on myös ensimmäinen Volkswagen, joka tulee saataville viitenä eri hybridiversiona. Volkswagenin 48 V:n kevythybridi tekee ensiesiintymisensä Golfissa: 48 V:n hihnalla toimiva starttigeneraattori, 48 voltin litiumioniakku ja viimeisimmän sukupolven TSI-bensiinimoottorit luovat eTSI-kevythybridien perustan. Helposti havaittavat edut: kulutus on vähentynyt noin 10 % (WLTP) ja auto on erittäin ketterä ja mukava liikkeellelähdössä.

Volkswagen Golfin hybridiversiot tulevat saataville kolmessa teholuokassa ja aina DSG-automaattivaihteiston yhteydessä: 81 kW (110 hv), 96 kW (130 hv) ja 110 kW (150 hv). Golfin kahdeksas sukupolvi tulee saataville myös kahtena ladattavana hybridiversiona. Uusi ladattava hybridiversio tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) kun taas GTE-versio uusilla, erittäin urheilullisilla asetuksilla tuottaa 180 kW (245 hv). Molemmat ladattavat hybridit on varustettu uudella 13 kWh:n litiumioniakulla, joka takaa pitkän toimintamatkan ja hetkellisesti päästöttömän ajon.

Varustelutasot

Vanhat tasot Trendline, Comfortline ja Highline jäävät historiaan. Suomen varustelutasot ovat tästä lähtien: Golf, Style ja R-Line. Kaikissa varustelutasoissa on myös enemmän vakiovarusteita verrattaessa saman tasoiseen aikaisempaan varustelutasoon. Lanseerausvaiheessa on valittavissa yhdeksän ulkoväriä.

Suomessa vakiovarusteisiin kuuluvat mm. led-ajo- ja takavalot, avaimeton käynnistys, 10,25” digitaalinen mittaristo, 10” infotainment-järjestelmä, We Connect ja We Connect Plus -palvelut (sis. mm hätäpuhelupalvelun ja lisälämmittimien ja ovien lukituksen etäohjauksen), uudenlainen lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, täysautomaattinen ilmastointi, jota voi ohjata myös ääniohjauksella, mukautuva vakionopeudensäädin ACC ennakoivalla nopeussäädöllä, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä langaton App-Connect älypuhelinliitäntä ja kaksi USB-C-liitintä sekä 16” kevytmetallivanteet.

Style-varustelutason vakiovarusteita ovat lisäksi mm. led performance -ajovalot, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, Art Velours microfleece-verhoilu, sähkösäätöinen ErgoActive kuljettajanistuin muistitoiminnolla, Ambiente-valaistus ohjaamossa (32 väriä) ja kaukovaloavustin Light Assist sekä 17” kevytmetallivanteet. R-Line-varustelutaso tulee myyntiin keväällä 2020.

Lisävarusteina on saatavilla mm. Harman Kardon 480 W äänijärjestelmä (8 kaiutinta, keskikaiutin ja subwoofer), tuulilasinäyttö Head-up display, pysäköintiavustin Park Assist 3.0, IQ.Light-led-matriisiajovalot, mukautuva alustansäätö DCC, vetokoukku ja polttoainekäyttöinen lisälämmitin.

Lisäksi nopean tilaajan etuna Volkswagen tarjoaa Discover Pro huippunavigoinnin veloituksetta kaikkiin mallivuoden 2020 autoja koskeviin tilauksiin. Edun arvo on jopa 1275 euroa (ilman autoveroa).

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille ensimmäiset lanseerausvaiheen Volkswagen Golfit saapuvat keväällä 2020.

Volkswagen Golfin hinnastoa ja lisävarustehinnastoa ei ole vielä vahvistettu.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

McRent ja Best-Caravan tarjoavat 100 uutta matkailuautoa etätyökäyttöön
Volvo käynnistää uuden akkukokoonpanolinjan Gentissä
Uusi Audi A3 Sportback kesällä Suomeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *