Kaasujalka

Sami Laurila nousi BMW-rallisarjan mestariksi

Julkaissut:

|

14.10.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Sami Laurila nousi BMW-rallisarjan mestariksi

Pietarsaarelainen Sami Laurila nousi päätösosakilpailussa BMW Ralli -sarjan yleisen luokan mestariksi. Sarjan seniorimestariksi ajoi Anssi Luoma-Aho ja juniorimestariksi Juha Näsi.

Mynämäen ympäristössä lauantaina 12.10. ajettuun kuuden erikoiskokeen Rantaralliin startattaessa BMW-merkkiluokan kärjessä oli molemmat kesän osakilpailut voittanut Jaakko Lavio. Jämsäläiselle olisi riittänyt mestaruuteen seitsemäs sija päätösosakilpailussa. Lavio joutui kuitenkin keskeyttämään jo avauserikoiskokeen jälkeen tekniikkamurheiden vuoksi.

Mestaruusmahdollisuudet omannut Kangasniemen Hannu Hokkanen vei nimiinsä Rantarallin kaksi ensimmäistä EK:ta. Loput EK:t voittanut seinäjokelainen seniorikuljettaja Lasse Hirvijärvi nousi EK 5:n jälkeen BMW-luokan kärkipaikalle. Hokkanen hävisi voittajalle 6,9 sekuntia.

Edes luokkavoitto ei olisi riittänyt Hokkaselle mestaruuteen, sillä niin ikään mestaruudessa kiinni ollut Sami Laurila sijoittui kolmanneksi 34,5 sekuntia voittajalle hävinneenä. Kolmossijan myötä 89 sarjapisteeseen nousseet AL-Härmän Sami Laurila ja AL-Kangasniemen Riikka Hokkanen jättivät hopea- ja pronssiparit viiden pisteen päähän. Jämsän Äijien Jaakko Lavio ja Henry Äyräväinen sijoittuivat tasaisessa sarjassa toiseksi samalla pistemäärällä AL-Kangasniemi/MäntsMK-parin Hannu Hokkanen – Veikko Kanninen kanssa.

Lapuan Anssi Luoma-Aho, joka lähti kauteen seniorien hallitsevana mestarina, oli varmistanut KSAU:n Mirka Pulkkisen kanssa mestaruuden uusimisen jo aiemmin. EPUA:n Lasse Hirvijärvi – Kari Luoma oli senioreissa toinen ennen Urjalan Timo ja Olli Saarista.

BMW-sarjan juniorimestaruudesta kävivät kisaa AL-Härmää edustavat kortesjärveläiset Juha Näsi ja Riku Koski. Juha Näsi – Markus Nokua voitti parin Riku Koski – Matias Vastamäki lopulta kahdella pisteellä. EPUA:n Tero Pellinen – Petri Haapala oli junioreissa kolmas.

Kuva Marko Kyöstilä

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Jukka Alalantela avasi BMW-rallisarjan voitolla
Grönholm menestynein suomalainen Ruotsin rallissa
Juha Kankkusella miljoonien autokokoelma

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *