Kaasujalka

Audi Q3 Sportback vuoden 2019 lopulla Suomeen

Julkaissut:

|

20.8.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Audi Q3 Sportback vuoden 2019 lopulla Suomeen

 

Audi kasvattaa mallivalikoimaansa kompaktilla SUV-coupé:lla – Audi Q3 Sportbackilla. 

Matalampi kattolinja johtaa mataliin D-pilareihin ja päätyy kattospoileriin, minkä ansiosta Audi Q3 Sportback vaikuttaa huomattavasti pidemmältä kuin sisarmallinsa Audi Q3. Lisäksi Audi Q3 Sportback on lähes kolme senttiä matalampi ja siten vielä urheilullisemman näköinen.

Suomessa myynti alkaa hieman myöhemmin syksyllä 1,5 TFSI S tronic 110 kW (150 hv) -moottoriversiolla (Q3 Sportback 35 TFSI S tronic), joka on varustettu 48 V:n kevythybridijärjestelmällä. Tämä kevythybridijärjestelmä voi todellisessa ajossa säästää, jopa 0,4 litraa polttoainetta sadalla kilometrillä. Myöhemmin loppuvuonna tulee saataville myös Suomessa tehokkaampi dieselmoottori, joka on varustettu quattro-nelivetojärjestelmällä.

Audi Q3 Sportbackin quattro-nelivetojärjestelmän keskeinen komponentti on taka-akselin elektronisesti hallittu hydraulinen monilevykytkin, joka auttaa yhdistämään erinomaisen vakauden, tehokkaan voimansiirron ja ajomukavuuden. Kun auton suorituskyvystä halutaan ottaa kaikki irti, quattro-neliveto toimii yhdessä pyöräkohtaisen voimanhallinnan kanssa.

Audi Q3 Sportback on 4,50 m pitkä, 1,84 m leveä, 1,56 m korkea ja sen akseliväli on 2,68 m. Takaistuimet tarjoavat tilaa kolmelle henkilölle. Takaistuimia voidaan siirtää pituussuunnassa 130 mm (vakio), niiden selkänojat on jaettu kolmeen osaan ja kaltevuutta voi säätää seitsemään eri asentoon. Urheilulliset etuistuimet tarjoavat hyvän ajoasennon ja huippuluokan mukavuuden. Lisävarusteena etuistuimet on tilattavissa myös sähköisesti säädettävinä.

Tavaratilan koko on 530 litraa ja säädettävän tavaratilan lattian voi asettaa kahteen eri tasoon. Suomessa vakiona on myös sähkötoiminen takaluukku.

Kojelaudan ja käsinojat saa tilattua lisävarusteena Alcantara-verhouksella päällystettynä, joka korostaa entisestään progressiivista muotoilufilosofiaa. Lisävarusteena on saatavilla myös laajennettu led-sisävalopaketti, jossa on 30 eriväristä valaistusvaihtoehtoa.

Digitaalisuus

Audi Q3 Sportbackissä on vakiona digitaalinen mittaristo 10,25-tuumaisella näytöllä. Lisävarusteena on saatavilla 10,25-tuumainen Audi virtuaalimittaristo, joka tarjoaa monenlaisia lisätoimintoja verrattuna vakiovarusteiseen digitaaliseen mittaristoon. Kojelaudan keskelle on sijoitettu 10,1-tuumainen kosketusnäyttö. Isompien Audi-mallien tapaan kosketusnäyttöä ympäröi kiiltävän musta reunus. Kosketusnäyttö ja ilmastointilaitteen hallintayksikkö on käännetty ergonomisesti 10 asteen kulmassa kohti kuljettajaa.

Lisävarusteena tilattavissa oleva MMI Navigointi plus -järjestelmä toimii vapaalla tekstinsyötöllä. Järjestelmä tunnistaa suosituimmat kohteet aiempien matkojen perusteella ja tekee näiden mukaan sopivia ehdotuksia huomioiden liikennemäärät ja ajankohdan.

MMI Navigointi plus -järjestelmän yhteydessä Audi connect -palvelut ovat saatavilla LTE Advanced -nopeudella. Näihin kuuluvat mm. online-liikennetiedot sekä kohdetiedot, jotka täydentävät reittiohjetta valokuvilla, aukioloajoilla ja käyttäjäarvioilla. Parviälyn ansiosta Q3 Sportback saa ja jakaa tietoja muiden vastaavasti varusteltujen autojen kanssa, mm. pysäköintipaikoista katujen varsilla, vaara-alueista sekä nopeusrajoituksista, jotka havaitaan auton kameralla ja sensoreilla. Liikennevalotiedot ovat Car-to-X-palvelun uusi ominaisuus: Audi vastaanottaa tietoja kaupungin liikennevalojärjestelmästä ja kuljettaja saa tiedot liikennevalojen vaihtumisista virtuaalimittaristoon.  Näin kuljettaja voi säätää nopeuden sopivaksi ennakkoon, mikä lisää taloudellisuutta ja sujuvoittaa liikennevirtaa. Tämä toiminto on saatavilla jo osassa Euroopan kaupungeista ja se laajenee asteittain.

Lisävarusteena saatava Audi connect infotainment plus -lisäosa sisältää myös muita innovatiivisia palveluita, kuten Google Earth -navigoinnin. Korkearesoluutioiset satelliittikuvat tekevät näkymästä todenmukaisemman, mikä helpottaa kohteiden löytämistä. Sama pätee myös uusiin yksityiskohtaisiin 3D-kuviin useista suurista Euroopan kaupungeista. Lisäosa sisältää myös hybridiradion. Aseman signaalin voimakkuudesta riippuen se vaihtaa automaattisesti FM radion ja online-suoratoiston välillä varmistaakseen aina optimaalisen vastaanoton.

Maksuton myAudi-sovellus ja lisävarusteinen Audi smartphone interface -järjestelmä varmistavat yhteyden auton ja älypuhelimen välillä. Ne yhdistävät Android- ja iOS-älypuhelimet auton infotainment-järjestelmään. Älypuhelimen tiedot näkyvät auton MMI-näytössä Apple CarPlay- tai Android Auto -sovellusten kautta. Lisävarusteena tilattavissa olevat Audi phone box -latausjärjestelmä ja Bang & Olufsen Premium Sound System virtuaalisella 3D-äänentoistolla takaavat huippuluokan käyttömukavuuden.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät

Audi Q3 Sportbackissa on erittäin kattavat turvallisuusjärjestelmät vakiona. Audi Pre sense eteen -järjestelmä varoittaa kuljettajaa visuaalisesti, äänellä sekä haptisesti, silloin kun vaaratilanne uhkaa jalankulkijaa, pyöräilijää tai muita ajoneuvoja. Järjestelmä jopa aloittaa hätäjarrutuksen automaattisesti, mikäli tarpeellista. Audi Pre sense basic -järjestelmä puolestaan kiristää automaattisesti turvavöitä kolaritilanteen uhatessa ja sulkee ikkunat ja kattoluukun.

Lisäksi Audi Q3 Sportbackissä on vakiona kaistalta poistumisvaroitin ja kaistanvaihtovaroitin. Näistä ensimmäinen auttaa kuljettajaa pysymään omalla kaistallaan ja jälkimmäinen huomioi kriittiset tilanteet kaistaa vaihdettaessa, esimerkiksi kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot, ja varoittaa kuljettajaa tilanteesta.

Audi Q3 Sportback -mallin hinnastot julkaistaan Suomessa syksyllä ja ensimmäiset autot saapuvat Audi-jälleenmyyjille loppuvuodesta 2019.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Mercedes-Benzin E-sarjan kymmenes sukupolvi syksyllä Suomeen
Kaasujalka kausi 5 jakso 9.
Toyota GR Supran mallisto laajenee 2.0-litraisella turbomoottorilla

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *