Kaasujalka

Mittava urheiluautojen tapahtuma Helsingin keskustassa sunnuntaina!

Julkaissut:

|

25.6.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mittava urheiluautojen tapahtuma Helsingin keskustassa sunnuntaina!

Helsingissä, Kampin Narinkkatorilla sunnuntaina kello 9-12 paikalla on 80 harvinaista urheiluautoa, jotka lähtevät samana päivänä kohti 4 000 kilometrin matkaansa ympäri Eurooppaa.

Yleisö voi tutustua paikan päällä myös nykypäivän todelliseen superautoon, eli ainoaan Suomessa olevaan McLaren 720S -autoon. Näytillä on lisäksi suomalaisen sähköauton, Tritium Automotiven, prototyyppi sekä mm. Scouter, eli uusi hiilineutraali kaksipaikkainen ajoneuvo lyhyille matkoille.

Suuri urheiluautojen Euroopan-kiertue käynnistyy Helsingistä kesäkuussa  – Kaikille avoin lähtötapahtuma Kampin Narinkkatorilla 30. kesäkuuta!

Kaikkiaan 80 ainutlaatuisen urheiluauton Euroopan-kiertue käynnistyy Helsingistä kesäkuun lopussa. Kumipallo4000-nimisen tapahtuman myötä suomalaiset kuljettajat ajavat autoineen viikon ajan lähes 4 000 kilometriä ympäri Euroopan. Mukana on mm. Aston Martineja, Ferrareita, Jaguareja, Lamborghineja, Lotuksia, Maserateja, Porscheja ja muita huikeita urheilu- ja GT-autoja.

Kumipallo4000-tapahtuman lähtöpaikkana on Helsingin Narinkkatori, jossa yleisö pääsee tutustumaan matkaan osallistuviin autoihin sunnuntaina aamupäivällä 30. kesäkuuta. Jokaisessa autossa on kahden-kolmen hengen miehistö, ja tämä vajaan 200 hengen ryhmä palaa Suomeen tilauslentokoneella viikon kuluttua 7. heinäkuuta. Autot kuljetetaan takaisin Suomeen rekkarahtina.

Matkan reittiä ei kerrota osallistujille etukäteen, vaan se paljastuu kuljettajille kahdesti päivässä jaettavista etappikorteista. Lisäksi ajopäivien aikana järjestetään monia checkpoint-tehtäviä, joiden toteuttajista parhaat palkitaan.

– Kumipallo4000 on ennen kaikkea autoharrastajien kokoontuminen, jonka suurin arvo on samanhenkisen porukan yhdessäolo ja urheiluautojen vieminen tien päälle. Tavoitteemme on nauttia autoista ja hienoista teistä, muuta virkistäytymistä ja rentoutumista unohtamatta, toteaa tapahtuman järjestäjä Markus Piironen.

Nyt jo seitsemättä kertaa järjestettävä Kumipallo4000-tapahtuma on suurempi kuin koskaan. Mukana on kymmeniä eri automerkkejä ja -malleja sekä kuljettajia ympäri Suomen.

Kumipallo4000-tapahtuma on saanut nimensä ympäri maailman jo parinkymmenen vuoden ajan ajetusta vastaavanlaisesta Gumball 3000 -ajosta.

Kumipallo4000: www.kumipallo4000.com

Tähän autoilun suurtapahtumaan on vapaa pääsy.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kaupungeissa eniten liikenneonnettomuuksia – vakavimmat onnettomuudet sattuvat maaseudulla
Kiasta alppihiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppani
Kaasujalka kausi 5. jakso 1

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *