Kaasujalka

​BMW 8-sarjan Gran Coupé lanseerataan syksyllä

Julkaissut:

|

19.6.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

​BMW 8-sarjan Gran Coupé lanseerataan syksyllä

Uusi BMW Gran Coupé ottaa nyt kolmantena mallina 8-sarjassa paikkansa luksussegmentissä. Neliovisessa Gran Coupé -urheilumallissa on reilusti tilaa takapenkkiläisillekin. Mallin urheilullista ajotuntumaa säestävät sisätilojen luksus ja elegantti ulkokuori. Vauhdikkuuden ja ajomukavuuden tarkka tasapaino tekee autosta käytännöllisen valinnan jokapäiväiseen ajoon.

Gran Coupé esitellään yhtenä BMW:n #NEXTGen-tapahtuman kohokohdista Münchenissä 25.–27. kesäkuuta. Auto lanseerataan vain muutama kuukausi myöhemmin, syyskuussa 2019.

Uusi Gran Coupé erottuu mittasuhteiltaan massasta. Sen akseliväli on 201 millimetriä pitempi kuin BMW 8-sarjan Coupé -mallissa, ja se on myös 231 millimetriä pitempi, 30 millimetriä leveämpi ja 61 millimetriä korkeampi. Pidennetty akseliväli ja tilavat oviaukot takaavat takapenkillä istuville enemmän jalkatilaa kuin koskaan aiemmin BMW:n urheiluautossa.

Sisätiloihin urheilullisuutta tuovat sähköisesti toimivat nahkaistuimet, joissa päätuki on integroitu tyylikkäästi selkänojaan. Myös takapenkillä on kaksi erillistä istuinta, jotka tukevat istujaa sivusuunnassa. Näiden välissä on kolmas istuin lyhyitä matkoja varten.

Gran Coupé -malliin on saatavissa lasikatto, joka tekee autosta poikkeuksellisen valoisan. Lasikatto jatkuu yhtenäisenä tuulilasista takaikkunaan.

Matala painopiste, tasainen painojakauma ja älykäs materiaalien käyttö takaavat mallin aerodynaamisuuden. Alumiinin, magnesiumin ja hiilikuidulla vahvistetun muovin käyttö materiaaleina on auttanut pitämään korin sopivan jäykkänä sekä pitämään auton painon kurissa. Neliovinen Gran Coupé onkin vain noin 70 kiloa painavampi kuin kaksiovinen serkkunsa.

Parhaimmillaan 4,4-litrainen V8-moottori kiihdyttää BMW M850i xDrive Gran Coupén nollasta sataan 3,9 sekunnissa. Luokkansa ainoana Gran Coupé on saatavissa dieselmoottorilla. Kaikki moottorit täyttävät Euro 6d-TEMP -vaatimukset.

Moottorivaihtoehdot

BMW M850i xDrive Gran Coupé

390 kw/530 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 10,0–9,9 l/100 km

CO2-päästöt*: 229–226 g/km

BMW 840i Gran Coupé

250 kW/340 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 7,5–7,4 l/100 km

CO2-päästöt*: 170–168 g/km

BMW 840i xDrive Gran Coupé

250 kW/340 hv

EU-yhdistetty kulutus*: 7,8–7,7 l/100 km

CO2-päästöt*: 179–176 g/km

BMW 840d xDrive Gran Coupé

235 kw/320hv

EU-yhdistetty kulutus*: 6,3–6,2 l/100 km

CO2-päästöt*: 166–162 g/km

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Kaupungeissa eniten liikenneonnettomuuksia – vakavimmat onnettomuudet sattuvat maaseudulla
Kiasta alppihiihtomaajoukkueen pääyhteistyökumppani
Kaasujalka kausi 5. jakso 1

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *