Kaasujalka

”Olisin luultavasti tehnyt samoin kuin Vettel”

Julkaissut:

|

13.6.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

”Olisin luultavasti tehnyt samoin kuin Vettel”
Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ottaa uusimmassa Inside Formula One With Mika Häkkinen -podcastissaan kantaa muun muassa Kanadan GP:ssä kovasti puhuttaneeseen Sebastian Vettelin ja Lewis Hamiltonin väliseen tilanteeseen.
Johtoasemassa nurmikolle ajanut Vettel palasi tuomariston mukaan vaarallisesti radalle. Tämän vuoksi Vettelille langetettiin viiden sekunnin aikarangaistus, mikä lopulta maksoi saksalaiselle kilpailun voiton. Häkkisen mukaan hän olisi todennäköisesti toiminut kyseisessä tilanteessa samoin. Mika myös peilaa tilannetta omiin kamppailuihinsa Michael Schumacherin kanssa ja nostaa esiin kilpailun tuomariston roolin ja heidän tehtävänsä hankaluuden.
Häkkinen pohtii Unibetin podcast-sarjassa myös Vettelin alkukautta myös laajemmassa kuvassa. Ferrari-kuski on tehnyt kauden aikana virheitä, mutta mieliäkseen voittaa on hänen ajettava jatkuvasti äärirajoilla. Häkkinen näkee, että Vettelin on saatava tiimiltään lisää tukea etenkin tasaisuuden muodossa: henkilömuutokset tallin sisällä vaikuttavat tiimin dynamiikkaan ja täten auton kehitykseen.
Vettelin ja Ferrarin tilanteen lisäksi Häkkinen nostaa esiin Lewis Hamiltonin, Valtteri Bottaksen ja koko Mercedeksen tiimin yhteistyön sujuvuuden. Kilpailuissa kierrellessään Häkkinen on ollut erittäin vakuuttunut siitä, miten Mercedeksen iso tiimi toimii yhteen ja saa kohdistettua kaiken tietotaitonsa auton kehittämiseen.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Jukka Alalantela avasi BMW-rallisarjan voitolla
Grönholm menestynein suomalainen Ruotsin rallissa
Juha Kankkusella miljoonien autokokoelma

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *