Kaasujalka

Jaakko Lavio voitolla BMW Rallin kärkeen

Julkaissut:

|

10.6.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Jaakko Lavio voitolla BMW Rallin kärkeen

BMW Ralli -sarjan neljännessä osakilpailussa saatiin kauden neljäs voittaja, kun Jaakko Lavio voitti sarjan kesäkauden Oripäässä avanneen Kaasujalka-rallin. Tiukan kisan voittanut jämsäläinen nousi samalla sarjan kärkeen.

Kahdeksasta erikoiskokeesta muodostunut Kaasujalka-ralli oli BMW-merkkiluokassa taas tuttuun tapaan tasaista sekuntikamppailua.

Avaus-EK:n vei nimiinsä konkarikuljettaja Timo Bäck. Hannu Hokkanen, Riku Koski, Jaakko Lavio ja Toni Parkkinen hävisivät Lapuan UA:n Bäckille vain muutaman sekunnin.

Sarjaa talvikauden jälkeen johtanut AL-Härmän Riku Koski kirjasi nimiinsä EK 2:n voiton ja nousi BMW-luokan ykköseksi. Bäck kuittasi paikan takaisin taas EK 3:n pohjien myötä. AUK Jämsän Äijien Jaakko Lavio kirjasi nimiinsä nelos-EK:n ja nousi luokan kärkeen – Kosken ralli päättyi samaisella EK:lla ulosajoon.

Tasainen vääntö ykköspaikasta jatkui, kun Bäck voitti EK 5:den ja siirtyi 1,1 sekunnilla Lavion edelle. Lavio vastasi seuraavalla EK:lla 5,6 sekuntia Bäckiä paremmalla ajalla. Seiskalla saatiin uusi EK-voittaja, kun Lappeenranta RT:n Toni Parkkinen oli 1,3 sekuntia nopeampi kuin AL-Kangasniemen Hannu Hokkanen. Bäck kavensi Lavio yleiskilpailujohtoa 0,2 sekunnilla.

Jaakko Lavio sinetöi päätös-EK:n pohjilla kauden ensimmäisen osakilpailuvoiton ja nousi samalla nelospaikalta sarjan kärkeen. Seniorien kisan voittanut Timo Bäck hävisi Laviolle 10,8 sekuntia. Toni Parkkisen ero voittajaan oli 18 sekuntia, ja Hannu Hokkanen hävisi kolmossijan vain 1,5 sekunnilla. Yleiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut nurmolainen Tero Pellinen oli luokan nopein juniori.

Riku Koski on sarjassa toisena tasapistemäärällä AL-Härmän Sami Laurilan kanssa. BMW Rallin mestaruustaistelussa on tiukasti mukana myös Toni Parkkinen.

BMW Ralli -sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syksyllä Urjalassa ja Naantalissa.

Kuva Marko Kyöstilä

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Jukka Alalantela avasi BMW-rallisarjan voitolla
Grönholm menestynein suomalainen Ruotsin rallissa
Juha Kankkusella miljoonien autokokoelma

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *