Kaasujalka

Hintavertailussa käytetyt premiumfarmarit 20 000 eurolla

Julkaissut:

|

23.5.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Hintavertailussa käytetyt premiumfarmarit 20 000 eurolla

Audi A6 on tavallaan sekoitus E-Mersun konservatiivisuutta ja 5-sarjan BMW:n nuorekkuutta. Audi A6 Avant 2,0 TDI 130 kW Start-Stop vuosimallia 2012 oli myynnissä Hämeen Autovarusteessa Jyväskylässä. Mittarilukema oli vain 164 700 €, mutta kauppaa saattaa hidastaa manuaalilaatikko. Audin ostaja pääasiassa arvostaa automaattivaihteita. Hintalapussa luki 18 900 €.

”Peruspremiumit” eli Audi A6:n, BMW:n 5-sarjan ja Mercedeksen E-sarjan farmarimallit 20 000 euron hintaluokassa tekevän vaihtomarkkinoilla kauppansa ilman nelivetoakin.

Vaikka automaailman kuumin juttu ovatkin nyt crossoverit, niin n. 200 000 kilometriä ajetut ja peruspremiumeiksi laskettavat farmarimallit ovat edelleen hyvää myytävää.

-Nehän ovat perusvarmoja ja hyviä käyttöautoja. Kokoa ja näköäkin on vaikka muille jakaa. Nelivetoisuus tuntuu edelleen olevan tärkeämpää niille, jotka ajavat pääkaupunkiseudun ulkopuolella, sanoo Jami Multisilta espoolaisesta Autosilta-vaihtoautoliikkeestä.

Väillä E-sarjan Mersulla ajamaan tottunut voi kokeilla crossoveriakin, mutta melko usein hän palaa tuttuun malliin ja merkkiin.

-Huomataan, että se johtotähti siinä keulalla tuntuikin kivalta, Multisilta naurahtaa.

Mersun ostaja +40

Varsinainen ”trendikansa” ei peruspremiumeja farmariversioina ilman nelivetoa osta vaihtoautohallista. Ja kolmen suositumman saksalaismallin ostajienkin profiilit ovat hieman toisenlaiset.

–Varsinkin E-sarjan Mersun ostajan profiili on aika tyypillisesti +40-vuotias. 5-sarjan BMW ja Audi A6:n ostajaprofiili on jonkun verran nuorekkaampi.

Jonkun verran nämä premiumsarjan kolme valtamerkkiä kilpailevat samoista ostajista myös huokeamman Volvo V70:n ja Jaguar XF:n kanssa, vaikka Volvo on niitä edullisempi ja Jaguar taas hivenen kalliimpi.

Pääkaupunkiseudulla asuu paljon ruotsinkielisiä ja aika usein sen kuulee asiakkaan puheesta, kun hän tulee meille katsomaan Volvoa. Ja onhan Volvo todella laadukas auto, itse pidän siitä hyvin paljon. Jaguarin ostajakunta on niin paljon pienempi, että esimerkiksi Jaguar XF-farmarin ostajakunnasta en pysty sanomaan oikein mitään. Aika usein Jaguar-ihmiset ovat samalla tavalla erikoismerkkiinsä sitoutuneita kuin vaikkapa Alfa Romeo -ihmisetkin. Sen sijaan Mersut, BMW:t ja Audit menevät melkeinpä kenelle tahansa, Multisilta sanoo.

Vaikka E-Mersun, Audi A6:n ja 5-sarjan BMW:n ostajat ovatkin profiileiltaan erilaisia, niin näiden autojen ostajat saattavat miettiä vaihtoehdoksi myös saksalaista kilpailijaa.

-Merkkien välillä on enemmän heiluntaa, kun autot ovat kuitenkin hyvin samantyyppisiä, Multisilta sanoo.

Teksti Timo Kiiski

Tämä Mercedes-Benz E 200 CDI Avantgarde AMG-Styling automaattilaatikolla lienee eniten yli nelikymppisen seniorin mieleen. Tehoa ei ole räjähdysmäisesti, mutta mukavaan menoon riittävästi. Vuosimallin 2010 autolla on ajettu vasta 179 000 km. SAKA Vantaan hintapyynti on 18 900 €.

 

BMW 520 TwinPower Turbo A F11 Touring Business Automatic Edition vuosimallia 2012 löytänee uuden omistajan alle nelikymppisestä perheellisestä. Mittarilukema on vasta 166 000 km ja J. Rinta-Jouppi Oy Helsingissä pyytää autosta 18 490 €.

 

Tämän Volvo V70 2.4 D5 Momentum Automaticin ostaja saattaa puhua äidinkielenään ruotsia. Ylellisyyttä tuo mm. nahkasisustus. Vuosimalli on 2011 ja mittarilukema todella pieni, vain 59 000 km. Autosilta Espoossa myy kuvan autoa 18 199 eurolla.

Jaguar ei ole premiummerkkien volyymiautoja. Varsinkin farmari-Jaguareja Nettiauto.comissa on tarjolla vähän. Todenäköisesti kuvan Jaguar XF Sportbrake 2,2 i4 Td 200 Luxury vuosimallia 2015 löytää ostajansa kissapedolle merkkiuskollisen väen keskuudesta. Autolla on ajettu 168 000 km ja Kamux Vantaan hintapyyntö on 22 900 €.

 

 

 

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Hintavertailussa perusporvarien dieselfarkut 18 000- 20 000 €
Käytettyä Astraa ei osteta intohimosta
Crossoverit eivät heiluta perusfarkkujen suosiota

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *