Kaasujalka

Eroon pinttyneestä talviliasta

Julkaissut:

|

3.4.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Eroon pinttyneestä talviliasta

Talvilian pesuun erikoistuneilla SONAX-tuotteilla auton maalipintaan jämähtänyt talvilika saa kyytiä ja autosi näyttää häikäisevän puhtaalta kevätauringossa.

Talvilika, kuten tiesuola, piki ja kura, pinttyy herkästi auton maalipintaan ja sen irti saaminen vaatii omat puhdistustuotteensa. Etenkin asfalttipiki ja tiesuola ovat sellaista likaa, joka ei välttämättä lähde maalipinnalta tavallisessa pesussa.

Pinttyessään lika voi kuitenkin vahingoittaa auton maalipintaa, joten autonpesussa kannattaa ottaa käyttöön järeämmät aseet. SONAX-tuotteilla pinttynytkin talvilika irtoaa tehokkaasti.

Pese autosi liuotinpohjaisella pesuaineella

Etenkin asfalttipien puhdistaminen auton pinnalta on usein työn ja tuskan takana; piki ei tunnu hievahtavan mihinkään, vaikka sitä kuinka hiki otsalla hankaisi. Piki ja muu sitkeä talvilika irtoavat varmimmin tehokkaalla liuotinpohjaisella pesuaineella, kuten SONAX Liuotinpesulla. Liuotinpohjaista pesuainetta käytettäessä tulee kuitenkin muistaa suojata maalipinta pesun jälkeen.

SONAX Liuotinpesu on tehokas, kätevässä suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine. Liuotinpesun avulla poistat asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Pesuaine voidaan suihkuttaa joko kuivalle tai kostealle maalipinnalle. Liuotinpesun jälkeen pese auto huolellisesti shampoolla ja huuhtele vedellä. Suihkuta lopuksi SONAX Carnauba Pikavahaa märälle maalipinnalle ja kuivaa auto huolellisesti.  Pikavahan etuna on se, että kun kuivaat auton, tulee se samalla myös kiillotettua.

Mutkat suoriksi liuotinvahashampoolla!

Vaihtoehtona perinteiselle liuotinpesulle on SONAX XTREME Liuotinvahashampoo, jossa yhdistyvät tehokas liuotin, autoshampoo ja Carnauba-vaha. Kyseessä on todellinen ”all in one” -tuote; samalla kun liuotin ja pesuaine irrottavat likaa, tuotteen sisältämä vaha antaa suojan maalipinnalle. Liuotinvahashampoo on loistava tuote niille, jotka haluavat vetää muutaman mutkan suoraksi ja suoriutua talvilian pesusta mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Jos tunnet auton maalipinnassa vielä pesun jälkeen hiekkapaperimaista karheutta, viimeistele pinta uudella SONAX Clay-Ball Savisienellä. Suihkuta ikkunanpesuainetta liukasteeksi ja käsittele karheat pinnat sienellä pyörivin liikkein, kevyesti painaen. Lopputuloksena ihanan sileä pinta, myös auton helmoissa!

Huollat myös vanteet

Auton renkaat altistuvat talvisin erityisen kovalle kulutukselle, saasteille ja lialle. Piki, jarrupöly ja tiesuola ovat renkaiden ja vanteiden pahimpia vihollisia, jotka aiheuttavat korroosiota ja rumia värjäytymiä. Puhdistamalla vanteet ja renkaat säännöllisesti asianmukaisilla tuotteilla parannat paitsi niiden ulkonäköä, niin myös käyttöikää.

HUOM! Vannepesuaineeksi kannattaa valita hapoton vaihtoehto, sillä happoja sisältävät pesuaineet saattavat aiheuttaa metalliosien syöpymistä ja korroosiota.

Näin hoidat vanteet ja renkaat

Suihkuta SONAX XTREME Vannepesua tasaisesti koko vanteelle ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia. Pesuaine muuttuu punertavaksi, kun se reagoi lian kanssa. SONAX XTREME Vannepesu ei sisällä happoja, joten se puhdistaa vanteesi hellävaraisesti. Vannepesu irrottaa tehokkaasti myös jarrupölyn, öljyn ja kumijäämät.

Käy läpi vanteiden pinnat SONAX Vanneharjalla. Kätevän vanneharjan avulla pääset käsiksi myös kaikkein ahtaimpiin ja vaikeapääsyisimpiin paikkoihin. Pehmeäpäinen harja ei vahingoita vanteita, joten voit huoletta hangata likaa vanteesta. Huuhtele lopuksi vanteet vedellä ja kuivaa huolellisesti.

Kun olet kuivannut vanteet, suihkuta SONAX XTREME Vannesuojaa kiillotusliinaan ja levitä ohut kerros tasaisesti vanteille. Kiillota mikrokuituliinalla, kunnes pinta on kuiva. Vannesuoja antaa vanteille kovan, läpinäkyvän pinnoitteen, joka hylkii vettä, likaa ja tiesuolaa. SONAX XTREME Vannesuoja antaa vanteille huomattavasti pidemmän suojan kuin perinteiset vahapohjaiset suojatuotteet; yksi käsittely kestää jopa viisi auton automaattipesulakäyntiä. HUOM! Vannesuoja ei sovellu mattapintaisille vanteille.

Viimeistele käsittely SONAX XTREME Rengaskiillolla; suihkuta kiiltoa noin 20 senttimetrin etäisyydeltä puhtaan renkaan pintaan ja anna kuivua noin 5 minuuttia. Rengaskiilto antaa renkaille pitkäkestoisen, syvän mustan ”wet look” -kiillon sekä hoitaa renkaita samalla käsittelyllä. Säännöllinen käyttö suojaa renkaita halkeilulta, värjääntymiseltä ja värien haalistumiselta.

Siirrä ajoneuvoa niin, että saat suihkutettua rengaskiiltoa myös renkaan toiselle puolelle.

Teksti Timo Kiiski
Kuvat Kaha

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Ikkunat kirkkaina syyssateisiin
Huolla Ruotsin tuontiauto pikimmiten
123tuulilasi.fi laajensi Herttoniemeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *