Kaasujalka

Kia kehittää avainsovellusta älypuhelimiin

Julkaissut:

|

25.3.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Kia kehittää avainsovellusta älypuhelimiin

Huyndai Motor Groupiin kuuluva Kia Motors kehittää Digital Key -teknologiaa, joka mahdollistaa auton avaamisen ja käynnistämisen älypuhelimen avulla. Ladattava avainsovellus korvaa fyysisen avaimen, ja sitä voi käyttää neljä nimettyä käyttäjää.

Digital Key -sovellus hyödyntää puhelimen NFC-lähilukuominaisuutta. Auton etuovien kahvoissa olevat NFC-antennit tunnistavat käyttäjän, jolloin oven voi avata. Tunnistamista varten puhelimen pitää olla muutaman senttimetrin päässä auton kahvasta, joten ovia ei ole mahdollista avata vahingossa.

Auton käynnistämiseksi puhelin asetetaan keskikonsolin langattoman latausalustan päälle. Tämän jälkeen auto käynnistyy kojetaulussa olevaa Start/Stop-nappia painamalla. Kun auto on tunnistanut käyttäjän, kuljettajakohtaiset säädöt tapahtuvat automaattisesti. Näitä voivat olla peilien, istuimen ja ohjauspyörän säädöt sekä kuljettajan haluamat asetukset audio- ja videolaitteille, navigaattorille ja tuulilasinäytölle.

Auton järjestelmiä on mahdollista käyttää Digital Key -sovelluksella myös kauempaa hyödyntäen Bluetooth-teknologiaa. Auton ovet voi avata ja sulkea, aktivoida hälytyksen tai käynnistää moottorin. Tulevaisuudessa sovelluksella voisi antaa autolle käskyn parkkeerata itse itsensä.

”Digital Key mahdollistaa uusia innovaatioita useisiin eri tulevaisuuden tarpeisiin, kuten esimerkiksi autojen yhteiskäyttöön”, kertoo Hyundai Motors Groupin elektroniikkakehitysosaston johtaja Ho Yoo.

Kullekin sovelluksen käyttäjälle voidaan määritellä tietyt käyttöoikeudet tietyksi ajaksi. Esimerkiksi vuokra-auton käyttöaikaa tai sen joidenkin ominaisuuksien käyttöä voidaan rajata. On myös mahdollista antaa esimerkiksi lähettipalvelulle pääsy pelkästään auton tavaratilaan.

Digital Keyn avulla auton hyödyntäminen yhteiskäyttöpalvelussa on helppoa, koska omistajan ja vuokraajan ei tarvitse tavata avaimen luovuttamista varten. Kun vuokraaja lataa itselleen Digital Key -sovelluksen, omistaja voi lähettää käyttöoikeuden omasta sovelluksestaan. Tämän avulla omistaja voi myös valvoa, ettei autolla ajeta liian kovaa tai ettei se poistu tietyn alueen ulkopuolelle.

 Digital Key -teknologia tulee Kian uusiin autoihin tämän vuoden loppupuolelta alkaen.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

​BMW 8-sarjan Gran Coupé lanseerataan syksyllä
Taina Sikanen Seinäjoelta myynyt lähes 2000 uutta Kia-autoa
600-hevosvoimainen BMW M8

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *