Kaasujalka

BMW X3 Plug-in Hybrid esitellään Geneven autonäyttelyssä

Julkaissut:

|

5.3.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

BMW X3 Plug-in Hybrid esitellään Geneven autonäyttelyssä

Kuvituskuva BMW X3:sta

BMW esittelee ensimmäistä kertaa uuden pistokehybridiversion X3-mallista Geneven autonäyttelyssä. Suositun X3-mallin hybridiversion sarjatuotanto alkaa joulukuussa 2019. BMW täydentää sähkövetoista mallistoaan myös täyssähköisellä X3-mallilla ensi vuonna.

BMW:n käyttää hybridimalleissaan uusinta akkuteknologiaa ja näin esimerkiksi BMW X3 xDrive30e -pistokehybridiautolla voi ajaa yli 50 kilometriä pelkällä sähköllä. Auton voimalinja tuottaa 185kw/252 hv:n yhdistetyn moottoritehon, jota voi hetkellisesti lisätä 30 kw/41 hv XtraBoost –toiminnolla. Auto kiihtyy nollasta sataan 6,5 sekunnissa. Polttoaineenkulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat vain 2,4 litraa ja 56 grammaa kilometrillä. Akuista huolimatta auton tavaratila on 450 litran suuruinen.

Yhtiö esittelee Genevessä ensimmäistä kertaa myös BMW 7-sarjan luksussedanin facelift -versionsekä päivitettyjä hybridimalleja, kuten toisen sukupolven pistokehybridit BMW 330e Plug-in Hybrid Sedan ja BMW X5 xDrive45e.

BMW:llä on Genevessä esillä 12 sähköistettyä tai täyssähköistä automallia. Vuoteen 2025 mennessä yhtiö aikoo kasvattaa määrän 25 automalliin.

Uuden akkuteknologian avulla myös suositun BMW 530e-mallin toimintamatkaa on nostettu 64 kilometriin ja BMW 225xe Active Tourer -mallin toimintamatkaa 47 kilometriin. Yhtiö tuo markkinoille myös nelivetoisen BMW 530e xDrive Sedan -mallin heinäkuussa.

BMW:llä on yhdeksän prosenttiyksikön osuus koko maailman täyssähköisten ja pistokehybridiautojen kokonaismarkkinasta. Yhtiö myi yli 140 000 sähkö- ja hybridiajoneuvoa maailmanlaajuisesti, mikä tarkoitti 38,4 prosentin kasvua edellisvuoteen. Euroopan sähköautomarkkinoilla sen osuus oli yli 16 prosenttia kaikista sähkö- ja hybridiautoista.

Polttoaineen kulutus, CO2-päästöt ja tehonkulutus on laskettu EU-asetuksen 715/2007 nykyisessä versiossa määritellyillä mittausmenetelmillä. Tiedot ovat autosta, jossa on saksalainen perusvarustelu. Vaihteluväleissä on otettu huomioon kokoerot valituissa pyörissä ja renkaissa sekä valinnaiset laitteet. Välit voivat muuttua auton kokoonpanoa valittaessa.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Poliisit puuttuivat ajamiseeni | Ali Jahangiri | Kaasujalka 4.kausi 5.jakso
SAHK ry:n 60. valtakunnallinen Retkeilyajo 14.–15.6.2019
Audi A4 sai uutta tekniikkaa ja kasvojenkohotuksen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *