Kaasujalka

Ensimmäiset huoltamokahvilatyöntekijät valmistuivat St1:n uudesta koulutusohjelmasta

Julkaissut:

|

1.2.2019

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Ensimmäiset huoltamokahvilatyöntekijät valmistuivat St1:n uudesta koulutusohjelmasta

Energiayhtiö St1 on kehittänyt huoltamokahvilatyöntekijän ammattiin johtavan tutkinnon. Ensimmäiset kymmenen pilottikoulutukseen osallistunutta valmistuivat tammikuussa ja osa heistä on jo rekrytoitu St1- tai Shell-asemaverkostoon. St1:n tavoitteena on kehittää koulutusohjelmasta koko alan yleispätevä ammattitutkinto. Yhteistyökumppanina koulutuksessa toimi Elpa Pro Oy.

”Pilottikoulutus koostui 84 opintopäivästä, jotka jakautuivat kolmeen eri jaksoon. Kouluttajina toimivat Elpa Pron ja St1:n asiantuntijat. Kahden kuukauden työharjoittelujakso suoritettiin verkostomme jakeluasemilla, asemien esimiesten johdolla”, St1:n kenttäkoulutuspäällikkö Sami Strandman kertoo.

TE-toimiston hakuprosessin kautta koulutusohjelmaan valikoitui eri ikäisiä opiskelijoita pääkaupunkiseudulta. Rekrytointi on parhaillaan käynnissä ja osa tutkinnon suorittaneista ja St1-ammattiosaamiskortin saaneista on jo rekrytoitu yhtiön St1- ja Shell-asemille töihin.

Sami Strandmanin mukaan pilottikoulutus onnistui erinomaisesti. Tarkoituksena onkin jatkaa ja edelleen kehittää koulutusohjelmaa. Kevään aikana koulutukseen kootaan uusi 25 opiskelijan ryhmä Uudenmaan alueelta. Jatkossa tavoitteena on kehittää koulutusohjelmasta valtakunnallinen koko alan ammattitutkinto.

”Pilottikoulutus osoitti, että alalle räätälöity ammattikoulutus on oivallinen tapa hakea verkostoon hyviä ja sitoutuneita työntekijöitä.  Näin varmistamme asiakkaillemme teiden parhaan asiakaspalvelun ja samalla luomme motivoituneille opiskelijoille uuden väylän työelämään”, Strandman linjaa.

Mahdollisuutta työllistyä arvostaa myös yksi pilottikoulutukseen osallistuneista opiskelijoista, Saman Mäkilä. Hän aloitti heti tammikuussa huoltamokahvilatyöntekijäksi valmistuttuaan työt Myllypuron Shell-asemalla, missä suoritti aiemmin myös työharjoittelujakson.

”Tähän saakka työkokemuksen puute on ollut iso este työpaikan löytämiselle, vaikka ammattitaitoa minulla olisi ollut koulutuksen puolesta. St1:n koulutuksessa on yhdistetty sekä opinnot että käytännön työharjoittelu hyvin siten, että ne tukevat toisiaan. Näin olen jo päässyt näyttämään osaamistani työelämässä. Koulutus oli todella antoisa, opettajat hyviä ja opiskelijaryhmä piti tiiviisti yhteyttä. Olen erittäin iloinen, että sain heti työpaikan Myllypuron Shelliltä, joka oli tuttu paikka harjoittelujaksolta”, Mäkilä kertoo.

Jaa tämä artikkeli

Muita saman merkkisiä koeajoja

Ford Explorer hinta alkaen 42 390 euroa
Audi Q6 e-tron hinta alkaen 77 990 euroa
Uudistunut Audi A3 hinta alkaen 33 990 euroa

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *