Kaasujalka

Mika Salo Arctic Lapland Rallyyn

Julkaissut:

|

28.12.2018

|

Kirjoitettu kategoriaan:

Mika Salo Arctic Lapland Rallyyn

 

Ralli SM -sarjan avauskisa Arctic Lapland Rally saa osallistujalistaansa lisää nimekkäitä F1-kuljettajia tammikuun lopussa, kun kokenut formulakuljettaja Mika Salo lähtee mukaan kilpailuun.

 

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo lähtee kahdeksan vuoden tauon jälkeen kuukauden päästä ajettavaan Ralli SM -sarjan avauskisaan Rovaniemelle. Salon kartanlukijana toimii Peter Flythström, jonka kanssa yhteisiä rallikokemuksia on kertynyt vuosilta 2006 ja 2007. Salo ja Flythström osallistuvat ralliin SM1-luokan Škoda Fabia R5:llä.

Kaksikon auton huollosta vastaa Printsport Racing. Kyse on vastaavasta autosta, jolla Kalle Rovanperä kilpailee rallin MM-sarjassa, ja joka on Škoda Motorsportin, eli merkin virallisen rallitiimin rakentama.

– Olen aina halunnut päästä ajamaan kunnon kilpa-autolla, ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin totta kai halusin lähteä mukaan. SM-rallin taso on kova, joten voitosta en lähde suoranaisesti ajamaan, vaan lähinnä nautin täysillä ajamisesta ja pidän hauskaa. Koetetaan pysyä tiellä, ettei meitä tarvitse hangesta alkaa kaivaa, Salo naurahtaa.

Salo tukee osallistumisensa myötä AKK:n nuorisotoimintaa ja kuljettajapolkua edustavaa Flying Finn-konseptia. Flying Finn -teema näkyy Salon ralliautossa, mutta etenkin miehen tahtotilassa, sillä hän tukee konseptia ja haluaa olla mukana edistämässä nuorten lahjakkuuksien löytymistä sekä heidän uransa kehittymistä kohti maailman huippua.

– Pitkän autourheilu-uran tehneenä olen nähnyt ja läpikäynyt uran eri vaiheet. Kaikki tuki matkan varrella, ja nuoriin panostaminen ylipäätään, on tärkeää, jotta Suomi saa jatkossakin maailmalle menestyneitä autourheilijoita. Tätä tehdään yhdessä hyvän asian puolesta, tuumaa Salo.

Ralli SM -sarjan avausosakilpailu Arctic Lapland Rally ajetaan Rovaniemellä ja sen ympäristössä 24. -26.1.2019.

Jaa tämä artikkeli

Uutisia aiheesta

Ruotsalainen joutui tyytymään kakkossijaan Pohjanmaalla
”Olisin luultavasti tehnyt samoin kuin Vettel”
Jaakko Lavio voitolla BMW Rallin kärkeen

Tietoa julkaisijasta

Mika

Kirjoita vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *